Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljömärkt värme & kyla till Arenastaden

https://www.klimatsmart.se/images/news/norrenergi-arenastaden250x125.jpg

Arenastaden i Solna, som är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt, har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Norrenergi AB om miljömärkt fjärrvärme och fjärrkyla till hela den nya stadsdelen. Avtalets värde uppgår till ca 300 Mkr. Arenastaden skall bli Nordens främsta destination för evenemang, shopping, arbete, boende och rekreation. En helt ny och unik stadsdel håller på att ta form. Här kommer bland annat Sveriges nya nationalarena för fotboll och andra evenemang att finnas, liksom ett av Stockholms högsta hotell, ett omfattande shoppingcentra samt omkring 15.000 arbetsplatser och 2000 bostäder. – En hållbar utveckling är en förutsättning för vårt framtida samhälle och för att kunna ge kommande generationer goda livsvillkor. Därför jobbar vi målinriktat för att minska vår belastning på miljön både i byggskedet och i den senare driften av fastigheterna, säger Christian Alexandersson, VD för Swedbank Arena och Arenastaden. Genom samarbetet med Norrenergi säkerställer vi att Arenastaden och alla nya fastigheter som kommer att uppföras inom området försörjs med energi som uppfyller mycket högt ställda miljökrav. Av alla de leverantörer som konkurrerat i vår energiupphandling, var Norrenergi det bästa miljövalet och dessutom till den lägsta kostnaden. – Vi på Norrenergi är naturligtvis stolta över att bli utvalda att få leverera fjärrvärme och fjärrkyla till hela Arenastaden, säger Hans Grafström, VD för Norrenergi AB. Som branschledande energiföretag levererar vi all vår fjärrvärme och fjärrkyla märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. Arenastadens val av Norrenergi som leverantör visar att man på ett seriöst sätt tar ansvar för miljön och bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle. Arenastadens första etapp är påbörjad och under 2012 färdigställs Swedbank Arena med en publikkapacitet på upp till 65.000 personer, ett spektakulärt hotell med 400 dubbelrum och plats för närmare 2000 kongressdeltagare, Arenatorget, nytt huvudkontor för Vattenfall Norden och en ny stationsentré från Solna Station.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljömärkt värme & kyla till Arenastaden

2010-09-21
Arenastaden i Solna, som är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt, har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med Norrenergi AB om miljömärkt fjärrvärme och fjärrkyla till hela den nya stadsdelen. Avtalets värde uppgår till ca 300 Mkr.

Arenastaden skall bli Nordens främsta destination för evenemang, shopping, arbete, boende och rekreation. En helt ny och unik stadsdel håller på att ta form. Här kommer bland annat Sveriges nya nationalarena för fotboll och andra evenemang att finnas, liksom ett av Stockholms högsta hotell, ett omfattande shoppingcentra samt omkring 15.000 arbetsplatser och 2000 bostäder.

– En hållbar utveckling är en förutsättning för vårt framtida samhälle och för att kunna ge kommande generationer goda livsvillkor. Därför jobbar vi målinriktat för att minska vår belastning på miljön både i byggskedet och i den senare driften av fastigheterna, säger Christian Alexandersson, VD för Swedbank Arena och Arenastaden. Genom samarbetet med Norrenergi säkerställer vi att Arenastaden och alla nya fastigheter som kommer att uppföras inom området försörjs med energi som uppfyller mycket högt ställda miljökrav. Av alla de leverantörer som konkurrerat i vår energiupphandling, var Norrenergi det bästa miljövalet och dessutom till den lägsta kostnaden.

– Vi på Norrenergi är naturligtvis stolta över att bli utvalda att få leverera fjärrvärme och fjärrkyla till hela Arenastaden, säger Hans Grafström, VD för Norrenergi AB. Som branschledande energiföretag levererar vi all vår fjärrvärme och fjärrkyla märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval – världens tuffaste miljömärkning. Arenastadens val av Norrenergi som leverantör visar att man på ett seriöst sätt tar ansvar för miljön och bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle.

Arenastadens första etapp är påbörjad och under 2012 färdigställs Swedbank Arena med en publikkapacitet på upp till 65.000 personer, ett spektakulärt hotell med 400 dubbelrum och plats för närmare 2000 kongressdeltagare, Arenatorget, nytt huvudkontor för Vattenfall Norden och en ny stationsentré från Solna Station.

För ytterligare information kontakta:
Christian Alexandersson, VD Swedbank Arena och Arenastaden, 070-253 83 00, www.arenastaden.se
Hans Grafström, VD Norrenergi AB, 070-675 04 10, www.norrenergi.se

Senaste nyheter