Redaktör:
Jens Ljunggren
Lilla Bjers vinnare av KRAVs nya hållbarhetspris
2019-10-08
Lilla Bjers vinnare 360°Lighthouse
KRAV-certifierade restaurangen Lilla Bjers på Gotland vann KRAVs nya pris 360°Lighthouse, som lyfter pionjärer inom ekologi och hållbarhet. Många priser delades ut till Nordens mest hållbara restauranger, flera av dem är KRAV-certifierade. Vinnarna presenteras i den nya restaurangguiden 360°EatGuide.
- Vi är väldigt glada över det här priset. Hållbarhet och ekologiskt har vi jobbat med i många år och det känns som att tiden nu har kommit ifatt oss. Det är fantastiskt och väldigt viktigt, säger Margareta Hoas som äger och driver Lilla Bjers tillsammans med Göran Hoas.
Motiveringen till priset löd:
”To succeed in reaching this far, you need a stubbornness verging on obsession with a fiery passion; but above all – an earnest conviction of what the restaurant guest and the globe really need. Thanks for showing the way!”
360°EatGuide är den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. Initiativtagare är Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts.
I flera av kategorierna var KRAV-certifierade restauranger nominerade och i kategorin 360°Chef vann Fredrik Johnsson på KRAV-certifierade Volt. På rankinglistan över de hållbaraste restaurangerna i Norden är flera på topplistan KRAV-certifierade.
Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanserades i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.
Läs mer om 360°EatGuide:
360eatguide.com
Läs mer om KRAV-märkta restauranger:
www.krav.se/om-krav/krav-markningen/krav-markt-restaurang/
- Vi är väldigt glada över det här priset. Hållbarhet och ekologiskt har vi jobbat med i många år och det känns som att tiden nu har kommit ifatt oss. Det är fantastiskt och väldigt viktigt, säger Margareta Hoas som äger och driver Lilla Bjers tillsammans med Göran Hoas.
Motiveringen till priset löd:
”To succeed in reaching this far, you need a stubbornness verging on obsession with a fiery passion; but above all – an earnest conviction of what the restaurant guest and the globe really need. Thanks for showing the way!”
360°EatGuide är den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. Initiativtagare är Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts.
I flera av kategorierna var KRAV-certifierade restauranger nominerade och i kategorin 360°Chef vann Fredrik Johnsson på KRAV-certifierade Volt. På rankinglistan över de hållbaraste restaurangerna i Norden är flera på topplistan KRAV-certifierade.
Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanserades i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.
Läs mer om 360°EatGuide:
360eatguide.com
Läs mer om KRAV-märkta restauranger:
www.krav.se/om-krav/krav-markningen/krav-markt-restaurang/
Källor: KRAV, 360°EatGuide
Senaste nyheter
-
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovationWorld Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.… -
2023-09-20
En av Sveriges största solcellsparker planeras i HallandStatkraft lämnade förra veckan in anmälan om samråd, enligt 12 kapitlet 6§ miljöbalken, för att… -
2023-09-18
Ny avfallstjänst hjälper företag minska koldioxidutsläppStena Recycling lanserar en ny digital tjänst som ska ge företag mer kunskap om hur deras… -
2023-09-13
Göteborg först med batteri-swap för elmopederTvå innovationsprojekt har banat väg för en ny satsning inom mikromobilitet och logistik i… -
2023-09-11
Åtta av tio vill ha mer grönska i svenska städerBevarandet av den biologiska mångfalden och ekosystemen har inte bara ett egenvärde, utan är… -
2023-09-08
Ekologisk höstmarknad i Järna 9 septNu på lördag den 9 september kl. 10-16 kommer vi vara med på Skillebyholms höstmarknad! Vi… -
2023-09-06
Ny kalkylator visar stora vinster med ekologisktGenom att välja ekologiskt i matbutiken kan stora mängder bekämpningsmedel och konstgödsel stoppas.… -
2023-09-01
Stor outnyttjad potential i cirkulär ekonomi i NordenEn förhållandevis liten andel av den nordiska industrin är i dag cirkulär och det finns stora… -
2023-08-30
Var med och rösta fram Sveriges bästa klimat startupNär ansökningstiden nu löpt ut för årets upplaga av Startup 4 Climate, en av Europas största… -
2023-08-28
Världens största flytandegörningsenhet för biogas i SödertörnBiokraft passerade i torsdags en viktig milstolpe när den nybyggda anläggningen för flytandegörning…