Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Leverantör av återvinningstjäster

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskakeritidning135x86aa.jpg

Proaktivt miljöarbete och ökad lönsamhet beskrivs som avgörande för Scania då de valde miljöföretaget Ragn-Sells som leverantör av återvinningstjänster. Avtalet omfattar Scanias samtliga produktionsanläggningar i Sverige. Scania ser stora fördelar både avseende miljö och ekonomi, då de väljer att minska antalet leverantörer för sina återvinningstjänster. Avtalet innebär bland annat effektivisering, samordningsvinster, kortare beslutsvägar och ökad servicegrad. Zdravko ”Charlie” Zecevic, inköpare på Scania, ansvarade för upphandlingen. − Det är ett mycket stort och komplext åtagande vilket har inneburit en omfattande upphandlingsprocess. Målet med förhandlingen har hela tiden varit att gynna bägge parter, för att främja en långsiktig affärsrelation, säger han. DynaMate, dotterbolag till Scania, samordnar avfallshanteringen på produktionsanläggningarna. − Vi går nu vidare i samarbetet med Ragn-Sells till att omfatta i stort sett alla våra restproduktområden. Vi ser fram emot att fortsätta det aktiva förbättringsarbetet avseende våra avfallsflöden. Vi ser både miljö- och ekonomifördelar med detta utvidgade samarbete, säger Annelie Karlsson, Arbetsmiljökoordinator på DynaMate AB Ragn-Sells blir helhetsleverantör för majoriteten av Scanias avfallshantering. Den unika kompetens som Ragn-Sells har inom behandlingsprocesser är en viktig parameter för att uppfylla Scanias behov. Uppdraget innebär hämtning, återvinning och behandling av anläggningarnas avfall, samt kringtjänster såsom utbildning och viss konsultation. Avtalet omfattar Scanias samtliga produktionsanläggningar, i Södertälje, Oskarshamn och Luleå, samt verkstäder som ingår i Scania-bilar Sverige, idag ett 15-tal enheter i Stockholm, Malmö och Göteborgsområdet. Scanias fristående verkstäder (ca 70 st i hela landet) ges även möjlighet att ansluta till detta avtal. Kristina Kylin är ansvarig för Ragn-Sells anbud och implementering av avtalet. − Vi är oerhört glada och stolta över det fortsatta förtroendet från Scania. Som helhetsleverantör kan vi ytterligare öka servicegraden och leveranskvaliteten på produktionsanläggningarna. Nu startar vi ett antal olika utvecklingsprojekt tillsammans för ökad lönsamheten och miljömedvetenhet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Leverantör av återvinningstjäster

2012-02-01
Proaktivt miljöarbete och ökad lönsamhet beskrivs som avgörande för Scania då de valde miljöföretaget Ragn-Sells som leverantör av återvinningstjänster. Avtalet omfattar Scanias samtliga produktionsanläggningar i Sverige.

Scania ser stora fördelar både avseende miljö och ekonomi, då de väljer att minska antalet leverantörer för sina återvinningstjänster. Avtalet innebär bland annat effektivisering, samordningsvinster, kortare beslutsvägar och ökad servicegrad.

Zdravko ”Charlie” Zecevic, inköpare på Scania, ansvarade för upphandlingen.
− Det är ett mycket stort och komplext åtagande vilket har inneburit en omfattande upphandlingsprocess. Målet med förhandlingen har hela tiden varit att gynna bägge parter, för att främja en långsiktig affärsrelation, säger han.

DynaMate, dotterbolag till Scania, samordnar avfallshanteringen på produktionsanläggningarna.
− Vi går nu vidare i samarbetet med Ragn-Sells till att omfatta i stort sett alla våra restproduktområden. Vi ser fram emot att fortsätta det aktiva förbättringsarbetet avseende våra avfallsflöden. Vi ser både miljö- och ekonomifördelar med detta utvidgade samarbete, säger Annelie Karlsson, Arbetsmiljökoordinator på DynaMate AB

Ragn-Sells blir helhetsleverantör för majoriteten av Scanias avfallshantering. Den unika kompetens som Ragn-Sells har inom behandlingsprocesser är en viktig parameter för att uppfylla Scanias behov. Uppdraget innebär hämtning, återvinning och behandling av anläggningarnas avfall, samt kringtjänster såsom utbildning och viss konsultation.

Avtalet omfattar Scanias samtliga produktionsanläggningar, i Södertälje, Oskarshamn och Luleå, samt verkstäder som ingår i Scania-bilar Sverige, idag ett 15-tal enheter i Stockholm, Malmö och Göteborgsområdet. Scanias fristående verkstäder (ca 70 st i hela landet) ges även möjlighet att ansluta till detta avtal.

Kristina Kylin är ansvarig för Ragn-Sells anbud och implementering av avtalet.
− Vi är oerhört glada och stolta över det fortsatta förtroendet från Scania. Som helhetsleverantör kan vi ytterligare öka servicegraden och leveranskvaliteten på produktionsanläggningarna. Nu startar vi ett antal olika utvecklingsprojekt tillsammans för ökad lönsamheten och miljömedvetenhet.

Senaste nyheter