Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Linda Nyström i styrgruppen för Skogsriket Västerbotten

https://www.klimatsmart.se/images/news/linda227x341.jpg

Linda Nyström från Martinsons har valts in i styrgruppen för Skogsriket Västerbotten. Hennes kunskap och kontakter blir värdefulla inom fokusområdet för klimatsmart hållbart byggande. Skogsriket utgår från regeringens vision om att utveckla skogens alla värden och att skapa jobb. – Det känns ärofyllt men också otroligt inspirerande att vara en del av styrgruppen. Jag vill vara med och öka kunskapen om skogen och vår bransch. Fler ska upptäcka fördelarna med att bygga i trä, säger Linda som också är försäljningsingenjör på träföretaget Martinsons. Under 2011 tog regeringen fram en handlingsplan för att Sverige ska bli bättre på att ta hand om skogens värden. Visionen kallas av landsbygdsminister Eskil Erlandsson för ”Skogsriket – med värden för världen”. Västerbotten har tagit en ledande roll i att förverkliga visionen. Som ett verkligt skogslän där 74 procent av landarealen består av skog- och myrmark, samt med en framträdande ställning vad gäller produktion och vidareförädling har arbetet redan kommit en bit på vägen. En styrgrupp med representanter från näringslivet, länsstyrelsen och Skogsstyrelsen i Västerbotten har slagit fast ett antal fokusområden att jobba vidare med. Dessa är jämställdhet, integration, hållbart aktivt skogsbruk, klimatsmart hållbart träbyggande samt upplevelser i skogen. – En av huvudfrågorna, som vi ska jobba hårt med den närmaste tiden, är just vidareförädlade produkter. I Sverige och särskilt Västerbotten har vi förmånen att ha både råvaran och kompetensen att vidareförädla den, vilket skapar goda värden för både miljö och samhälle, säger Linda. Hennes roll på Martinsons handlar mycket om att jobba för en ökad andel träbyggande i Sverige och det kommer hon att ta med sig i styrgruppsarbetet för Skogsriket. – Nästa steg är att bilda arbetsteam till de olika fokusområdena. Och där vill jag defintivt vara med på något sätt. Där kan vi ta visionerna från ord till handling, avslutar Linda. För mer information, kontakta: Linda Nyström, Försäljningsingenjör Martinsons, 070-622 19 20, linda.nystrom@martinsons.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Linda Nyström i styrgruppen för Skogsriket Västerbotten

2013-06-04
Linda Nyström från Martinsons har valts in i styrgruppen för Skogsriket Västerbotten. Hennes kunskap och kontakter blir värdefulla inom fokusområdet för klimatsmart hållbart byggande. Skogsriket utgår från regeringens vision om att utveckla skogens alla värden och att skapa jobb.

– Det känns ärofyllt men också otroligt inspirerande att vara en del av styrgruppen. Jag vill vara med och öka kunskapen om skogen och vår bransch. Fler ska upptäcka fördelarna med att bygga i trä, säger Linda som också är försäljningsingenjör på träföretaget Martinsons.

Under 2011 tog regeringen fram en handlingsplan för att Sverige ska bli bättre på att ta hand om skogens värden. Visionen kallas av landsbygdsminister Eskil Erlandsson för ”Skogsriket – med värden för världen”.

Västerbotten har tagit en ledande roll i att förverkliga visionen. Som ett verkligt skogslän där
74 procent av landarealen består av skog- och myrmark, samt med en framträdande ställning vad gäller produktion och vidareförädling har arbetet redan kommit en bit på vägen. En styrgrupp med representanter från näringslivet, länsstyrelsen och Skogsstyrelsen i Västerbotten har slagit fast ett antal fokusområden att jobba vidare med. Dessa är jämställdhet, integration, hållbart aktivt skogsbruk, klimatsmart hållbart träbyggande samt upplevelser i skogen.

– En av huvudfrågorna, som vi ska jobba hårt med den närmaste tiden, är just vidareförädlade produkter. I Sverige och särskilt Västerbotten har vi förmånen att ha både råvaran och kompetensen att vidareförädla den, vilket skapar goda värden för både miljö och samhälle, säger Linda.

Hennes roll på Martinsons handlar mycket om att jobba för en ökad andel träbyggande i Sverige och det kommer hon att ta med sig i styrgruppsarbetet för Skogsriket.

– Nästa steg är att bilda arbetsteam till de olika fokusområdena. Och där vill jag defintivt vara med på något sätt. Där kan vi ta visionerna från ord till handling, avslutar Linda.

För mer information, kontakta:
Linda Nyström, Försäljningsingenjör Martinsons, 070-622 19 20, linda.nystrom@martinsons.se.
Källa: Martinsons

Senaste nyheter