Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Lyft för återvinningsstation i Skövde

https://www.klimatsmart.se/images/news/asf250x146.jpg

Vid Coop Forum på Nolhagavägen 1 i Skövde har FTI precis färdigställt en ombyggnation av återvinningsstationen på parkeringen. Stormarknadschef Magnus Morell är mycket nöjd med arbetet som lagts ner och allt som gjorts. – Ombyggnaden av stationen överträffade mina förväntningar. Allt blev bättre, både inramningen med planket och utrymmet mellan behållarna säger Magnus Morell. Stationen har verkligen fått ett lyft och ger ett bra intryck. På parkeringen har FTI, som är ansvarig för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar i hela landet, ställt ut nya, fräscha behållare. Vid stationen finns tre för använda pappersförpackningar, två för plastförpackningar, tre för färgade glasförpackningar, tre för ofärgade, två behållare för tidningar och en för metallförpackningar. – Det är vi på FTI, inte kommunen, som är ansvariga för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar. Kommunen anvisar mark och ger bygglov. Återvinningsstationen vid COOP är bra placerad ur alla aspekter. Läget nära affären leder till mindre trafik då man kan lämna använda förpackningar samtidigt som nya köps, säger Magnus Örnborg, regionchef vid FTI. Insamlingsresultatet i Skövde är något lägre än genomsnittet i landet förutom för tidningar. FTI hoppas att den ombyggda återvinningsstationen ska bidra till höjda siffror för 2013, framför allt vill vi få in fler plastförpackningar till återvinning. Per boende i Skövde fick FTI år 2012 i retur 13.68 kg glasförpackningar, 10.34 kg pappersförpackningar, 0,75 kg metallförpackningar, 3.82 kg plastförpackningar och 41.84 kg tidningar. Återvinningsstationerna är endast till för privatpersoner och hushåll. Verksamheter söker information på FTI:s hemsida www.ftiab.se/mottagningspunkt. För mer information, kontakta: Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Lyft för återvinningsstation i Skövde

2013-08-20
Vid Coop Forum på Nolhagavägen 1 i Skövde har FTI precis färdigställt en ombyggnation av återvinningsstationen på parkeringen. Stormarknadschef Magnus Morell är mycket nöjd med arbetet som lagts ner och allt som gjorts.

– Ombyggnaden av stationen överträffade mina förväntningar. Allt blev bättre, både inramningen med planket och utrymmet mellan behållarna säger Magnus Morell. Stationen har verkligen fått ett lyft och ger ett bra intryck.

På parkeringen har FTI, som är ansvarig för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar i hela landet, ställt ut nya, fräscha behållare. Vid stationen finns tre för använda pappersförpackningar, två för plastförpackningar, tre för färgade glasförpackningar, tre för ofärgade, två behållare för tidningar och en för metallförpackningar.

– Det är vi på FTI, inte kommunen, som är ansvariga för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar. Kommunen anvisar mark och ger bygglov. Återvinningsstationen vid COOP är bra placerad ur alla aspekter. Läget nära affären leder till mindre trafik då man kan lämna använda förpackningar samtidigt som nya köps, säger Magnus Örnborg, regionchef vid FTI.

Insamlingsresultatet i Skövde är något lägre än genomsnittet i landet förutom för tidningar. FTI hoppas att den ombyggda återvinningsstationen ska bidra till höjda siffror för 2013, framför allt vill vi få in fler plastförpackningar till återvinning.

Per boende i Skövde fick FTI år 2012 i retur 13.68 kg glasförpackningar, 10.34 kg pappersförpackningar, 0,75 kg metallförpackningar, 3.82 kg plastförpackningar och 41.84 kg tidningar.

Återvinningsstationerna är endast till för privatpersoner och hushåll. Verksamheter söker information på FTI:s hemsida www.ftiab.se/mottagningspunkt.

För mer information, kontakta:
Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

Senaste nyheter