Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mer miljörådgivning till lantbrukare

https://www.klimatsmart.se/images/news/greppa.jpg

Nya vindar i miljörådgivning till lantbrukare. Lantbrukare är en mycket viktig grupp som arbetar för en bättre och hållbar miljö i Östergötland. För att vässa sin kompetens i aktuella frågor som lantbrukets klimatpåverkan och vattenfrågor samlas över hundra experter inom projektet Greppa Näringen i Norrköping under två dagar. Sedan 2005 arbetar Östergötlands lantbrukare för minskad övergödning och säkrare användning av kemiska växtskyddsmedel inom projektet Greppa Näringen. Till sin hjälp har lantbrukarna ett antal rådgivare från såväl länsstyrelsens lantbruksenhet som sju olika konsultfirmor. Sedan projektet startade har 250 östgötska lantbrukare fått sammanlagt 750 rådgivningsbesök hemma på sina gårdar. - Vår uppgift är att ge lantbrukarna bästa möjliga förutsättningarna att lyckas i sitt miljöarbete, säger Maria Källming, Länsstyrelsen, som samordnar Greppa Näringen i Östergötland. Då måste vi vara uppdaterade på den senaste forskningen och den här konferensen hjälper till att hålla oss i framkant. Förutom Östergötland deltar ytterligare elva län, från Skåne i söder till Uppland i norr, i Greppa Näringen. Rådgivare från alla län samlas i Norrköping för att under två dagar vässa sin kompetens i aktuella frågor som lantbrukets klimatpåverkan, näringsläckage till vatten och hantering av växtskyddsmedel. För mer information kontakta gärna: Maria Källming, samordnare för Greppa Näringen på Länsstyrelsen Östergötland, 013-19 64 55, 076-801 34 96

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mer miljörådgivning till lantbrukare

2009-10-21
Nya vindar i miljörådgivning till lantbrukare.

Lantbrukare är en mycket viktig grupp som arbetar för en bättre och hållbar miljö i Östergötland. För att vässa sin kompetens i aktuella frågor som lantbrukets klimatpåverkan och vattenfrågor samlas över hundra experter inom projektet Greppa Näringen i Norrköping under två dagar.

Sedan 2005 arbetar Östergötlands lantbrukare för minskad övergödning och säkrare användning av kemiska växtskyddsmedel inom projektet Greppa Näringen. Till sin hjälp har lantbrukarna ett antal rådgivare från såväl länsstyrelsens lantbruksenhet som sju olika konsultfirmor. Sedan projektet startade har 250 östgötska lantbrukare fått sammanlagt 750 rådgivningsbesök hemma på sina gårdar.

- Vår uppgift är att ge lantbrukarna bästa möjliga förutsättningarna att lyckas i sitt miljöarbete, säger Maria Källming, Länsstyrelsen, som samordnar Greppa Näringen i Östergötland. Då måste vi vara uppdaterade på den senaste forskningen och den här konferensen hjälper till att hålla oss i framkant.

Förutom Östergötland deltar ytterligare elva län, från Skåne i söder till Uppland i norr, i Greppa Näringen. Rådgivare från alla län samlas i Norrköping för att under två dagar vässa sin kompetens i aktuella frågor som lantbrukets klimatpåverkan, näringsläckage till vatten och hantering av växtskyddsmedel.

För mer information kontakta gärna:
Maria Källming, samordnare för Greppa Näringen på Länsstyrelsen Östergötland, 013-19 64 55, 076-801 34 96

Senaste nyheter