Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljöteknikföretag får norsk stororder

https://www.klimatsmart.se/images/news/koljern164x106.gif

MRD sälj och Bygg AB, har fått en order på närmare 3 miljoner sek för leverans av deras patenterade och klimatsmarta byggsystem Koljern till taket på Austrup-Fearnly museets nya bibliotek i Oslo som byggs på Tjuvholmen vid Aker Brygge i Oslo hamn. Det nya museet är ritat av den Italienska arkitekt firman Renzo Piano, som har ritat prestige projekt över hela världen. Koljern systemets flexibilitet och modul konstruktion samt överlägsna isoleringsförmåga var fördelarna som gjorde att systemet valdes. Koljern®-tekniken är en helt ny byggteknik med inriktning på energiklokt, klimatsmart, fuktsäkert, sunt, kretsloppsanpassat och hållbart byggande. Koljern®-tekniken blir optimal tillsammans med energiklok installationsteknik kan man generera hus som producerar sin egen energi. – Koljern®-tekniken är en lösning för klimatsmarta och friska hus utan mögel, fukt, radon eller köldbryggor. Koljern systemet har även en överlägsen isolerings förmåga vilket gör att det går att spara mycket energi. 2020 så träder en ny EU-lag i kraft som kräver att nya hus skall vara nära noll i förbrukning, dvs vara självförsörjande på energi. Hus och byggnader konsumerar närmare 40 % av vår energi. – Med bättre isolering och klimatskydd ger också bättre ekonomi. Koljern systemets senaste hus i Örebro klarar helt sin egen elenergi. I jämförelser med vanliga hus och energihus så bor man ändå billigare i ett lågenergihus trots att investeringskostnaden är marginellt högre. Men då energikostnaden är det viktigaste så ger banker och försäkringsbolag idag lägre räntor och billigare premier för lågenergihus, säger Åke Mård, VD och ägare till MRD Sälj och Bygg AB som marknadsför det klimartsmarta Koljern systemet. – Koljern®-systemet är en lösning som kan minska energikostnaderna och skapa friska och sundare hus även i det sk miljonprogrammen som nu behöver åtgärdas säger Åke Mård. För mer information, kontakta: Åke Mård, vd MRD Sälj och Bygg, 070–576 03 92 Lars Ling, Clean Tech Region, 060-17 39 00 lars.ling@cleantechregion.se www.cleantechregion.com CleanTech Region promotar svensk miljöteknik Internationellt genom smartare marknadsföring och försäljning och blev utsedd till en av världens mest innovative regioner och initiativ under 2010 av förlaget bakom The New Economy.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljöteknikföretag får norsk stororder

2011-02-09
MRD sälj och Bygg AB, har fått en order på närmare 3 miljoner sek för leverans av deras patenterade och klimatsmarta byggsystem Koljern till taket på Austrup-Fearnly museets nya bibliotek i Oslo som byggs på Tjuvholmen vid Aker Brygge i Oslo hamn. Det nya museet är ritat av den Italienska arkitekt firman Renzo Piano, som har ritat prestige projekt över hela världen. Koljern systemets flexibilitet och modul konstruktion samt överlägsna isoleringsförmåga var fördelarna som gjorde att systemet valdes.

Koljern®-tekniken är en helt ny byggteknik med inriktning på energiklokt, klimatsmart, fuktsäkert, sunt, kretsloppsanpassat och hållbart byggande. Koljern®-tekniken blir optimal tillsammans med energiklok installationsteknik kan man generera hus som producerar sin egen energi.

– Koljern®-tekniken är en lösning för klimatsmarta och friska hus utan mögel, fukt, radon eller köldbryggor. Koljern systemet har även en överlägsen isolerings förmåga vilket gör att det går att spara mycket energi. 2020 så träder en ny EU-lag i kraft som kräver att nya hus skall vara nära noll i förbrukning, dvs vara självförsörjande på energi. Hus och byggnader konsumerar närmare 40 % av vår energi.

– Med bättre isolering och klimatskydd ger också bättre ekonomi. Koljern systemets senaste hus i Örebro klarar helt sin egen elenergi. I jämförelser med vanliga hus och energihus så bor man ändå billigare i ett lågenergihus trots att investeringskostnaden är marginellt högre. Men då energikostnaden är det viktigaste så ger banker och försäkringsbolag idag lägre räntor och billigare premier för lågenergihus, säger Åke Mård, VD och ägare till MRD Sälj och Bygg AB som marknadsför det klimartsmarta Koljern systemet.

– Koljern®-systemet är en lösning som kan minska energikostnaderna och skapa friska och sundare hus även i det sk miljonprogrammen som nu behöver åtgärdas säger Åke Mård.

För mer information, kontakta:
Åke Mård, vd MRD Sälj och Bygg, 070–576 03 92
Lars Ling, Clean Tech Region, 060-17 39 00 lars.ling@cleantechregion.se www.cleantechregion.com CleanTech Region promotar svensk miljöteknik Internationellt genom smartare marknadsföring och försäljning och blev utsedd till en av världens mest innovative regioner och initiativ under 2010 av förlaget bakom The New Economy.
Källa: Koljern

Senaste nyheter