Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Malmö centrum för hållbar sjukvård

https://www.klimatsmart.se/images/news/lenaek250x167.jpg

Under tre intensiva dagar i slutet av september var Malmö centrum för hållbar sjukvård i världen. Dessa tre dagar bjöd på sessioner, utställningar och Green Tech Visits med sjukvårdens hållbarhetsfrågor i fokus. Folk från världens alla hörn hade samlats på Slagthuset i Malmö för att ta del av ny kunskap, inspireras och mingla. Hela 5 kontinenter och 34 länder var representerade. Nätverkandet främjades genom att deltagarna även kunde mötas under lättsammare former på diverse tillställningar i anslutning till konferensen.Miljöminister Lena Ek talar på CleanMed Europe. Eftersom hållbar sjukvård är ett brett ämne och man har kommit olika långt i olika delar av världen samt har olika fokusområden, fanns goda möjligheter till värdefulla kunskapsutbyten. Med denna mix av människor och med CleanMed som katalysator tror vi att många nya ideér uppstod liksom embryon till ett flertal samarbetsprojekt inom hållbar sjukvård världen runt. TEM har varit organisatör av detta internationella evenemang i samarbete med Region Skåne, Health Care Without Harm (HCWH) och Sustainable Business Hub. Vi på TEM som fungerat som executing agency för CleanMed vill nu tacka våra sponsorer, utställare, talare och alla deltagare som gjorde CleanMed Europe 2012 till årets höjdpunkt inom hållbar sjukvård. Nu tar arbetet med att omvandla nya ideér i praktiken vid. Om knappt ett år är det dags för en ny brainstorming inom detta spännande område. Kanske ses vi på CleanMed Europe 2013, 17 – 19:e september i Oxford!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Malmö centrum för hållbar sjukvård

2012-10-06
Under tre intensiva dagar i slutet av september var Malmö centrum för hållbar sjukvård i världen. Dessa tre dagar bjöd på sessioner, utställningar och Green Tech Visits med sjukvårdens hållbarhetsfrågor i fokus. Folk från världens alla hörn hade samlats på Slagthuset i Malmö för att ta del av ny kunskap, inspireras och mingla. Hela 5 kontinenter och 34 länder var representerade. Nätverkandet främjades genom att deltagarna även kunde mötas under lättsammare former på diverse tillställningar i anslutning till konferensen.Miljöminister Lena Ek talar på CleanMed Europe.

Eftersom hållbar sjukvård är ett brett ämne och man har kommit olika långt i olika delar av världen samt har olika fokusområden, fanns goda möjligheter till värdefulla kunskapsutbyten. Med denna mix av människor och med CleanMed som katalysator tror vi att många nya ideér uppstod liksom embryon till ett flertal samarbetsprojekt inom hållbar sjukvård världen runt.

TEM har varit organisatör av detta internationella evenemang i samarbete med Region Skåne, Health Care Without Harm (HCWH) och Sustainable Business Hub. Vi på TEM som fungerat som executing agency för CleanMed vill nu tacka våra sponsorer, utställare, talare och alla deltagare som gjorde CleanMed Europe 2012 till årets höjdpunkt inom hållbar sjukvård. Nu tar arbetet med att omvandla nya ideér i praktiken vid. Om knappt ett år är det dags för en ny brainstorming inom detta spännande område. Kanske ses vi på CleanMed Europe 2013, 17 – 19:e september i Oxford!

Läs mer på hemsidan för CleanMed Europe 2012: www.cleanmedeurope.org/

Senaste nyheter