Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Markiser ger bättre inomhusklimat och lägre energiförbrukning

https://www.klimatsmart.se/images/news/Sandatex_brunahus_009.jpg

Skydd mot sol och värme: En markis skyddar i första hand mot sol och värme. Det finns markiser för uteplatsen, men också olika typer av fönstermarkiser, som istället skyddar mot värme och sol på insidan av huset. Med en markis kan det bli behagligare att vistas både på uteplatsen och i hemmet. Lägre temperatur inomhus: En markis hjälper till att hålla nere temperaturen i hemmet. Genom att blockera solljuset och värmen innan det når fönstret, blir det svalare inomhus. Även om du har en markis, som i första hand är avsedd att skugga en uteplats, brukar markisen ge ett gott skydd mot värme och sol även inomhus. Oftast sitter ju även terrassmarkisen, så att den ger skugga till rummet innanför. Bra för klimatet: Detta är naturligtvis bra för klimatet. Om temperaturen hålls nere inomhus, behöver man inte använda bordsfläktar eller luftkonditionering och sparar på så sätt energi. Om temperaturen är lägre innebär det också att exempelvis kylskåp och frys, inte måste arbeta lika hårt och även där kan man spara energi, men en lagom inomhustemperatur. Utvändiga solskydd mer effektiva: Det är vanligt att man drar för gardiner eller persienner för att skydda sig mot solen och värmen inomhus. Med invändiga solskydd har inte samma höga effekt som utvändiga solskydd. Med ett invändigt solskydd tar sig solljuset och värmen genom fönstret och stoppas först på insidan. Utrymmet mellan fönstret och solskyddet kan bli mycket varmt och värmer även upp rummet. Det utvändiga solskyddet stoppar ljus och värme redan innan det når fönstret, vilket ger en betydligt bättre effekt. Svensk kvalitet håller längre: Om du funderar på att köpa en markis, bör du välja en svensk markis. Genom att köpa en markis av svenska tillverkare, får du en markis som håller både färg, spänst och konstruktion länge. Det finns gott om billiga importerade markiser på marknaden, som helt enkelt inte klarar av vårt svenska klimat. Genom att köpa rätt markis, behöver du inte köpa en ny säsong efter säsong, vilket även det är bra för miljön. Produkter som håller längre, är alltid ett bra miljöval.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Markiser ger bättre inomhusklimat och lägre energiförbrukning

2014-04-22
Markiser ger dig ett behagligt inomhusklimat
Skydd mot sol och värme:
En markis skyddar i första hand mot sol och värme. Det finns markiser för uteplatsen, men också olika typer av fönstermarkiser, som istället skyddar mot värme och sol på insidan av huset. Med en markis kan det bli behagligare att vistas både på uteplatsen och i hemmet.

Lägre temperatur inomhus:
En markis hjälper till att hålla nere temperaturen i hemmet. Genom att blockera solljuset och värmen innan det når fönstret, blir det svalare inomhus. Även om du har en markis, som i första hand är avsedd att skugga en uteplats, brukar markisen ge ett gott skydd mot värme och sol även inomhus. Oftast sitter ju även terrassmarkisen, så att den ger skugga till rummet innanför.

Bra för klimatet:
Detta är naturligtvis bra för klimatet. Om temperaturen hålls nere inomhus, behöver man inte använda bordsfläktar eller luftkonditionering och sparar på så sätt energi. Om temperaturen är lägre innebär det också att exempelvis kylskåp och frys, inte måste arbeta lika hårt och även där kan man spara energi, men en lagom inomhustemperatur.

Utvändiga solskydd mer effektiva:
Det är vanligt att man drar för gardiner eller persienner för att skydda sig mot solen och värmen inomhus. Med invändiga solskydd har inte samma höga effekt som utvändiga solskydd. Med ett invändigt solskydd tar sig solljuset och värmen genom fönstret och stoppas först på insidan. Utrymmet mellan fönstret och solskyddet kan bli mycket varmt och värmer även upp rummet. Det utvändiga solskyddet stoppar ljus och värme redan innan det når fönstret, vilket ger en betydligt bättre effekt.

Svensk kvalitet håller längre:
Om du funderar på att köpa en markis, bör du välja en svensk markis. Genom att köpa en markis av svenska tillverkare, får du en markis som håller både färg, spänst och konstruktion länge. Det finns gott om billiga importerade markiser på marknaden, som helt enkelt inte klarar av vårt svenska klimat.

Genom att köpa rätt markis, behöver du inte köpa en ny säsong efter säsong, vilket även det är bra för miljön. Produkter som håller längre, är alltid ett bra miljöval.
Källa: 140kvadrat

Senaste nyheter