Kategorier
- Alla
- Allmänt
- Bilar & Fordon
- Ekonomi
- Energi
- Hem & Trädgård
- Hotell & Resor
- Industri & Teknik
- It & Media
- Kläder & Mode
- Mat & Dryck
- Bröd
- Eko-butiker
- Fisk & Skaldjur
- Frukt & Grönt
- Fågel & Kyckling
- Glass
- Grossister (mat)
- Gårdsbutiker
- Hemleverans
- Hälsokost & tillskott
- Kaffe, Te & Kryddor
- Kött
- Mataffärer
- Mejeri
- Middagsprenumeration
- Storköksleverantörer
- Sötsaker & Snacks
- Vegetariskt & Vegan
- Ägg
- Öl & Vin
- Övriga drycker
- Övriga matvaror
- Restaurang & Nöjen
- Shopping
- Sport & Fritid
- Transport
- Utbildning & kurser

Redaktör:
Jens Ljunggren
Lilla Bjers vinnare av KRAVs nya hållbarhetspris
2019-10-08

Lilla Bjers vinnare 360°Lighthouse
KRAV-certifierade restaurangen Lilla Bjers på Gotland vann KRAVs nya pris 360°Lighthouse, som lyfter pionjärer inom ekologi och hållbarhet. Många priser delades ut till Nordens mest hållbara restauranger, flera av dem är KRAV-certifierade. Vinnarna presenteras i den nya restaurangguiden 360°EatGuide.
- Vi är väldigt glada över det här priset. Hållbarhet och ekologiskt har vi jobbat med i många år och det känns som att tiden nu har kommit ifatt oss. Det är fantastiskt och väldigt viktigt, säger Margareta Hoas som äger och driver Lilla Bjers tillsammans med Göran Hoas.
Motiveringen till priset löd:
”To succeed in reaching this far, you need a stubbornness verging on obsession with a fiery passion; but above all – an earnest conviction of what the restaurant guest and the globe really need. Thanks for showing the way!”
360°EatGuide är den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. Initiativtagare är Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts.
I flera av kategorierna var KRAV-certifierade restauranger nominerade och i kategorin 360°Chef vann Fredrik Johnsson på KRAV-certifierade Volt. På rankinglistan över de hållbaraste restaurangerna i Norden är flera på topplistan KRAV-certifierade.
Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanserades i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.
Läs mer om 360°EatGuide:
360eatguide.com
Läs mer om KRAV-märkta restauranger:
www.krav.se/om-krav/krav-markningen/krav-markt-restaurang/
- Vi är väldigt glada över det här priset. Hållbarhet och ekologiskt har vi jobbat med i många år och det känns som att tiden nu har kommit ifatt oss. Det är fantastiskt och väldigt viktigt, säger Margareta Hoas som äger och driver Lilla Bjers tillsammans med Göran Hoas.
Motiveringen till priset löd:
”To succeed in reaching this far, you need a stubbornness verging on obsession with a fiery passion; but above all – an earnest conviction of what the restaurant guest and the globe really need. Thanks for showing the way!”
360°EatGuide är den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. Initiativtagare är Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens bästa kockar. Cirka 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts.
I flera av kategorierna var KRAV-certifierade restauranger nominerade och i kategorin 360°Chef vann Fredrik Johnsson på KRAV-certifierade Volt. På rankinglistan över de hållbaraste restaurangerna i Norden är flera på topplistan KRAV-certifierade.
Guiden, som är digital, ges ut på engelska och lanserades i samband med en gala i Stockholm 30 september 2019.
Läs mer om 360°EatGuide:
360eatguide.com
Läs mer om KRAV-märkta restauranger:
www.krav.se/om-krav/krav-markningen/krav-markt-restaurang/
Källor: KRAV, 360°EatGuide
Senaste nyheter
-
2023-04-19
Klädbytardagen 22 april – få ny vårgarderob gratisPå lördag 22 april är det dags för årets populära Klädbytardag. Vinsten är stor för både plånboken… -
2023-04-17
Magnetiskt kvantmaterial skapar ultrasnabba energisnåla datorerUpptäckten av nya kvantmaterial med magnetiska egenskaper tros öppna för ultrasnabba och betydligt… -
2023-03-17
Tyst och energieffektivt elflyg med ny propellerElektrifiering är en viktig pusselbit för framtidens fossilfria flyg. Men elflyget tampas med ett… -
2023-03-15
Finalister i SM i fågelholk presenteras på SkansenDen 22 mars är det dags att presentera årets finalister i SM i fågelholk på Skansen. Bland 450… -
2023-03-13
Sverige femte bäst i världen på ekologisk matSverige är fortsatt en av världens ledande ekomarknader med en jordbruksareal på cirka 20 procent,… -
2023-03-06
Priset på utsläppsrätter når 100 euro per tonEU:s enskilt viktigaste instrument i klimatpolitiken är utsläppshandeln. Så sent som julen 2020… -
2023-03-03
Hur mycket sparar man på solcellerHöga elpriser, en önskan om att bli självförsörjande och ett ständigt växande hot om klimatkollaps… -
2023-01-04
Elanvändningen minskade med 18 procent i decemberUnder december minskade den distribuerade elen till hushåll och mindre företag via E.ONs elnät med… -
2023-01-02
Returnerade varor slängs - billigare än att sälja igenInte nöjd med julklapparna? Det du skickar i retur slängs förmodligen. För e-handelsföretag är det… -
2022-12-23
Förbättrad insamling av matavfall ger mer biogasFör att uppfylla krav i EU:s avfallsdirektiv ska kommunerna senast den 1 januari 2024 samla in…