Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänlig trätrall till vårens byggen

https://www.klimatsmart.se/images/news/organowood250x53.jpg

OrganoWood, dotterbolag till OrganoClick och Kvigos, lanserar nu ett OrganoWood®-modifierat virke som både har ett effektivt flamskydd och rötskydd. Virket är en perfekt ersättningsprodukt till det vanliga trallvirket som är tryckimpregnerat med tungmetaller och biocider och som ofta används till bland annat verandor och odlingslådor. OrganoWoods virke behåller sin naturliga färg och med tiden kommer en vacker silvergrå ton som ger en extra genuin känsla. Virket är helt underhållsfritt och behöver inte oljas. ”Vi är oerhört stolta över att ha kunnat ta fram ett ekologiskt alternativ till dagens rötskyddade virke”, säger Mårten Hellberg, VD OrganoWood. ”Träskyddsindustrin skulle gynnas av att bli mer miljövänlig och det här är ett rejält steg i rätt riktning”. De traditionella träskyddsmetoderna baseras på impregnering med tungmetaller och biocider för att hålla röta borta, medan OrganoWood®-modifierat virke imiterar den naturliga fossiliseringsprocessen och därmed skapar ett naturligt träskydd, som varken innehåller tungmetaller eller starka kemikalier. För sina teknologier har OrganoClick vunnit ett flertal priser, bland annat ”Bästa miljöinnovation” 2008, ”Årets mest lovande start-up” 2008, och blivit utnämnd till en ”Climate solver” av WWF 2010 och till ett av Sveriges 20 mest innovativa bolag av Svenska Institutet 2011. OrganoWood® finns både som förbehandlat virke och som träskyddsmedel på burk. Produkterna produceras av OrganoClick i den egna produktionsanläggningen i Täby och av bolagets industriella samarbetspartner Bergs Timber Bitus i Nybro som utför modifieringen av virket i Nybro. Första återförsäljaren av trallvirket i Sverige är byggvarukedjan XL-bygg. För mer information, kontakta: Mårten Hellberg, vd OrganoWood, 0707-164 890, marten.hellberg@organowood.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänlig trätrall till vårens byggen

2012-03-15
OrganoWood, dotterbolag till OrganoClick och Kvigos, lanserar nu ett OrganoWood®-modifierat virke som både har ett effektivt flamskydd och rötskydd. Virket är en perfekt ersättningsprodukt till det vanliga trallvirket som är tryckimpregnerat med tungmetaller och biocider och som ofta används till bland annat verandor och odlingslådor.

OrganoWoods virke behåller sin naturliga färg och med tiden kommer en vacker silvergrå ton som ger en extra genuin känsla. Virket är helt underhållsfritt och behöver inte oljas.

”Vi är oerhört stolta över att ha kunnat ta fram ett ekologiskt alternativ till dagens rötskyddade virke”, säger Mårten Hellberg, VD OrganoWood. ”Träskyddsindustrin skulle gynnas av att bli mer miljövänlig och det här är ett rejält steg i rätt riktning”.

De traditionella träskyddsmetoderna baseras på impregnering med tungmetaller och biocider för att hålla röta borta, medan OrganoWood®-modifierat virke imiterar den naturliga fossiliseringsprocessen och därmed skapar ett naturligt träskydd, som varken innehåller tungmetaller eller starka kemikalier.

För sina teknologier har OrganoClick vunnit ett flertal priser, bland annat ”Bästa miljöinnovation” 2008, ”Årets mest lovande start-up” 2008, och blivit utnämnd till en ”Climate solver” av WWF 2010 och till ett av Sveriges 20 mest innovativa bolag av Svenska Institutet 2011.

OrganoWood® finns både som förbehandlat virke och som träskyddsmedel på burk. Produkterna produceras av OrganoClick i den egna produktionsanläggningen i Täby och av bolagets industriella samarbetspartner Bergs Timber Bitus i Nybro som utför modifieringen av virket i Nybro. Första återförsäljaren av trallvirket i Sverige är byggvarukedjan XL-bygg.

För mer information, kontakta:
Mårten Hellberg, vd OrganoWood, 0707-164 890, marten.hellberg@organowood.com.

Senaste nyheter