Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljöstyrningsrådet och Stockholms universitet till Inregos seminarium i Almedalen

https://www.klimatsmart.se/images/news/inrego190x48.jpg

Den första juli under Almedalsveckan arrangerar Inrego ett seminarium om återanvändning och effektivt utnyttjande av IT-resurser på Gotlands Museum i Visby. Seminariet - Varför skrotas datorer i onödan? Så blir återanvändning en hållbar och lönsam affär - arrangeras under Upphandling24:s paraply och vänder sig till upphandlare, inköpare, IT- och miljöansvariga. Syftet är att lyfta fram de ekonomiska, samhälleliga och miljömässiga vinsterna med att återanvända IT-utrustning istället för att skicka produkterna till skroten och att tydliggöra vad upphandlingsreglerna stipulerar kring både försäljning av utrustning och köp av rekonditionerad IT. - Upphandlare har en nyckelroll för att driva återanvändningen framåt och se till att resurserna utnyttjas på bästa sätt. Vi vill med seminariet både inspirera fler att jobba med IT-återanvändning och dela med oss av handfasta tips på hur man kan agera rent praktiskt och utifrån LOU, säger Erik Pettersson, miljöchef på Inrego. Han påpekar att återanvändningsfrågan bör vägas in redan vid upphandlingen för att säkerställa restvärdet när utrustningen fasas ut i framtiden och för att se till att den gamla utrustningen tas om hand på ett både hållbart och lönsamt sätt. Miljöstyrningsrådet, som arbetar med att ta fram en ny vägledning för IT-upphandlingar där återanvändning och resursutnyttjande lyfts fram, medverkar under seminariet. Det gör också Stockholms universitet som nu sjösätter ett nytt arbetssätt för att maximera återanvändningen av sin IT-utrustning. Seminariet hålls den första juli klockan 11.00-12.00 på Gotlands Museum i Visby. För mer information, kontakta: Erik Pettersson, miljöchef Inrego, 0701-507 258, erik.pettersson@inrego.se Fredrik Nilsson, informationschef Inrego, 073-505 74 84, fredrik.nilsson@inrego.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljöstyrningsrådet och Stockholms universitet till Inregos seminarium i Almedalen

2013-06-05
Den första juli under Almedalsveckan arrangerar Inrego ett seminarium om återanvändning och effektivt utnyttjande av IT-resurser på Gotlands Museum i Visby.

Seminariet - Varför skrotas datorer i onödan? Så blir återanvändning en hållbar och lönsam affär - arrangeras under Upphandling24:s paraply och vänder sig till upphandlare, inköpare, IT- och miljöansvariga.

Syftet är att lyfta fram de ekonomiska, samhälleliga och miljömässiga vinsterna med att återanvända IT-utrustning istället för att skicka produkterna till skroten och att tydliggöra vad upphandlingsreglerna stipulerar kring både försäljning av utrustning och köp av rekonditionerad IT.

- Upphandlare har en nyckelroll för att driva återanvändningen framåt och se till att resurserna utnyttjas på bästa sätt. Vi vill med seminariet både inspirera fler att jobba med IT-återanvändning och dela med oss av handfasta tips på hur man kan agera rent praktiskt och utifrån LOU, säger Erik Pettersson, miljöchef på Inrego.

Han påpekar att återanvändningsfrågan bör vägas in redan vid upphandlingen för att säkerställa restvärdet när utrustningen fasas ut i framtiden och för att se till att den gamla utrustningen tas om hand på ett både hållbart och lönsamt sätt.

Miljöstyrningsrådet, som arbetar med att ta fram en ny vägledning för IT-upphandlingar där återanvändning och resursutnyttjande lyfts fram, medverkar under seminariet. Det gör också Stockholms universitet som nu sjösätter ett nytt arbetssätt för att maximera återanvändningen av sin IT-utrustning.

Seminariet hålls den första juli klockan 11.00-12.00 på Gotlands Museum i Visby.

För mer information, kontakta:
Erik Pettersson, miljöchef Inrego, 0701-507 258, erik.pettersson@inrego.se
Fredrik Nilsson, informationschef Inrego, 073-505 74 84, fredrik.nilsson@inrego.se.

Läs mer här: www.almedalsveckan.info/event/user-view/12730
Källa: Inrego

Senaste nyheter