Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänliga Iphone-skal av flexibel bioplast

https://www.klimatsmart.se/images/news/iphone250x166.jpg

Det finns ett hav med olika Iphone-skal på marknaden. Många av dessa är tillverkade av vanlig plast som är gjorda av icke förnyelsebar råolja, vilket inte är särskilt bra. Men det finns, som tur är, företag som bryr sig om miljön och satsar på tillverkning av miljövänliga skal. Ett av dessa är PELA case som erbjuder världens första miljövänliga Iphone-skal av flexibel bioplast. Och självklart har vi på En lagom dos grönt testat skalen. PELA case är världens första miljövänliga Iphone-skal av flexibel bioplast. Till skillnad från vanliga plaster som tillverkas av icke förnyelsebar råolja, så består PELA Case av förnyelsebart växtmaterial. Det är alltså biologiskt nedbrytbart och komposterbart. Kan det bli mycket bättre än så? Det första vi lade märke till var den snygga designen. Ett plus för att det finns så pass många färger att välja mellan. (Miljövänliga skal brukar ofta finnas i en eller max två färger, enligt vår erfarenhet). Vi gillar också att skalen är mjuka, just för att det är första gången vi testat ett Iphone-skal som faktiskt är mjukt och böjbart. Det är därför också väldigt lätt och smidigt att ta på och av skalet. Ett litet extra plus i kanten är de miljövänliga förpackningarna som skalen kommer i. Vi gillar företag som tänker grönt hela vägen! PELA case finns till Iphone 4 och 5.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänliga Iphone-skal av flexibel bioplast

2013-05-30
Det finns ett hav med olika Iphone-skal på marknaden. Många av dessa är tillverkade av vanlig plast som är gjorda av icke förnyelsebar råolja, vilket inte är särskilt bra. Men det finns, som tur är, företag som bryr sig om miljön och satsar på tillverkning av miljövänliga skal. Ett av dessa är PELA case som erbjuder världens första miljövänliga Iphone-skal av flexibel bioplast. Och självklart har vi på En lagom dos grönt testat skalen.

PELA case är världens första miljövänliga Iphone-skal av flexibel bioplast. Till skillnad från vanliga plaster som tillverkas av icke förnyelsebar råolja, så består PELA Case av förnyelsebart växtmaterial. Det är alltså biologiskt nedbrytbart och komposterbart. Kan det bli mycket bättre än så?

Det första vi lade märke till var den snygga designen. Ett plus för att det finns så pass många färger att välja mellan. (Miljövänliga skal brukar ofta finnas i en eller max två färger, enligt vår erfarenhet). Vi gillar också att skalen är mjuka, just för att det är första gången vi testat ett Iphone-skal som faktiskt är mjukt och böjbart. Det är därför också väldigt lätt och smidigt att ta på och av skalet. Ett litet extra plus i kanten är de miljövänliga förpackningarna som skalen kommer i. Vi gillar företag som tänker grönt hela vägen!

PELA case finns till Iphone 4 och 5.

Pris: 199 kr för Iphone 4, 229 kr för Iphone 5 hos: www.Pelacase.se.

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter