Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Allt fler köper värmepumpar för att spara energi

https://www.klimatsmart.se/images/news/skvp-stapeldiagram250x176.jpg

Försäljningen av värmepumpar har ökat under hela 2017, så även under tredje kvartalet. Totalt ökade försäljningen med 13 % under kvartalet. Under årets första månader har det främst varit luft-vatten-värmepumpar och frånluftsvärmepumpar som haft en ökad försäljning, men under tredje kvartalet har även försäljningen av bergvärmepumpar tagit fart. Försäljningen av luft-vattenvärmepumpar fortsätter att öka och under tredje kvartalet har antalet sålda värmepumpar i detta segment ökat med 28%. Även försäljningen av vätska-vattenvärmepumpar har varit god under tredje kvartalet, en ökning med 12%. Försäljningen av frånluftsvärmepumpar har ökat stadigt även om vi kan se en avmattning i försäljningsökningen, +7% under tredje kvartalet. Försäljningen uppdelad på olika produktslag: Q3 Ackumulerat (Q1-Q3) Totalt 13% 10% Luft-vattenvärmepumpar 28% 20% Frånluftsvärmepumpar 7% 14% Vätska-vattenvärmepumpar (bergvärmepumpar) 12% 4% Under tredje kvartalet har försäljningsökningen varit störst på marknaden för större fastigheter, med 28 % - Intresset från fastighetsbranschen att satsa på värmepumpsteknik gör att vi förväntar oss ett fortsatt bra 2017, säger Per Jonasson vd på Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Under årets tredje kvartal såldes värmepumpar för totalt 1,9 miljarder kronor i Sverige, vilket är 21 procent mer än samma period förra året. Totalt under året har värmepumpar till ett värde av 4,7 miljarder sålts.

Redaktör:
Andreas Sandmon

Dela på Facebook

Allt fler köper värmepumpar för att spara energi

2017-10-31
​Försäljningen av värmepumpar ökar stadigt
Försäljningen av värmepumpar har ökat under hela 2017, så även under tredje kvartalet. Totalt ökade försäljningen med 13 % under kvartalet. Under årets första månader har det främst varit luft-vatten-värmepumpar och frånluftsvärmepumpar som haft en ökad försäljning, men under tredje kvartalet har även försäljningen av bergvärmepumpar tagit fart.

Försäljningen av luft-vattenvärmepumpar fortsätter att öka och under tredje kvartalet har antalet sålda värmepumpar i detta segment ökat med 28%. Även försäljningen av vätska-vattenvärmepumpar har varit god under tredje kvartalet, en ökning med 12%. Försäljningen av frånluftsvärmepumpar har ökat stadigt även om vi kan se en avmattning i försäljningsökningen, +7% under tredje kvartalet.

Försäljningen uppdelad på olika produktslag:

Q3 Ackumulerat (Q1-Q3)

Totalt 13% 10%
Luft-vattenvärmepumpar 28% 20%
Frånluftsvärmepumpar 7% 14%
Vätska-vattenvärmepumpar (bergvärmepumpar) 12% 4%

Under tredje kvartalet har försäljningsökningen varit störst på marknaden för större fastigheter, med 28 %

- Intresset från fastighetsbranschen att satsa på värmepumpsteknik gör att vi förväntar oss ett fortsatt bra 2017, säger Per Jonasson vd på Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.

Under årets tredje kvartal såldes värmepumpar för totalt 1,9 miljarder kronor i Sverige, vilket är 21 procent mer än samma period förra året. Totalt under året har värmepumpar till ett värde av 4,7 miljarder sålts.

Senaste nyheter