Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Medel för nyskapande naturvård hos WWF

https://www.klimatsmart.se/images/news/wwf250x332pi.gif

Världsnaturfonden WWF inrättade under det internationella biologiska mångfaldsåret 2010 en satsning på innovativ naturvård för att gynna den biologiska mångfalden och minska de ekologiska fotavtrycken. Nu är det dags att söka medel för 2011. Totalt delas 2 miljoner kronor ut i år. Syftet är att bidra med ”riskkapital” för att stödja innovativa projekt och idéer som ligger i naturvårdens absoluta frontlinje och som kan bidra till värdefullt nytänkande inom svensk naturvård. Om projekten vidareutvecklas ska de ha en potential att främja biologisk mångfald och/eller minska de ekologiska fotavtrycken i Sverige. Genom WWFs stöd ska lovande projekt och idéer få möjlighet att testas och vidareutvecklas för att sedan kunna spridas i större skala. Det kan handla om utveckling av tekniska lösningar, förvaltningsformer, forskning och kunskapsuppbyggnad, fältprojekt, etc. Medlen delas ut till ett antal projekt/idéer i form av projektstöd/bidrag. Stödet kan sökas av privatpersoner, grupper, organisationer, myndigheter eller företag i enlighet med nedanstående kriterier. Projektstöd delades under 2010 ut till: lokal hållbar förvaltning av kustfiske, fjällområden och jordbrukslandskap, utveckling av en snorkelled, forskning på tiaminbrist, bättre fågelskogar samt ny teknik för naturinformation via en iphone-applikation. Två ansökningar om skogsforskning fick medel från Skogsfonden WWF – STORA. Stiftelserna Väktarfonden & Nils Dahlbecks minne, Florafonden och Skogsfonden STORA-WWF Under Världsnaturfondens tak finns även stiftelserna Väktarfonden & Nils Dahlbecks minne, Florafonden och Skogsfonden STORA-WWF. Ansökan om medel från dessa görs på speciella blanketter och behandlas och delas ut samtidigt som medlen för innovativ naturvård. Ansökan för 2011 ska vara inskickad till WWF senast den 31 oktober 2011. Ansökningshandlingar, kriterier samt information om innovativ naturvård samt de tre stiftelserna Stiftelsen Väktarfonden & Nils Dahlbecks minne, Stiftelsen Florafonden och Stiftelsen Skogsfonden STORA-WWF finns på www.wwf.se För mer information, kontakta: Mats Forslund, handläggare Innovativ naturvård, 0226-700 50, 070–399 81 63, mats.forslund@wwf.se Marie von Zeipel, WWF, 08-624 74 03, 070-629 10 77, marie.vonzeipel@wwf.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Medel för nyskapande naturvård hos WWF

2011-09-23
Världsnaturfonden WWF inrättade under det internationella biologiska mångfaldsåret 2010 en satsning på innovativ naturvård för att gynna den biologiska mångfalden och minska de ekologiska fotavtrycken. Nu är det dags att söka medel för 2011. Totalt delas 2 miljoner kronor ut i år.

Syftet är att bidra med ”riskkapital” för att stödja innovativa projekt och idéer som ligger i naturvårdens absoluta frontlinje och som kan bidra till värdefullt nytänkande inom svensk naturvård. Om projekten vidareutvecklas ska de ha en potential att främja biologisk mångfald och/eller minska de ekologiska fotavtrycken i Sverige.

Genom WWFs stöd ska lovande projekt och idéer få möjlighet att testas och vidareutvecklas för att sedan kunna spridas i större skala. Det kan handla om utveckling av tekniska lösningar, förvaltningsformer, forskning och kunskapsuppbyggnad, fältprojekt, etc.

Medlen delas ut till ett antal projekt/idéer i form av projektstöd/bidrag. Stödet kan sökas av privatpersoner, grupper, organisationer, myndigheter eller företag i enlighet med nedanstående kriterier.

Projektstöd delades under 2010 ut till: lokal hållbar förvaltning av kustfiske, fjällområden och jordbrukslandskap, utveckling av en snorkelled, forskning på tiaminbrist, bättre fågelskogar samt ny teknik för naturinformation via en iphone-applikation. Två ansökningar om skogsforskning fick medel från Skogsfonden WWF – STORA.

Stiftelserna Väktarfonden & Nils Dahlbecks minne, Florafonden och Skogsfonden STORA-WWF
Under Världsnaturfondens tak finns även stiftelserna Väktarfonden & Nils Dahlbecks minne, Florafonden och Skogsfonden STORA-WWF. Ansökan om medel från dessa görs på speciella blanketter och behandlas och delas ut samtidigt som medlen för innovativ naturvård.

Ansökan för 2011 ska vara inskickad till WWF senast den 31 oktober 2011. Ansökningshandlingar, kriterier samt information om innovativ naturvård samt de tre stiftelserna Stiftelsen Väktarfonden & Nils Dahlbecks minne, Stiftelsen Florafonden och Stiftelsen Skogsfonden STORA-WWF finns på www.wwf.se

För mer information, kontakta:
Mats Forslund, handläggare Innovativ naturvård, 0226-700 50, 070–399 81 63, mats.forslund@wwf.se
Marie von Zeipel, WWF, 08-624 74 03, 070-629 10 77, marie.vonzeipel@wwf.se.
Källa: WWF

Senaste nyheter