Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Läs om alla nyttiga mikrober som finns i Bokashi och EM

https://www.klimatsmart.se/images/news/bokashi-mokrob250x73.jpg

Miljarder mikrober finns i varje klunk EM och tesked med bokashiströ. Men sammansättningen är mycket noga genomtänkt och är resultatet av många års forskning. De är inte vilka bakterier och jästsvampar som helst, våra EM mikrober! Här presenteras dem, en och en: Lactobacillus plantarum: En vanlig mjölksyrebakterie, används ofta i ensilage. Är även probiotisk. Lactobacillus caseï: En vanlig mjölksyrebakterie som används i osttillverkning och som probiotika. Saccharomyces cerevisiae: Jästsvamp som används i bakning, öl- och vintillverkning och finns naturligt i magen. Rhodopsuedomonas paulistrus: Mycket viktigt bakterie som finns naturligt i jord och vatten. Används aktivt i “bioremediation” för att ta hand om gifter och föroreningar i jord och vatten. Rhodospirillum rubrum: En nyttig bakterie som finns i vatten, jord och avlopp. Hjälper till att fixa kol och kväve i jorden och producerar vitaminer åt växter. Läs mer på: www.bokashi.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Senaste nyheter