Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mat- och miljöfest i Kungsträdgården

https://www.klimatsmart.se/images/news/smaka.gif

I år utökas Smaka på Stockholm med Stockholm Grönt. Ett evenemang där god mat och dryck, underhållning och miljöfrågor möter närmare en halv miljon besökare. Grundare till Stockholm Grönt är förutom Smaka På Stockholm, Håll Sverige Rent, KRAV och Svanen. - Vi tror att många vill göra vad de kan för att leva miljösmart. Samtidigt är det svårt att veta vad man ska göra, krävs det en total livsstilsförändring eller räcker det att göra medvetna val i vardagen? säger Anders Sewerin bakom Smaka på Stockholm. Stockholms stad är med i en av evenemangets huvudattraktioner, Stockholm Grönt Miljöinformation. Det är en informationscentral där besökarna får svar på frågor om allt som har med miljön att göra av experter från många olika organisationer. - Vi ser det som ett bra tillfälle att informera besökarna om Stockholms stads miljö- och klimatarbete, säger Ulla Hamilton, miljöborgarråd (m). Fakta om Smaka på Stockholm med Stockholm Grönt 2010: Mat, dryck och miljö • Ett tjugotal restauranger erbjuder över 200 rätter. Många Smaka på-assietter (25 kr/st). Krav-märkta maträtter hos samtliga krogar. • Brasserie Le Rouge, Melanders, Utö Värdshus och Bröderna Olssons Garlic & Shots är bara några av krogarna i Kungsträdgården. • Champagnetält och vinprovning. • Kockdueller med några av Sveriges främsta kockar. • Miljöminister Andreas Carlgren lagar mat på Stora Scenen och svarar på frågor i Stockholm Grönt Miljöinformation (5 juni). • Evenemanget är miljödiplomerat av Håll Sverige Rent. Nöjen & konserter (samtliga är gratis) • 3-4 konserter dagligen på Stora Scenen. • Ett axplock ur programmet: Eldkvarn inleder (2 juni), Lili&Susie (3 juni), Pernilla Wahlgren (kockduell och scenuppträdande, 3 juni), Daniel & Emilia (4 juni), Kurt Olsson (5 juni) och Lasse Berghagen (allsång 6 juni). För mer information kontakta: Anders Sewerin, Smaka på Stockholm, 070 – 756 47 07 www.smakapastockholm.se (för exakt program).

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mat- och miljöfest i Kungsträdgården

2010-05-28
I år utökas Smaka på Stockholm med Stockholm Grönt. Ett evenemang där god mat och dryck, underhållning och miljöfrågor möter närmare en halv miljon besökare. Grundare till Stockholm Grönt är förutom Smaka På Stockholm, Håll Sverige Rent, KRAV och Svanen.

- Vi tror att många vill göra vad de kan för att leva miljösmart. Samtidigt är det svårt att veta vad man ska göra, krävs det en total livsstilsförändring eller räcker det att göra medvetna val i vardagen? säger Anders Sewerin bakom Smaka på Stockholm.

Stockholms stad är med i en av evenemangets huvudattraktioner, Stockholm Grönt Miljöinformation. Det är en informationscentral där besökarna får svar på frågor om allt som har med miljön att göra av experter från många olika organisationer.

- Vi ser det som ett bra tillfälle att informera besökarna om Stockholms stads miljö- och klimatarbete, säger Ulla Hamilton, miljöborgarråd (m).

Fakta om Smaka på Stockholm med Stockholm Grönt 2010:

Mat, dryck och miljö

• Ett tjugotal restauranger erbjuder över 200 rätter. Många Smaka på-assietter (25 kr/st). Krav-märkta maträtter hos samtliga krogar.
• Brasserie Le Rouge, Melanders, Utö Värdshus och Bröderna Olssons Garlic & Shots är bara några av krogarna i Kungsträdgården.
• Champagnetält och vinprovning.
• Kockdueller med några av Sveriges främsta kockar.
• Miljöminister Andreas Carlgren lagar mat på Stora Scenen och svarar på frågor i Stockholm Grönt Miljöinformation (5 juni).
• Evenemanget är miljödiplomerat av Håll Sverige Rent.

Nöjen & konserter (samtliga är gratis)

• 3-4 konserter dagligen på Stora Scenen.
• Ett axplock ur programmet: Eldkvarn inleder (2 juni), Lili&Susie (3 juni), Pernilla Wahlgren (kockduell och scenuppträdande, 3 juni), Daniel & Emilia (4 juni), Kurt Olsson (5 juni) och Lasse Berghagen (allsång 6 juni).

För mer information kontakta:
Anders Sewerin, Smaka på Stockholm, 070 – 756 47 07
www.smakapastockholm.se (för exakt program).

Senaste nyheter