Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Lund utsedd till Årets Värmepumpkommun

https://www.klimatsmart.se/images/news/svep133x47.gif

Lunds Kommun har utsetts till Årets Värmepumpkommun 2012, av branschorganisationen Svenska Värmepumpföreningen, SVEP. Det är 7:e året i rad som SVEP delar ut priset. - Lunds kommun har under lång tid varit en föregångskommun för värmepumpbranschen och vi är glada att kunna ge dem priset Årets Värmepump kommun 2012, säger Martin Forsén, VD Svenska Värmepumpföreningen. Lund tilldelas priset med motiveringen: ”Lunds Kommun tilldelas priset som Årets Värmepumpkommun 2012 för sitt genom åren starka engagemang för att främja användandet av värmepumpar och geotermianläggningar i kommunen. Redan 1983 investerade kommunen i en geotermianläggning som än idag förser kommunens fjärrvärmenät med 25 % av dess värme. Ett projekt som visade sig mycket lönsamt. Kommunen har fortsatt sina investeringar i värmepumpande teknik bland annat när de vid ombyggnaden av Högevallsbadet valde en grundvattenvärmepump för anläggningens värmebehov. Den senaste glädjande nyheten är att kommunen valt att anlägga en geotermianläggning för att värma och kyla Lunds nya kommunhus kristallen som skall stå klart 2014.” - Vi på kommunen är hedrade av att få ta emot priset Årets Värmepumpkommun. Extra roligt är det att det är branschen själva som uppmärksammat vårt arbete att energieffektivisera i kommunen, säger Mats Helmfrid (M), Kommunstyrelsens ordförande. Med de värmepumpar som idag redan finns i kommunens fjärrvärmenät och fastighetsbestånd gör vi stora besparingar, både ekonomiskt och miljömässigt och det kommer att bli ytterligare besparingar när Kristallen är färdigställt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Lund utsedd till Årets Värmepumpkommun

2012-12-12
Lunds Kommun har utsetts till Årets Värmepumpkommun 2012, av branschorganisationen Svenska Värmepumpföreningen, SVEP. Det är 7:e året i rad som SVEP delar ut priset.

- Lunds kommun har under lång tid varit en föregångskommun för värmepumpbranschen och vi är glada att kunna ge dem priset Årets Värmepump kommun 2012, säger Martin Forsén, VD Svenska Värmepumpföreningen.

Lund tilldelas priset med motiveringen:
”Lunds Kommun tilldelas priset som Årets Värmepumpkommun 2012 för sitt genom åren starka engagemang för att främja användandet av värmepumpar och geotermianläggningar i kommunen. Redan 1983 investerade kommunen i en geotermianläggning som än idag förser kommunens fjärrvärmenät med 25 % av dess värme. Ett projekt som visade sig mycket lönsamt. Kommunen har fortsatt sina investeringar i värmepumpande teknik bland annat när de vid ombyggnaden av Högevallsbadet valde en grundvattenvärmepump för anläggningens värmebehov. Den senaste glädjande nyheten är att kommunen valt att anlägga en geotermianläggning för att värma och kyla Lunds nya kommunhus kristallen som skall stå klart 2014.”

- Vi på kommunen är hedrade av att få ta emot priset Årets Värmepumpkommun. Extra roligt är det att det är branschen själva som uppmärksammat vårt arbete att energieffektivisera i kommunen, säger Mats Helmfrid (M), Kommunstyrelsens ordförande. Med de värmepumpar som idag redan finns i kommunens fjärrvärmenät och fastighetsbestånd gör vi stora besparingar, både ekonomiskt och miljömässigt och det kommer att bli ytterligare besparingar när Kristallen är färdigställt.

Senaste nyheter