Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Matbutiker nominerade till Årets Ekopris

https://www.klimatsmart.se/images/news/whiteguide-green.png

Tio matbutiker är nominerade till Årets Ekopris, som KRAV står bakom. Butikerna ligger i framkant genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud och arbeta för att vägleda sina kunder till hållbara val. De nominerade matbutikerna har valts ut genom White Guide Greens kartläggning i hela Sverige. White Guide Green kartlägger för tredje året i rad Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika kriterier och vinnarna koras på ett evenemang den 31 augusti. – Kunskap hos butiksmedarbetarna är en framgångsfaktor, så att de kan upplysa kunderna om fördelar med KRAV-märkta produkter. Vi lanserar under våren en utbildningsfilm för butikerna som visar butiksanställda hur de kan kommunicera KRAV-märkta varor, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare Livsmedel på KRAV. Med kategorin Årets Ekopris vill KRAV lyfta fram en butik som särskiljer sig med ett brett ekologiskt utbud och utmärker sig i sitt arbete med KRAVs hjärtefrågor. De nominerade butikerna till Årets Ekopris är: - Coop Järna, Järna - Coop Leksand, Leksand - Coop Oxtorget, Växjö - Hemköp Stockholm Hornstull, Stockholm - Hemköp Stockholm Fältöversten, Stockholm - Ica Kvantum Lidingö, Lidingö - Ica Maxi Stormarknad Ronneby, Ronneby - Ica Supermarket Stop, Täby - Ica Supermarket Torgkassen, Uppsala - ROT Butik & Kök, Stockholm – Matbutiker kan göra en stor skillnad för att driva utvecklingen för en hållbar framtid. Det handlar om på vilket sätt butiken lyfter fram det mer hållbara sortimentet och vägleder konsumenten genom tydlig skyltning med exempelvis KRAVs logotyp, säger Caroline Hellbacher. White Guide Green är en guide för konsumenter som vill göra mer hållbara och genomtänkta inköp i matbutiken. Bakom initiativet står också WWF. Utöver Årets Ekopris finns bland annat kategorierna Årets Svinnpris i samarbete med Skånemejerier och Årets Hållbara Köttpris i samarbete med Scan. Mer om White Guide Green på http://whiteguidegreen.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Matbutiker nominerade till Årets Ekopris

2020-05-12
Tio matbutiker är nominerade till Årets Ekopris, som KRAV står bakom. Butikerna ligger i framkant genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud och arbeta för att vägleda sina kunder till hållbara val. De nominerade matbutikerna har valts ut genom White Guide Greens kartläggning i hela Sverige.

White Guide Green kartlägger för tredje året i rad Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika kriterier och vinnarna koras på ett evenemang den 31 augusti.

– Kunskap hos butiksmedarbetarna är en framgångsfaktor, så att de kan upplysa kunderna om fördelar med KRAV-märkta produkter. Vi lanserar under våren en utbildningsfilm för butikerna som visar butiksanställda hur de kan kommunicera KRAV-märkta varor, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare Livsmedel på KRAV.

Med kategorin Årets Ekopris vill KRAV lyfta fram en butik som särskiljer sig med ett brett ekologiskt utbud och utmärker sig i sitt arbete med KRAVs hjärtefrågor.

De nominerade butikerna till Årets Ekopris är:

- Coop Järna, Järna
- Coop Leksand, Leksand
- Coop Oxtorget, Växjö
- Hemköp Stockholm Hornstull, Stockholm
- Hemköp Stockholm Fältöversten, Stockholm
- Ica Kvantum Lidingö, Lidingö
- Ica Maxi Stormarknad Ronneby, Ronneby
- Ica Supermarket Stop, Täby
- Ica Supermarket Torgkassen, Uppsala
- ROT Butik & Kök, Stockholm

– Matbutiker kan göra en stor skillnad för att driva utvecklingen för en hållbar framtid. Det handlar om på vilket sätt butiken lyfter fram det mer hållbara sortimentet och vägleder konsumenten genom tydlig skyltning med exempelvis KRAVs logotyp, säger Caroline Hellbacher.

White Guide Green är en guide för konsumenter som vill göra mer hållbara och genomtänkta inköp i matbutiken. Bakom initiativet står också WWF. Utöver Årets Ekopris finns bland annat kategorierna Årets Svinnpris i samarbete med Skånemejerier och Årets Hållbara Köttpris i samarbete med Scan.

Mer om White Guide Green på http://whiteguidegreen.se
Källa: KRAV

Senaste nyheter