Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljöbarometern visar hur Malmö mår

https://www.klimatsmart.se/images/news/malmo_223px.png

Nu kan alla malmöbor och andra intresserade följa utvecklingen i arbetet för att nå Malmös miljömål på nätet i Malmös miljöbarometer. - Vi i Malmö har prisats för vårt miljöarbete om och om igen, men vi har massor kvar att göra och det är viktigt att veta att vi är på rätt väg. Miljöbarometern hjälper oss att hålla koll på miljötillståndet i Malmö, säger Katarina Pelin, miljödirektör Malmö stad. På webbplatsen redovisas Malmös fyra övergripande miljömål, med underliggande detaljerade delmål och nyckeltal. Miljömålen antogs 2009 och ska vara uppfyllda år 2020. Övergripande miljömål för Malmö stad: • Sveriges klimatsmartaste stad • Framtidens stadsmiljö finns i Malmö • Naturtillgångar brukas hållbart • I Malmö är det lätt att göra rätt Med nyckeltalen som grund visar Miljöbarometern det aktuella miljöläget med smileys och trendpilar. Säkerheten i bedömningarna blir allt bättre med tiden eftersom fler nyckeltal tas fram och mer data kan redovisas för varje år som går, berättar Katrin Persson på miljöförvaltningen. Hon tror att Miljöbarometern kan bli ett riktigt bra hjälpmedel för skolelever, miljöorganisationer eller andra som snabbt vill få fram information om Malmös miljö. I Miljöbarometern finns massor av intressant statistik över miljötillståndet att hämta, till exempel statistik över luftföroreningar, miljöbilsinnehav och mängden ekologisk mjölk som säljs i Malmö. Det blir nog den enklaste vägen att få tillgång till uppgifter om miljön i Malmö stad, säger Katrin Persson. Syftet med Miljöbarometern är att invånare, politiker, och anställda ska kunna följa miljöutvecklingen i kommunen så att insynen och delaktigheten i kommunens miljöarbete ökar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljöbarometern visar hur Malmö mår

2011-12-06
Malmös fyra övergripande miljömål.
Nu kan alla malmöbor och andra intresserade följa utvecklingen i arbetet för att nå Malmös miljömål på nätet i Malmös miljöbarometer.

- Vi i Malmö har prisats för vårt miljöarbete om och om igen, men vi har massor kvar att göra och det är viktigt att veta att vi är på rätt väg. Miljöbarometern hjälper oss att hålla koll på miljötillståndet i Malmö, säger Katarina Pelin, miljödirektör Malmö stad.

På webbplatsen redovisas Malmös fyra övergripande miljömål, med underliggande detaljerade delmål och nyckeltal. Miljömålen antogs 2009 och ska vara uppfyllda år 2020.

Övergripande miljömål för Malmö stad:
• Sveriges klimatsmartaste stad
• Framtidens stadsmiljö finns i Malmö
• Naturtillgångar brukas hållbart
• I Malmö är det lätt att göra rätt

Med nyckeltalen som grund visar Miljöbarometern det aktuella miljöläget med smileys och trendpilar. Säkerheten i bedömningarna blir allt bättre med tiden eftersom fler nyckeltal tas fram och mer data kan redovisas för varje år som går, berättar Katrin Persson på miljöförvaltningen. Hon tror att Miljöbarometern kan bli ett riktigt bra hjälpmedel för skolelever, miljöorganisationer eller andra som snabbt vill få fram information om Malmös miljö.

I Miljöbarometern finns massor av intressant statistik över miljötillståndet att hämta, till exempel statistik över luftföroreningar, miljöbilsinnehav och mängden ekologisk mjölk som säljs i Malmö. Det blir nog den enklaste vägen att få tillgång till uppgifter om miljön i Malmö stad, säger Katrin Persson.

Syftet med Miljöbarometern är att invånare, politiker, och anställda ska kunna följa miljöutvecklingen i kommunen så att insynen och delaktigheten i kommunens miljöarbete ökar.

Senaste nyheter