Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ladda bilen med mobiltelefonen

https://www.klimatsmart.se/images/news/laddaelbil239x240.jpg

Tyresö är först i Sverige med en mobilapplikation, med vars hjälp man kan ladda sitt elfordon. Sedan augusti förra året finns två laddningsstolpar för elfordon i Trollbäckens centrum. Det är Tyresö kommun och Tyresö Bostäder som står bakom initiativet. Här kan Tyresöborna utan kostnad ladda sina elbilar, elcyklar och elmopeder medan de handlar. Hittills har det enda sättet att kunna använda laddstolparna varit med hjälp av en nyckelring och en PIN-kod för att slå på och av strömmen. Nyckelringen får man om man har ett elfordon och kontaktar kommunens servicecenter. Nu har kommunen tillsammans med Tyresö Bostäder och Park & Charge (som har levererat laddstolparna) även släppt en applikation för iPhone och Android. Med denna app kan användaren enkelt ladda sitt fordon utan att behöva en nyckelring och PIN-koder. I appen finns även en karta över var laddstolparna finns. Appen finns på App Store och Android Market, sök på ”Tyresö kommun” eller ”Ladda elbil”. - Vi har nu varit tidigt ute med laddstolpar för elfordon som ett led i vårt breda miljöarbete, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M). Nu tar vi ytterligare ett steg i strävan att göra det enkelt att vara miljösmart genom att skapa den första appen för laddning av elfordon. Det är kul att vi ännu en gång ligger i framkant av utvecklingen här i Tyresö. Vi är säkra på att de flesta kommuner kommer att följa oss i spåren om man menar allvar med att skapa ett mer hållbart transportsystem. Tyresö kommun var också först i Sverige med en biblioteksapplikation för smarta mobiler med vilken man bland annat kan läsa nyheter, söka, låna och reservera böcker. Den lanserades i september 2010. För ytterligare information, kontakta: Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande, 070-488 91 31 Göran Norlin, chef för trafik- och miljöenheten, 070-488 97 80. Närheten till havet, naturen och storstaden gör Tyresö till en mycket attraktiv kommun att bo i. Tyresö är härligt beläget, en och en halv mil sydost om Stockholm. Du kan läsa mer om Tyresö på kommunens webbplats www.tyreso.se.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ladda bilen med mobiltelefonen

2011-03-31
Tyresö är först i Sverige med en mobilapplikation, med vars hjälp man kan ladda sitt elfordon.

Sedan augusti förra året finns två laddningsstolpar för elfordon i Trollbäckens centrum. Det är Tyresö kommun och Tyresö Bostäder som står bakom initiativet. Här kan Tyresöborna utan kostnad ladda sina elbilar, elcyklar och elmopeder medan de handlar.

Hittills har det enda sättet att kunna använda laddstolparna varit med hjälp av en nyckelring och en PIN-kod för att slå på och av strömmen. Nyckelringen får man om man har ett elfordon och kontaktar kommunens servicecenter.

Nu har kommunen tillsammans med Tyresö Bostäder och Park & Charge (som har levererat laddstolparna) även släppt en applikation för iPhone och Android. Med denna app kan användaren enkelt ladda sitt fordon utan att behöva en nyckelring och PIN-koder. I appen finns även en karta över var laddstolparna finns. Appen finns på App Store och Android Market, sök på ”Tyresö kommun” eller ”Ladda elbil”.

- Vi har nu varit tidigt ute med laddstolpar för elfordon som ett led i vårt breda miljöarbete, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M). Nu tar vi ytterligare ett steg i strävan att göra det enkelt att vara miljösmart genom att skapa den första appen för laddning av elfordon. Det är kul att vi ännu en gång ligger i framkant av utvecklingen här i Tyresö. Vi är säkra på att de flesta kommuner kommer att följa oss i spåren om man menar allvar med att skapa ett mer hållbart transportsystem.

Tyresö kommun var också först i Sverige med en biblioteksapplikation för smarta mobiler med vilken man bland annat kan läsa nyheter, söka, låna och reservera böcker. Den lanserades i september 2010.

För ytterligare information, kontakta:
Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande, 070-488 91 31
Göran Norlin, chef för trafik- och miljöenheten, 070-488 97 80.

Närheten till havet, naturen och storstaden gör Tyresö till en mycket attraktiv kommun att bo i. Tyresö är härligt beläget, en och en halv mil sydost om Stockholm. Du kan läsa mer om Tyresö på kommunens webbplats www.tyreso.se.

Senaste nyheter