Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Med Ekoappen hittar du miljövänligt i mobilen

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekoappen228x371.jpg

2014 skapade Ninnie Sjösten EkoAppen. Hon utgick helt och hållet från sitt eget miljöengagemang när hon skissade och konstruerade sin app. Hennes mål var att underlätta för de människor som vill hitta och välja vilka produkter som är ekologiska, miljövänliga och hälsosamma. Något som kan vara lite besvärligt emellanåt. Hon tänkte på alla gånger som hon själv varit lite vilse när hon sökt efter det bästa valet. Hon saknade helt enkelt själv den tjänst som hon nu lanserat. Som så många gånger förr är det just bristen på befintliga lösningar som får uppfinnaren att gå igång. Just nu fokuserar Ninnie på att utveckla appen ytterligare. Fler företag ska in och fler personer ska känna till EkoAppen. Ett arbete som hon vet med sig aldrig tar slut. Men det skrämmer henne inte alls. Hon är fast besluten att jobba vidare med sin skapelse. - Jag brinner för att hjälpa andra att hitta det de söker, säger Ninnie. EkoAppen som finns att ladda hem för IOS och Android är gratis. När den väl finns där i din mobil eller surfplatta kan du med enkla knapptryck hitta caféer, restauranger, frisörer, matbutiker och andra företag i din närhet. Du kan enkelt söka vilka som erbjuder ekologiskt, vego, reko, miljösmart eller Faitrade. EkoAppen delar upp erbjudanden i olika kategorier: Reko Handel, Mat&Dryck, Kropp& Själ, Bo & Uppleva, Tjänster och Evenemang. Du kan också välja en kartbild för att se hur långt från dig de befinner sig. EkoAppen är ett perfekt hjälpmedel då du kommer till en ny ort där du inte känner till alla ställen i förväg. EkoAppen täcker hela Sverige. Du skriver bara in vilken ort du ska resa till och vips har du olika förslag i din hand. En bra ”att ha med”-app för dig som vill göra aktiva val.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Med Ekoappen hittar du miljövänligt i mobilen

2016-08-24
2014 skapade Ninnie Sjösten EkoAppen. Hon utgick helt och hållet från sitt eget miljöengagemang när hon skissade och konstruerade sin app. Hennes mål var att underlätta för de människor som vill hitta och välja vilka produkter som är ekologiska, miljövänliga och hälsosamma. Något som kan vara lite besvärligt emellanåt.

Hon tänkte på alla gånger som hon själv varit lite vilse när hon sökt efter det bästa valet. Hon saknade helt enkelt själv den tjänst som hon nu lanserat. Som så många gånger förr är det just bristen på befintliga lösningar som får uppfinnaren att gå igång.

Just nu fokuserar Ninnie på att utveckla appen ytterligare. Fler företag ska in och fler personer ska känna till EkoAppen. Ett arbete som hon vet med sig aldrig tar slut. Men det skrämmer henne inte alls. Hon är fast besluten att jobba vidare med sin skapelse.

- Jag brinner för att hjälpa andra att hitta det de söker, säger Ninnie.

EkoAppen som finns att ladda hem för IOS och Android är gratis. När den väl finns där i din mobil eller surfplatta kan du med enkla knapptryck hitta caféer, restauranger, frisörer, matbutiker och andra företag i din närhet.

Du kan enkelt söka vilka som erbjuder ekologiskt, vego, reko, miljösmart eller Faitrade. EkoAppen delar upp erbjudanden i olika kategorier: Reko Handel, Mat&Dryck, Kropp& Själ, Bo & Uppleva, Tjänster och Evenemang. Du kan också välja en kartbild för att se hur långt från dig de befinner sig.

EkoAppen är ett perfekt hjälpmedel då du kommer till en ny ort där du inte känner till alla ställen i förväg. EkoAppen täcker hela Sverige. Du skriver bara in vilken ort du ska resa till och vips har du olika förslag i din hand.

En bra ”att ha med”-app för dig som vill göra aktiva val.
Källa: Ekoappen

Senaste nyheter