Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljöutskott besöker passivhus

https://www.klimatsmart.se/images/news/passivhus250x63.png

Mälardalsrådets miljöutskott har som vision att bidra till en utveckling där regionen som helhet utvecklar sociala-, ekonomiska och miljömässiga aspekter i ett helhetsperspektiv. Utmaningar som att minska regionens klimatpåverkan och att värna regionens största tillgång vattnet ska ses som möjligheter. Möjligheter att stimulera en utveckling med miljödriven ekonomisk tillväxt, en förbättrad hälsa för regionens medborgare och bevarande av områden med stora naturvärden. Det övergripande målet är att bli "Europas attraktivaste region ekonomiskt, socialt och ekologiskt". Boende i regionen ska känna stolthet över att leva i en region som antar de utmaningar som framtiden bär med sig. Som ett led i att utveckla sin kunskap om energieffektivt byggande så har trettio politiker idag besökt Stockholms första passivhus, Passivhus Granbäck. På plats och föreläste var Anders Olsson från isoleringsföretaget Paroc. ”-Detta är ett led i vår önskan att våra folkvalda politiker tar tag i frågan om Nollenergihus och inte gör som vår kära bostadsminister Stefan Attefall det vill säga sticker huvudet i sanden”, säger Anders Olsson. Besöket till Stockholms första Passivhus var arrangerat av Energikontoret Mälardalen som är ett regionalt energikontor med verksamhet i fyra län, Södermanland, Västmanland, Uppsala samt Region Gotland. Deras huvudsakliga uppgift är att som kompetensresurs för kommunerna arbeta för en hållbar energiutveckling i Mälardalen genom att bidra till ökad medvetenhet om och agerande för energi- och klimatfrågor.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljöutskott besöker passivhus

2012-02-03
Mälardalsrådets miljöutskott har som vision att bidra till en utveckling där regionen som helhet utvecklar sociala-, ekonomiska och miljömässiga aspekter i ett helhetsperspektiv. Utmaningar som att minska regionens klimatpåverkan och att värna regionens största tillgång vattnet ska ses som möjligheter.

Möjligheter att stimulera en utveckling med miljödriven ekonomisk tillväxt, en förbättrad hälsa för regionens medborgare och bevarande av områden med stora naturvärden. Det övergripande målet är att bli "Europas attraktivaste region ekonomiskt, socialt och ekologiskt". Boende i regionen ska känna stolthet över att leva i en region som antar de utmaningar som framtiden bär med sig.

Som ett led i att utveckla sin kunskap om energieffektivt byggande så har trettio politiker idag besökt Stockholms första passivhus, Passivhus Granbäck. På plats och föreläste var Anders Olsson från isoleringsföretaget Paroc.

”-Detta är ett led i vår önskan att våra folkvalda politiker tar tag i frågan om Nollenergihus och inte gör som vår kära bostadsminister Stefan Attefall det vill säga sticker huvudet i sanden”, säger Anders Olsson.

Besöket till Stockholms första Passivhus var arrangerat av Energikontoret Mälardalen som är ett regionalt energikontor med verksamhet i fyra län, Södermanland, Västmanland, Uppsala samt Region Gotland. Deras huvudsakliga uppgift är att som kompetensresurs för kommunerna arbeta för en hållbar energiutveckling i Mälardalen genom att bidra till ökad medvetenhet om och agerande för energi- och klimatfrågor.

Senaste nyheter