Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljöskola hos Graflund i Eskilstuna

https://www.klimatsmart.se/images/news/graflund-lagenheter220x246.jpg

För ca 1,5 år sedan infördes möjligheten för ca 70% av Graflunds hyresgäster i området Nyfors i Eskilstuna att bidra till en hållbar utveckling. Traditionell källsortering av förpackningar, glas, papper fanns sedan tidigare men nu gavs 857 hushåll av bolagets totalt 1229 i området också möjlighet att kunna sortera sitt matavfall. Matavfallet tas sedan omhand av Eskilstuna Energi & Miljö som i sin tur gör biogas av det. Biogas är det bränsle som idag ger de renaste utsläpp man kan få fram och som inte tillför koldioxid utan återanvänder den som redan finns i det naturliga kretsloppet. Sorteringen är enkel, matavfall i gröna påsar, brännbart i röda och icke brännbart i lila påsar. Påsarna läggs i kärl med motsvarande färg, vilka finns i källsorsteringsrummet. För att underlätta introduktionen tilldelades hyresgästerna soppåsar av Graflunds och Eskilstuna Energi & Miljö. Numera kan hyresgästerna hämta sina påsar på Café Underhund som finns i bostadsområdet. Vid flera tillfällen har företrädare för Graflunds och Eskilstuna Energi & Miljö genomfört informationsinsatser hos samtliga hyresgäster och nu är det dags för ännu en informationsdrive. För att ytterligare förbättra avfallssorteringen hos hyresgästerna genomförs nu nya informationsinsatser med hjälp av avfallsinformatörer från Eskilstuna Energi & Miljö som under de kommande två veckorna kommer att besöka Graflunds samtliga hushåll i området. - Vi är medvetna om att det krävs ett målmedvetet och ambitiöst arbete för att ändra sitt beteende när det gäller det egna hushållsavfallet, säger Anders Häggström, VD i Graflunds. Kunskap är grunden för framgång och för oss gäller att informera, informera och informera, fortsätter Anders Häggström.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljöskola hos Graflund i Eskilstuna

2009-05-12
För ca 1,5 år sedan infördes möjligheten för ca 70% av Graflunds hyresgäster i området Nyfors i Eskilstuna att bidra till en hållbar utveckling. Traditionell källsortering av förpackningar, glas, papper fanns sedan tidigare men nu gavs 857 hushåll av bolagets totalt 1229 i området också möjlighet att kunna sortera sitt matavfall.

Matavfallet tas sedan omhand av Eskilstuna Energi & Miljö som i sin tur gör biogas av det. Biogas är det bränsle som idag ger de renaste utsläpp man kan få fram och som inte tillför koldioxid utan återanvänder den som redan finns i det naturliga kretsloppet.

Sorteringen är enkel, matavfall i gröna påsar, brännbart i röda och icke brännbart i lila påsar. Påsarna läggs i kärl med motsvarande färg, vilka finns i källsorsteringsrummet. För att underlätta introduktionen tilldelades hyresgästerna soppåsar av Graflunds och Eskilstuna Energi & Miljö. Numera kan hyresgästerna hämta sina påsar på Café Underhund som finns i bostadsområdet.

Vid flera tillfällen har företrädare för Graflunds och Eskilstuna Energi & Miljö genomfört informationsinsatser hos samtliga hyresgäster och nu är det dags för ännu en informationsdrive.

För att ytterligare förbättra avfallssorteringen hos hyresgästerna genomförs nu nya informationsinsatser med hjälp av avfallsinformatörer från Eskilstuna Energi & Miljö som under de kommande två veckorna kommer att besöka Graflunds samtliga hushåll i området.

- Vi är medvetna om att det krävs ett målmedvetet och ambitiöst arbete för att ändra sitt beteende när det gäller det egna hushållsavfallet, säger Anders Häggström, VD i Graflunds. Kunskap är grunden för framgång och för oss gäller att informera, informera och informera, fortsätter Anders Häggström.
Källor:
Foto: http://www.graflunds.se

Senaste nyheter