Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Låt flytten hjälpa andra och miljön

https://www.klimatsmart.se/images/news/beskur250x204.jpg

Nästan 7 av 10 svenskar gör sig av med kläder, möbler, inredningsprylar och annat när de flyttar. För att göra det enkelt att bli av med sakerna, och samtidigt främja miljön, fördjupar nu Fastighetsbyrån sitt samarbete med Myrorna. En ny tjänst kombinerar flyttstäd, återandvändning och återvinning. En undersökning som Fastighetsbyrån genomfört visar att cirka 70 % av de som flyttar passar på att rensa och göra sig av med olika saker. Det man gör sig av med är framför allt möbler och kläder. Återanvändning, det vill säga att möbler, kläder och andra saker fortsätter att användas många gånger, är det bästa för miljön. - Självklart finns det ett stort behov av att göra sig av med saker i samband med en flytt. Det är ju ett naturligt tillfälle ett rensa och byta ut t ex möbler. Men hur man gör sig av med dessa saker har stor inverkan på miljön. Därför vill vi hjälpa våra köpare och säljare att främja återanvändning på ett enkelt och smidigt sätt. Vår nya tjänst är framtagen som ett led i detta, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån. Det vanligaste sättet att göra sig av med saker i samband med en flytt är att kasta på återvinningsstation (ca 70 % använder detta sätt). Hälften lämnar saker till välgörenhetsorganisationer för återanvändning och en tredjedel har sålt saker på en sälj- eller auktionssajt. Endast 3 % har fått saker hämtade av en välgörenhetsorganisation. När man gör sig av med saker är den viktigaste aspekten att det skall gå enkelt och smidigt. 72 % anger detta som det viktigaste. För 14 % är att ta samhällsansvar det viktigaste, 8 % sätter miljön i första rum och 6 % tycker att det centrala är att man tjänar pengar. Fastighetsbyrån samarbetar sedan tidigare med Myrorna. Nu fördjupas samarbetet då Fastighetsbyrån från och med nu erbjuder alla sina kunder i Stockholmsregionen en ny tjänst som kombinerar flyttstädning med återanvändning av saker med andrahandsvärde samt bortforsling och återvinning av saker som ska slängas. - Tjänsten löser ett stort kundbehov – att bli av med saker på ett enkelt och snabbt sätt i samband med en flytt . Och flyttstädningen är ett perfekt tillfälle att göra detta. Samtidigt blir det en insats för miljön då allt som går återanvänds genom Myrornas butiker, säger Lars-Erik Nykvist. I tjänsten ingår: - Myrorna står för kostnadsfri hämtning av möbler, kläder och andra saker som bedöms ha ett andrahandsvärde och kan säljas i deras butiker. - En professionell flyttstädning av det rikstäckande företaget Homemaid. - Homemaid arrangerar så att saker som blir över tas om hand för så miljövänlig återvinning som möjligt. Tjänsten lanseras till att börja med i Stockholmsområdet men ambitionen är att på sikt kunna erbjuda tjänsten i hela landet. För mer information kontakta: Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån, 08-54 54 55 22, 070-607 08 06, larserik.nykvist@fastighetsbyran.se Johan Vesterberg, Fastighetsbyrån, 08-54 54 55 28, 0708-20 44 34, johan.vesterberg@fastighetsbyran.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Låt flytten hjälpa andra och miljön

2012-06-26
Nästan 7 av 10 svenskar gör sig av med kläder, möbler, inredningsprylar och annat när de flyttar. För att göra det enkelt att bli av med sakerna, och samtidigt främja miljön, fördjupar nu Fastighetsbyrån sitt samarbete med Myrorna. En ny tjänst kombinerar flyttstäd, återandvändning och återvinning.

En undersökning som Fastighetsbyrån genomfört visar att cirka 70 % av de som flyttar passar på att rensa och göra sig av med olika saker. Det man gör sig av med är framför allt möbler och kläder. Återanvändning, det vill säga att möbler, kläder och andra saker fortsätter att användas många gånger, är det bästa för miljön.

- Självklart finns det ett stort behov av att göra sig av med saker i samband med en flytt. Det är ju ett naturligt tillfälle ett rensa och byta ut t ex möbler. Men hur man gör sig av med dessa saker har stor inverkan på miljön. Därför vill vi hjälpa våra köpare och säljare att främja återanvändning på ett enkelt och smidigt sätt. Vår nya tjänst är framtagen som ett led i detta, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

Det vanligaste sättet att göra sig av med saker i samband med en flytt är att kasta på återvinningsstation (ca 70 % använder detta sätt). Hälften lämnar saker till välgörenhetsorganisationer för återanvändning och en tredjedel har sålt saker på en sälj- eller auktionssajt. Endast 3 % har fått saker hämtade av en välgörenhetsorganisation.

När man gör sig av med saker är den viktigaste aspekten att det skall gå enkelt och smidigt. 72 % anger detta som det viktigaste. För 14 % är att ta samhällsansvar det viktigaste, 8 % sätter miljön i första rum och 6 % tycker att det centrala är att man tjänar pengar.

Fastighetsbyrån samarbetar sedan tidigare med Myrorna. Nu fördjupas samarbetet då Fastighetsbyrån från och med nu erbjuder alla sina kunder i Stockholmsregionen en ny tjänst som kombinerar flyttstädning med återanvändning av saker med andrahandsvärde samt bortforsling och återvinning av saker som ska slängas.

- Tjänsten löser ett stort kundbehov – att bli av med saker på ett enkelt och snabbt sätt i samband med en flytt . Och flyttstädningen är ett perfekt tillfälle att göra detta. Samtidigt blir det en insats för miljön då allt som går återanvänds genom Myrornas butiker, säger Lars-Erik Nykvist.

I tjänsten ingår:
- Myrorna står för kostnadsfri hämtning av möbler, kläder och andra saker som bedöms ha ett andrahandsvärde och kan säljas i deras butiker.
- En professionell flyttstädning av det rikstäckande företaget Homemaid.
- Homemaid arrangerar så att saker som blir över tas om hand för så miljövänlig återvinning som möjligt.

Tjänsten lanseras till att börja med i Stockholmsområdet men ambitionen är att på sikt kunna erbjuda tjänsten i hela landet.

För mer information kontakta:
Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån, 08-54 54 55 22, 070-607 08 06, larserik.nykvist@fastighetsbyran.se
Johan Vesterberg, Fastighetsbyrån, 08-54 54 55 28, 0708-20 44 34, johan.vesterberg@fastighetsbyran.se.

Senaste nyheter