Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Martinsons levererar till konstgalleri

https://www.klimatsmart.se/images/news/marti250x159.jpg

Nordland fylkeskommune i Norge bygger just nu ett konstgalleri tillägnat det norsksvenska konstnärsparet
Kajsa Zetterquist och Per Adde. Martinsons levererar massivträ till stora delar av den speciella byggnaden. Per Adde och Kajsa Zetterquist, båda från Sverige men sedan länge bosatta i Norge, har gjort sig kända för sina färgstarka målningar och sitt engagemang för kulturfrågor, samers rättigheter och hotade naturmiljöer. Det konstgalleri som nu byggs till deras ära i nordnorska Storjord, Adde Zetterquist Kunstgalleri, står i anslutning till Nordland Nasjonalparksenter som paret varit med om att skapa. Inspirationen till byggnadens långsmala, välvda form är en omkullvält kanot. För den speciella arkitekturen står Margrethe Friis på LPO Arkitekter. Martinsons levererar en rundad limträbur och KL-trä till delar av galleriets väggar och tak, medan de fritt stående galleriväggarna inomhus kommer från Norsk Massivtre. – Det är spännande att jobba med en arkitekt som verkligen vet vad hon vill. Här har det inte tagits några genvägar. Det har förstås inneburit att arbetet inte varit det enklaste, men resultatet kommer att bli jättebra, säger Daniel Wiklund, försäljningsingenjör för KL-trä på Martinsons. Galleriet kommer att smälta in fint i den storslagna naturen runtomkring. Margrethe Friis har fokuserat mycket på att skapa ett vackert ljusinsläpp och utnyttja träets fuktstabiliserande och estetiska kvaliteter. – Trä är ett både vackert och miljövänligt material. Och i det här konceptet är det extra passande eftersom det handlar om två människor som står i nära kontakt med naturen, säger hon. Adde Zetterquist Kunstgalleri beräknas stå klart i maj 2013 och invigs i juni. För mer information, kontakta: Daniel Wiklund, försäljningsingenjör Martinsons, 070-285 55 14, daniel.wiklund@martinsons.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Martinsons levererar till konstgalleri

2013-02-08
Nordland fylkeskommune i Norge bygger just nu ett konstgalleri tillägnat det norsksvenska konstnärsparet
Kajsa Zetterquist och Per Adde. Martinsons levererar massivträ till stora delar av den speciella byggnaden.

Per Adde och Kajsa Zetterquist, båda från Sverige men sedan länge bosatta i Norge, har gjort sig kända för sina färgstarka målningar och sitt engagemang för kulturfrågor, samers rättigheter och hotade naturmiljöer.

Det konstgalleri som nu byggs till deras ära i nordnorska Storjord, Adde Zetterquist Kunstgalleri, står i anslutning till Nordland Nasjonalparksenter som paret varit med om att skapa. Inspirationen till byggnadens långsmala, välvda form är en omkullvält kanot. För den speciella arkitekturen står Margrethe Friis på LPO Arkitekter.

Martinsons levererar en rundad limträbur och KL-trä till delar av galleriets väggar och tak, medan de fritt stående galleriväggarna inomhus kommer från Norsk Massivtre.

– Det är spännande att jobba med en arkitekt som verkligen vet vad hon vill. Här har det inte tagits några genvägar. Det har förstås inneburit att arbetet inte varit det enklaste, men resultatet kommer att bli jättebra, säger Daniel Wiklund, försäljningsingenjör för KL-trä på Martinsons.

Galleriet kommer att smälta in fint i den storslagna naturen runtomkring. Margrethe Friis har fokuserat mycket på att skapa ett vackert ljusinsläpp och utnyttja träets fuktstabiliserande och estetiska kvaliteter.

– Trä är ett både vackert och miljövänligt material. Och i det här konceptet är det extra passande eftersom det handlar om två människor som står i nära kontakt med naturen, säger hon.

Adde Zetterquist Kunstgalleri beräknas stå klart i maj 2013 och invigs i juni.

För mer information, kontakta:
Daniel Wiklund, försäljningsingenjör Martinsons, 070-285 55 14, daniel.wiklund@martinsons.se.
Källa: Martinsons

Senaste nyheter