Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljökonferens Gröna idéer 27 september

https://www.klimatsmart.se/images/news/helsingborg94x100pa.png

Gröna idéer är en ny miljökonferens som arrangeras i Helsingborg 27-28 september 2012 på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Konferensen har utsetts till ett "Miljömärkt event", en miljömärkning som delas ut av Stiftelsen Håll Sverige Rent. Välkommen till en introduktion av Gröna idéer. När: Torsdag 27 september från klockan 09:00 Var: Konsertsalen Dunkers kulturhus Medverkar: Kommunalråd Anna Jähnke (M) och Lars Thunberg (KD) och konferencier Martin Svensson Konferensen startar klockan 10:00 och pågår fram till klockan 12:45. Under eftermiddagen arrangeras studiebesök hos Helsingborgshem, Öresundskraft, NSR och Miljöverkstaden, det finns även möjlighet att medverka under dessa. Tanken med konferensen är att skapa ett forum för samtal kring hållbarhet, miljö, vision och hopp. Gröna idéer har lyckats knyta till sig flera av de mest eftertraktade personligheterna i den svenska miljödebatten. Med utgångspunkt från en aktuell global utblick från Anders Wijkman och Johan Rockström via Carl Schlyter och framtidens miljöfrågor i Europa landar konferensen på en lokal nivå med goda exempel från Helsingborg såväl som från andra miljökommuner. Initiativtagare till Gröna idéer är kommunalråden Anna Jähnke (M) och Lars Thunberg (KD) Gröna idéer har fått utmärkelsen Miljömärkt event bland annat för all mat som serveras är ekologisk, avfall källsorteras i så stor utsträckning som möjligt, digitala medier används istället för trycksaker och biogasbussar kör till de planerade studiebesöken. Konferenslokalerna och hotellen ligger på gångavstånd från buss- och järnvägsstation vilket underlättar för konferensdeltagarna att välja miljövänliga resealternativ. Konferensledningen har även genomgått en miljöutbildning och det finns en uttalad miljöpolicy. För mer information, kontakta: Linnea Folkesson, Helsingborgs miljöbyrå, 042-10 44 55.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljökonferens Gröna idéer 27 september

2012-09-24
Gröna idéer är en ny miljökonferens som arrangeras i Helsingborg 27-28 september 2012 på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Konferensen har utsetts till ett "Miljömärkt event", en miljömärkning som delas ut av Stiftelsen Håll Sverige Rent. Välkommen till en introduktion av Gröna idéer.

När: Torsdag 27 september från klockan 09:00
Var: Konsertsalen Dunkers kulturhus
Medverkar: Kommunalråd Anna Jähnke (M) och Lars Thunberg (KD) och konferencier Martin Svensson

Konferensen startar klockan 10:00 och pågår fram till klockan 12:45. Under eftermiddagen arrangeras studiebesök hos Helsingborgshem, Öresundskraft, NSR och Miljöverkstaden, det finns även möjlighet att medverka under dessa.

Tanken med konferensen är att skapa ett forum för samtal kring hållbarhet, miljö, vision och hopp. Gröna idéer har lyckats knyta till sig flera av de mest eftertraktade personligheterna i den svenska miljödebatten. Med utgångspunkt från en aktuell global utblick från Anders Wijkman och Johan Rockström via Carl Schlyter och framtidens miljöfrågor i Europa landar konferensen på en lokal nivå med goda exempel från Helsingborg såväl som från andra miljökommuner. Initiativtagare till Gröna idéer är kommunalråden Anna Jähnke (M) och Lars Thunberg (KD)

Gröna idéer har fått utmärkelsen Miljömärkt event bland annat för all mat som serveras är ekologisk, avfall källsorteras i så stor utsträckning som möjligt, digitala medier används istället för trycksaker och biogasbussar kör till de planerade studiebesöken. Konferenslokalerna och hotellen ligger på gångavstånd från buss- och järnvägsstation vilket underlättar för konferensdeltagarna att välja miljövänliga resealternativ. Konferensledningen har även genomgått en miljöutbildning och det finns en uttalad miljöpolicy.

För mer information, kontakta:
Linnea Folkesson, Helsingborgs miljöbyrå, 042-10 44 55.

För fullständigt program: www.gronaideer.helsingborg.se

Senaste nyheter