Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Leve Klotet hållbar livsstil 11-16 aug

https://www.klimatsmart.se/images/news/leveklotetlogo_250x211.png

Kulturkalaset satsar i år, som första stadsfestival, på en ny festplats med fokus på hållbar utveckling. Arenan med namnet Leve Klotet byggs upp på Kanaltorget och ska inspirera till samtal om en mer medveten livsstil. Ett tält med scen, second hand-soffor och kafédel med rättvisemärkt utbud blir centrum på området. Här bjuds det dagligen på föreläsningar, debatter, workshops och Science Café på temat miljö och hållbar utveckling. Kvällstid kan du dansa till Klubb Klotets olika musikklubbar. – Vi vill få människor att engagera sig. Det handlar inte bara om att återvinna PET-flaskor eller köpa regnskog. Det finns minst en sak per dag du kan göra för att få planeten att hålla länge. Fler lustfyllda och kreativa lösningar och färre pekfingrar och moraliska uppläxningar. Det är Leve Klotet, säger Navid Modiri, kreativ projektledare för den nya festplatsen. Ett annat inslag under veckan är starten för konceptet Bytiken där du kan byta dina gamla kläder, böcker eller filmer. Det kommer även att bjudas på modevisning, forumteater, Capoeira, filmvisning och mycket annat. Varje dag lagas dessutom ekologisk mat från scenen och platsen kommer att vara en tobaksfri zon. Hittills bokade band till utomhusscenen är den norrländska reggaegruppen Glesbygden, den Göteborgska popduon Steget, dancehallgruppen Serengeti samt popbanden Almedal och Samtidigt Som. Konceptet Leve Klotet togs fram i samband med miljögalan ”Leve Klotet” som hölls i Scandinavium i januari 2008 och då Al Gore fick ta emot Göteborgspriset för hållbar utveckling. Syftet var att förmedla kunskap, engagemang och framtidstro och att inspirera till en hållbar livsstil med fokus på klimatsmart konsumtion. Nu lever alltså konceptet vidare på Kulturkalaset. Leve Klotet är ett samarbete mellan Göteborg & Co Näringslivsgruppen, Göteborgs Stad och Bostadsbolaget. Platsen är öppen alla dagar under Kulturkalaset den 11-16 augusti: mån-tor 11-24, fre-lör 11-01, sön 11-18 Mer om Leve Klotet: www.leveklotet.se Hela programmet för Göteborgs Kulturkalas finns på: www.goteborg.com/kulturkalaset Kontakter: Navid Modiri, kreativ projektledare Leve Klotet, 0704-91 38 60, navid.modiri@gmail.com Gillis Bengtsson, projektledare Leve Klotet, 0739-22 90 26, gillis.bengtsson@goteborg.com Maria Björn, presskontakt Kulturkalaset, 031-368 40 36, maria.bjorn@goteborg.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Leve Klotet hållbar livsstil 11-16 aug

2009-06-29
Kulturkalaset satsar i år, som första stadsfestival, på en ny festplats med fokus på hållbar utveckling. Arenan med namnet Leve Klotet byggs upp på Kanaltorget och ska inspirera till samtal om en mer medveten livsstil.

Ett tält med scen, second hand-soffor och kafédel med rättvisemärkt utbud blir centrum på området. Här bjuds det dagligen på föreläsningar, debatter, workshops och Science Café på temat miljö och hållbar utveckling. Kvällstid kan du dansa till Klubb Klotets olika musikklubbar.

– Vi vill få människor att engagera sig. Det handlar inte bara om att återvinna PET-flaskor eller köpa regnskog. Det finns minst en sak per dag du kan göra för att få planeten att hålla länge. Fler lustfyllda och kreativa lösningar och färre pekfingrar och moraliska uppläxningar. Det är Leve Klotet, säger Navid Modiri, kreativ projektledare för den nya festplatsen.

Ett annat inslag under veckan är starten för konceptet Bytiken där du kan byta dina gamla kläder, böcker eller filmer. Det kommer även att bjudas på modevisning, forumteater, Capoeira, filmvisning och mycket annat. Varje dag lagas dessutom ekologisk mat från scenen och platsen kommer att vara en tobaksfri zon. Hittills bokade band till utomhusscenen är den norrländska reggaegruppen Glesbygden, den Göteborgska popduon Steget, dancehallgruppen Serengeti samt popbanden Almedal och Samtidigt Som.

Konceptet Leve Klotet togs fram i samband med miljögalan ”Leve Klotet” som hölls i Scandinavium i januari 2008 och då Al Gore fick ta emot Göteborgspriset för hållbar utveckling. Syftet var att förmedla kunskap, engagemang och framtidstro och att inspirera till en hållbar livsstil med fokus på klimatsmart konsumtion. Nu lever alltså konceptet vidare på Kulturkalaset.

Leve Klotet är ett samarbete mellan Göteborg & Co Näringslivsgruppen, Göteborgs Stad och Bostadsbolaget. Platsen är öppen alla dagar under Kulturkalaset den 11-16 augusti: mån-tor 11-24, fre-lör 11-01, sön 11-18

Mer om Leve Klotet: www.leveklotet.se

Hela programmet för Göteborgs Kulturkalas finns på: www.goteborg.com/kulturkalaset

Kontakter:
Navid Modiri, kreativ projektledare Leve Klotet, 0704-91 38 60, navid.modiri@gmail.com
Gillis Bengtsson, projektledare Leve Klotet, 0739-22 90 26, gillis.bengtsson@goteborg.com
Maria Björn, presskontakt Kulturkalaset, 031-368 40 36, maria.bjorn@goteborg.com
Källor:

Senaste nyheter