Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Löfbergs Lilas hållbarhetsarbete

https://www.klimatsmart.se/images/news/lofbergslila154x49.jpg

Intresset för Löfbergs Lilas hållbarhetsarbete växer. Nyligen deltog Lars Appelqvist, vd på Löfbergs Lila, i ett frukostseminarium om klimatpolitik i Riksdagen. På måndag åker Kathrine Löfberg till Stockholm för att disktera hållbar konsumtion med miljöpartiets språkrör Åsa Romson. Tisdagen den 8 maj är Kathrine dessutom specialinbjuden till konferensen Tillstånd i miljön som arrangeras av Miljörapporten Förlag för att prata om företags ansvar i hållbarhetsarbetet. - Det känns naturligtvis jättekul att vårt hållbarhetsarbete uppmärksammas på olika håll. Vi har arbetat länge med frågorna och vet att hållbarhetsarbete är lönsamt och gör skillnad för både människor och miljö, säger Kathrine Löfberg, kommunikationsdirektör på Löfbergs Lila. Hållbarhetsarbete är alltså inget nytt för kaffeföretaget som har mer än 100 år på nacken. I början av 1990-talet var man först i Sverige att ta bort aluminiumet i sina förpackningar. Det har hittills sparat 1 000 ton aluminium, vilket motsvarar 70 miljoner 33-centillitersburkar. Och trots att produktionsvolymen fördubblats sedan 1991 är energiförbrukning idag den samma som för 30 år sedan. Besparingen motsvarar 1 300 villors årsförbrukning. - Nu spänner vi bågen ytterligare. 2016 ska allt kaffe vi säljer vara certifierat, vår klimatpåverkan ska minska med 40 procent fram till 2020 och samtidigt ska vi bara använda förnyelsebar energi i vår produktion, säger Kathrine Löfberg. För mer information, kontakta:
 Kathrine Löfbergs, Löfbergs Lila, 054-14 01 20.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Löfbergs Lilas hållbarhetsarbete

2012-05-03
Intresset för Löfbergs Lilas hållbarhetsarbete växer. Nyligen deltog Lars Appelqvist, vd på Löfbergs Lila, i ett frukostseminarium om klimatpolitik i Riksdagen. På måndag åker Kathrine Löfberg till Stockholm för att disktera hållbar konsumtion med miljöpartiets språkrör Åsa Romson.

Tisdagen den 8 maj är Kathrine dessutom specialinbjuden till konferensen Tillstånd i miljön som arrangeras av Miljörapporten Förlag för att prata om företags ansvar i hållbarhetsarbetet.

- Det känns naturligtvis jättekul att vårt hållbarhetsarbete uppmärksammas på olika håll. Vi har arbetat länge med frågorna och vet att hållbarhetsarbete är lönsamt och gör skillnad för både människor och miljö, säger Kathrine Löfberg, kommunikationsdirektör på Löfbergs Lila.

Hållbarhetsarbete är alltså inget nytt för kaffeföretaget som har mer än 100 år på nacken. I början av 1990-talet var man först i Sverige att ta bort aluminiumet i sina förpackningar. Det har hittills sparat 1 000 ton aluminium, vilket motsvarar 70 miljoner 33-centillitersburkar. Och trots att produktionsvolymen fördubblats sedan 1991 är energiförbrukning idag den samma som för 30 år sedan. Besparingen motsvarar 1 300 villors årsförbrukning.

- Nu spänner vi bågen ytterligare. 2016 ska allt kaffe vi säljer vara certifierat, vår klimatpåverkan ska minska med 40 procent fram till 2020 och samtidigt ska vi bara använda förnyelsebar energi i vår produktion, säger Kathrine Löfberg.

För mer information, kontakta:

Kathrine Löfbergs, Löfbergs Lila, 054-14 01 20.

Senaste nyheter