Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Martinsons bygger helt FSC-märkt läktare

https://www.klimatsmart.se/images/news/martinsonslaktare250x125.jpg

Åtvidabergs FF rustar upp anrika Kopparvallen inför återkomsten till allsvenskan. Martinsons har fått förtroendet att bygga nya läktare i trä på arenan, vars kapacitet efter nybygget kommer att uppgå till 6000 åskådare, varav 4200 sittande under tak. Martinsons levererar och monterar även taket till läktaren. – Vi tittade på många olika alternativ, men när vi fått se den läktare som Martinsons byggt på Gammlia i Umeå kände vi att vi hittat rätt, säger Lars Svensson, styrelseordförande i Kopparvallen, som är Åtvidabergs arenabolag. Läktaren på Gammlia i Umeå rymmer 3800 sittande åskådare är en av en lång rad läktare från Martinsons. – Vi har byggt läktare för upp till 20 000 åskådare och har utvecklat en kostnadseffektiv och smart process, säger Daniel Wiklund, försäljningsingenjör hos Martinsons. Efter upprustningen av Kopparvallen i Åtvidaberg kommer den att uppfylla Svenska Fotbollsförbundets arenakrav, som införs fullt ut 2014. Kopparvallens läktare blir dessutom Sveriges första som är fullt ut certifierad enligt miljömärkningen FSC. Daniel Wiklund, försäljningsingenjör på Martinsons, ser möjligheter att erbjuda fler fotbollsföreningar läktare i trä: – Den lösning som Åtvidabergs FF hittat tror vi kan vara intressant för många, inte minst eftersom arenasatsningar ofta genomförs i samarbete med företag och kommun. En viktig aspekt är miljöpåverkan och koldioxidutsläpp. Där är träet överlägset alla andra byggmaterial eftersom det är förnybart och binder kol under hela sin livslängd. Lars Svensson menar att trä även ger andra fördelar: – Det handlar mycket om upplevelsen på plats. Läktarna i trä kommer att bilda en akustiklåda som får även en mindre publik att låta stor. Åtvidabergs FF är en av Sveriges mest klassiska föreningar. Klubben har vunnit två SM-guld och har bland annat fostrat storheter som Ralf Edström, Roland Sandberg och Benno Magnusson. För mer information, kontakta: Daniel Wiklund, försäljningsingenjör, Martinsons, 070-285 55 14.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Martinsons bygger helt FSC-märkt läktare

2012-01-04
Åtvidabergs FF rustar upp anrika Kopparvallen inför återkomsten till allsvenskan. Martinsons har fått förtroendet att bygga nya läktare i trä på arenan, vars kapacitet efter nybygget kommer att uppgå till 6000 åskådare, varav 4200 sittande under tak. Martinsons levererar och monterar även taket till läktaren.

– Vi tittade på många olika alternativ, men när vi fått se den läktare som Martinsons byggt på Gammlia i Umeå kände vi att vi hittat rätt, säger Lars Svensson, styrelseordförande i Kopparvallen, som är Åtvidabergs arenabolag.

Läktaren på Gammlia i Umeå rymmer 3800 sittande åskådare är en av en lång rad läktare från Martinsons.

– Vi har byggt läktare för upp till 20 000 åskådare och har utvecklat en kostnadseffektiv och smart process, säger Daniel Wiklund, försäljningsingenjör hos Martinsons.

Efter upprustningen av Kopparvallen i Åtvidaberg kommer den att uppfylla Svenska Fotbollsförbundets arenakrav, som införs fullt ut 2014. Kopparvallens läktare blir dessutom Sveriges första som är fullt ut certifierad enligt miljömärkningen FSC. Daniel Wiklund, försäljningsingenjör på Martinsons, ser möjligheter att erbjuda fler fotbollsföreningar läktare i trä:

– Den lösning som Åtvidabergs FF hittat tror vi kan vara intressant för många, inte minst eftersom arenasatsningar ofta genomförs i samarbete med företag och kommun. En viktig aspekt är miljöpåverkan och koldioxidutsläpp. Där är träet överlägset alla andra byggmaterial eftersom det är förnybart och binder kol under hela sin livslängd.

Lars Svensson menar att trä även ger andra fördelar:

– Det handlar mycket om upplevelsen på plats. Läktarna i trä kommer att bilda en akustiklåda som får även en mindre publik att låta stor.

Åtvidabergs FF är en av Sveriges mest klassiska föreningar. Klubben har vunnit två SM-guld och har bland annat fostrat storheter som Ralf Edström, Roland Sandberg och Benno Magnusson.

För mer information, kontakta:
Daniel Wiklund, försäljningsingenjör, Martinsons, 070-285 55 14.
Källa: Martinsons
Foto: Carlstedt Arkitekter i Linköping

Senaste nyheter