Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljöutbildning om människan och miljön från Ecoeducate

https://www.klimatsmart.se/images/news/ecoeducate-manniskanomiljon250x188.jpg

Klimatanpassning av samhället är bara början. Fler översvämningar, längre växtsäsong, ökad risk för spridning av skadeinsekter och smittor, skyfall, torka, isläggning, förorenat grundvatten, ras och skred är bara några exempel på områden som gör det angeläget att ha beredskap för förändringar som redan startat. Att arter och biodiversiteten ändras samt att odlingssäsongen är förlängd och rör sig norrut kan vi redan se och mäta. Att arbeta med klimatanpassning innebär att vi ser på de effekter och de konsekvenser som klimatets pågående förändringar kan få för våra samhällen. Framför allt är det en anpassning för att förebygga skador på människor och egendom som måste till. Här ligger i dagsläget ett stort ansvar på våra kommuner (Klimatfärdplan 2050) för att vidta skadeförebyggande åtgärder. Det handlar inte om ifall man ska starta med åtgärder, utan när, och ju förr desto bättre. Vilket därmed kommer att resultera i minskade kostnader för enskilda och för samhället. Har du funderat på hur detta påverkar ditt jobb och ditt företag? Hur gör ni för att ställa om till ett hållbarare samhälle? Denna kurs utgår ifrån det vetenskapliga läget 2013-2014. Innehåll i kursen: - Klimatet – det vetenskapliga läget - Antropocen – människan och miljön - Ekosystemtjänster - Kemikalier och miljögifter - Hållbar resursanvändning - Energiomställningen - Klimatanpassning av samhället - Övningar och Test med diplom

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljöutbildning om människan och miljön från Ecoeducate

2015-02-04
Klimatanpassning av samhället är bara början.

Fler översvämningar, längre växtsäsong, ökad risk för spridning av skadeinsekter och smittor, skyfall, torka, isläggning, förorenat grundvatten, ras och skred är bara några exempel på områden som gör det angeläget att ha beredskap för
förändringar som redan startat.

Att arter och biodiversiteten ändras samt att odlingssäsongen är förlängd och rör sig norrut
kan vi redan se och mäta.

Att arbeta med klimatanpassning innebär att vi ser på de effekter och de konsekvenser som klimatets pågående förändringar kan få för våra samhällen. Framför allt är det en anpassning för att förebygga skador på människor och egendom som måste till.

Här ligger i dagsläget ett stort ansvar på våra kommuner (Klimatfärdplan 2050) för att vidta skadeförebyggande åtgärder.

Det handlar inte om ifall man ska starta med åtgärder, utan när, och ju förr desto bättre. Vilket därmed kommer att resultera i minskade kostnader för enskilda och för samhället.

Har du funderat på hur detta påverkar ditt jobb och ditt företag?

Hur gör ni för att ställa om till ett hållbarare samhälle?
Denna kurs utgår ifrån det vetenskapliga läget 2013-2014.

Innehåll i kursen:
- Klimatet – det vetenskapliga läget
- Antropocen – människan och miljön
- Ekosystemtjänster
- Kemikalier och miljögifter
- Hållbar resursanvändning
- Energiomställningen
- Klimatanpassning av samhället
- Övningar och Test med diplom

Prova en demoversion här:
www2.miljoutbildning.se/x4tg45tt54wManM/demo_startdemo.html
Källa: EcoEducate

Senaste nyheter