Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljötaggade kaffemaskiner från Beans

https://www.klimatsmart.se/images/news/beans-miljotagg207x270.jpg

Kaffemaskinen på en arbetsplats förbrukar ca 1000 kWh på ett år. För detta och övriga koldioxidutsläpp klimatkompenserar kaffemaskinsföretaget Beans. Dessutom jobbar man målmedvetet på att minska de totala utsläppen. Räknat per kaffemaskin under perioden 2007-2009 har Beans utsläpp minskat med 29 procent. För att påminna om detta och att sporra andra till ett ökat miljöengagemang sätter Beans nu upp en miljötagg på alla sina kaffemaskiner. 2008 antog Beans sin miljöpolicy ”Ett smakfullt engagemang”. Här finns både kort- och långsiktiga mål för hur företaget ska bidra till hållbar utveckling – miljöklassade transporter, källsortering, klimatkompensering via utsläppsrätter osv. För att ytterligare understryka företagets engagemang märker nu Beans upp alla kaffemaskiner ute hos kunderna med sin ”miljötagg” bestående av företagets miljösymbol och en förklarande text. – Vi vill med detta tydliggöra vårt miljöengagemang för kunderna. På taggen framgår att vi klimatkompenserar för maskinens elförbrukning. Vi hänvisar också till vår miljöpolicy på nätet där man får veta mer om hur vi jobbar för att nå våra miljömål. Vi vill påminna om att alla kan vara med och dra sitt strå till stacken när det gäller miljö och hållbarhet. Tack vare taggens centrala placering på företagens kaffemaskiner hoppas vi den ska uppmärksammas så att vårt exempel kan få efterföljare även hos andra leverantörer, förklarar Rune Bergo VD på Beans. Fakta om Beans miljösatsning: • Deras totala utsläpp av växthusgaser (inklusive elförbrukningen i kundernas maskiner) under 2009 var 146 ton CO2, vilket man kompenserar för genom att köpa utsläppsrätter märkta CDM Gold Standard • Beans interna utsläpp per kaffemaskin har minskat med 29 % sedan 2007 • Beans köper endast el från vind- och vattenkraft Rune Bergo fortsätter: ”Vi hoppas och tror att våra kunder kommer att uppskatta vår miljösatsning. Taggen symboliserar det miljöengagemang som vi lagt grunden till och som kommer att fortlöpa under kommande år, och Beans hoppas att såväl kunder som leverantörer följer efter och gör vad de kan för att utveckla ett mer hållbart företagande. För egen del är förhoppningen att en kopp kaffe på arbetsplatsen ska kunna drickas med ett rent samvete!” För mer information kontakta: Rune Bergo, VD på 08-475 53 43, rune.bergo@beans.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljötaggade kaffemaskiner från Beans

2010-04-28
Kaffemaskinen på en arbetsplats förbrukar ca 1000 kWh på ett år. För detta och övriga koldioxidutsläpp klimatkompenserar kaffemaskinsföretaget Beans. Dessutom jobbar man målmedvetet på att minska de totala utsläppen. Räknat per kaffemaskin under perioden 2007-2009 har Beans utsläpp minskat med 29 procent. För att påminna om detta och att sporra andra till ett ökat miljöengagemang sätter Beans nu upp en miljötagg på alla sina kaffemaskiner.

2008 antog Beans sin miljöpolicy ”Ett smakfullt engagemang”. Här finns både kort- och långsiktiga mål för hur företaget ska bidra till hållbar utveckling – miljöklassade transporter, källsortering, klimatkompensering via utsläppsrätter osv. För att ytterligare understryka företagets engagemang märker nu Beans upp alla kaffemaskiner ute hos kunderna med sin ”miljötagg” bestående av företagets miljösymbol och en förklarande text.

– Vi vill med detta tydliggöra vårt miljöengagemang för kunderna. På taggen framgår att vi klimatkompenserar för maskinens elförbrukning. Vi hänvisar också till vår miljöpolicy på nätet där man får veta mer om hur vi jobbar för att nå våra miljömål. Vi vill påminna om att alla kan vara med och dra sitt strå till stacken när det gäller miljö och hållbarhet. Tack vare taggens centrala placering på företagens kaffemaskiner hoppas vi den ska uppmärksammas så att vårt exempel kan få efterföljare även hos andra leverantörer, förklarar Rune Bergo VD på Beans.

Fakta om Beans miljösatsning:
• Deras totala utsläpp av växthusgaser (inklusive elförbrukningen i kundernas maskiner) under 2009 var 146 ton CO2, vilket man kompenserar för genom att köpa utsläppsrätter märkta CDM Gold Standard
• Beans interna utsläpp per kaffemaskin har minskat med 29 % sedan 2007
• Beans köper endast el från vind- och vattenkraft

Rune Bergo fortsätter: ”Vi hoppas och tror att våra kunder kommer att uppskatta vår miljösatsning. Taggen symboliserar det miljöengagemang som vi lagt grunden till och som kommer att fortlöpa under kommande år, och Beans hoppas att såväl kunder som leverantörer följer efter och gör vad de kan för att utveckla ett mer hållbart företagande. För egen del är förhoppningen att en kopp kaffe på arbetsplatsen ska kunna drickas med ett rent samvete!”

För mer information kontakta: Rune Bergo, VD på 08-475 53 43, rune.bergo@beans.se.
Källa: Beans

Senaste nyheter