Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Manifestation för att skydda Arktis

https://www.klimatsmart.se/images/news/greenpeace142x69.jpg

Idag den 20 april samlades mer än tiotusen människor i 280 städer och 35 länder - från Rio de Janeiro till Kiruna - för att genomföra en global miljömanifestation för att Arktis ska skyddas. På Sergels torg i Stockholm och på sju andra orter i Sverige - Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping, Uppsala, Gävle och Kiruna - samlades hundratals människor och grupperade sig i mänskliga banderoller där de formade orden ”I love Arctic”. Flygfoton från alla manifestationer från hela världen kommer att lämnas över till de Arktiska ländernas utrikesministrars möte i Kiruna den 15 maj. Tillsammans uppmanar nu människor världen över politikerna att skydda Arktis från oljeborrning, industriellt fiske och andra verksamheter som utsätter denna ömtåliga miljö för fara. Skådespelerskan Lena Endre medverkade vid manifestationen på Sergels torg i Stockholm. – När isarna smälter och oljebolagen tar sig fram har likgiltigheten inför kommande generationer återigen manifesterat sig. Det som händer är skrämmande och vi måste tillsammans se till att skydda Arktis precis som vi skyddade Antarktis för över 20 år sedan, sa Lena Endre, skådespelerska, vid manifestationen. I Rio de Janeiro drogs ett enormt hjärta i sanden på stranden Copacabana, i Washington DC formade hundratals människor att forma stort hjärta utanför den amerikanska kongressen och i London kommer bilder från det orörda Arktis att projiceras på en ikonisk byggnad ikväll. I love Arctic-dagen är en del av en global rörelse för att skydda Arktis. Hittills har mer än 2,7 miljoner människor gått med i kampanjen Save the Arctic som begär att det obebodda området kring Nordpolen ska skyddas som en global fristad och att all destruktiv exploatering, såsom oljeborrning, förbjuds i Arktis. För mer information, kontakta: Anna Havula, Greenpeace, anna.havula@greenpeace.org, 070-201 44 86.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Manifestation för att skydda Arktis

2013-04-20
Idag den 20 april samlades mer än tiotusen människor i 280 städer och 35 länder - från Rio de Janeiro till Kiruna - för att genomföra en global miljömanifestation för att Arktis ska skyddas. På Sergels torg i Stockholm och på sju andra orter i Sverige - Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping, Uppsala, Gävle och Kiruna - samlades hundratals människor och grupperade sig i mänskliga banderoller där de formade orden ”I love Arctic”.

Flygfoton från alla manifestationer från hela världen kommer att lämnas över till de Arktiska ländernas utrikesministrars möte i Kiruna den 15 maj. Tillsammans uppmanar nu människor världen över politikerna att skydda Arktis från oljeborrning, industriellt fiske och andra verksamheter som utsätter denna ömtåliga miljö för fara. Skådespelerskan Lena Endre medverkade vid manifestationen på Sergels torg i Stockholm.

– När isarna smälter och oljebolagen tar sig fram har likgiltigheten inför kommande generationer återigen manifesterat sig. Det som händer är skrämmande och vi måste tillsammans se till att skydda Arktis precis som vi skyddade Antarktis för över 20 år sedan, sa Lena Endre, skådespelerska, vid manifestationen.

I Rio de Janeiro drogs ett enormt hjärta i sanden på stranden Copacabana, i Washington DC formade hundratals människor att forma stort hjärta utanför den amerikanska kongressen och i London kommer bilder från det orörda Arktis att projiceras på en ikonisk byggnad ikväll.

I love Arctic-dagen är en del av en global rörelse för att skydda Arktis. Hittills har mer än 2,7 miljoner människor gått med i kampanjen Save the Arctic som begär att det obebodda området kring Nordpolen ska skyddas som en global fristad och att all destruktiv exploatering, såsom oljeborrning, förbjuds i Arktis.

För mer information, kontakta:
Anna Havula, Greenpeace, anna.havula@greenpeace.org, 070-201 44 86.
Källa: Greenpeace

Senaste nyheter