Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ladda din elbil Gratis i P-hus Nordstan

https://www.klimatsmart.se/images/news/nordstan186x100pa.jpg

Denna vecka inviger Nordstan två laddstolpar på plan fyra i P-hus Nordstan i Göteborg. Där kan du ladda din elbil gratis. Tanken är att man på sikt ska sätta upp fler laddstolpar i takt med att antalet elbilar ökar. I samarbete med Göteborg Energi är Nordstan med i projektet Ladda Göteborg inför omställningen till elbilstrafik och därmed en renare trafik i staden. Inom projektet ska Nordstan även testköra en Volvo C30 Electric som är en ren elbil. Genom att låta våra partners i Ladda Göteborg testköra Volvos C30 Electric under en period kan vi ta del av deras erfarenheter av att köra en elbil och därigenom användandet av laddinfrastrukturen. Detta ger oss värdefull kunskap om vilka förutsättningar som krävs av en kommande laddinfrastruktur, säger Ulf Östermark på Göteborg Energi. Med fokus på dialog, forskning och framåtanda vill vi tillsammans med några stora aktörer i Göteborg aktivt driva utvecklingen framåt. Detta är ett steg att få en renare stad och nå EU:s miljökrav att minska koldioxidutsläppen med 20 procent till år 2020, säger Anders Larsson, marknadsdirektör Nordstan. Visionen är att det finns minst 30 000 elfordon i Göteborg år 2020. Vi räknar med att det kommer att behövas laddstationer av olika slag runt om i staden och Göteborg Energi har redan satt upp cirka 60. I varje laddstolpe finns en smart elmätare som gör det möjligt att redovisa förbrukningen för varje bil och göra en rättvis fördelning av kostnaderna. Elen som levereras till stolparna är Lokal VindEl, ett miljöklokt alternativ. Det gör att elbilen körs med 0 gram koldioxidutsläpp. För mer information, kontakta: Klas-Göran Johansson, P-hus Nordstan 031-700 86 82 Ann Törnblom, Göteborg Energi, 0707-62 66 80.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ladda din elbil Gratis i P-hus Nordstan

2011-05-18
Denna vecka inviger Nordstan två laddstolpar på plan fyra i P-hus Nordstan i Göteborg. Där kan du ladda din elbil gratis. Tanken är att man på sikt ska sätta upp fler laddstolpar i takt med att antalet elbilar ökar.

I samarbete med Göteborg Energi är Nordstan med i projektet Ladda Göteborg inför omställningen till elbilstrafik och därmed en renare trafik i staden.

Inom projektet ska Nordstan även testköra en Volvo C30 Electric som är en ren elbil.

Genom att låta våra partners i Ladda Göteborg testköra Volvos C30 Electric under en period kan vi ta del av deras erfarenheter av att köra en elbil och därigenom användandet av laddinfrastrukturen. Detta ger oss värdefull kunskap om vilka förutsättningar som krävs av en kommande laddinfrastruktur, säger Ulf Östermark på Göteborg Energi.

Med fokus på dialog, forskning och framåtanda vill vi tillsammans med några stora aktörer i Göteborg aktivt driva utvecklingen framåt. Detta är ett steg att få en renare stad och nå EU:s miljökrav att minska koldioxidutsläppen med 20 procent till år 2020, säger Anders Larsson, marknadsdirektör Nordstan.

Visionen är att det finns minst 30 000 elfordon i Göteborg år 2020. Vi räknar med att det kommer att behövas laddstationer av olika slag runt om i staden och Göteborg Energi har redan satt upp cirka 60. I varje laddstolpe finns en smart elmätare som gör det möjligt att redovisa förbrukningen för varje bil och göra en rättvis fördelning av kostnaderna. Elen som levereras till stolparna är Lokal VindEl, ett miljöklokt alternativ. Det gör att elbilen körs med 0 gram koldioxidutsläpp.

För mer information, kontakta:
Klas-Göran Johansson, P-hus Nordstan 031-700 86 82
Ann Törnblom, Göteborg Energi, 0707-62 66 80.
Källa: Nordstan

Senaste nyheter