Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kyrkbergets vindkraftsanläggning i drift

https://www.klimatsmart.se/images/news/jamtkraft150x46a.gif

Nu överlämnar Nordisk Vindkraft AB Kyrkberget Vindkraftsanläggning i Dalarna till Jämtkraft. Efter en effektiv byggperiod, några veckor före planerad överlämning, har nu Kyrkbergets Vindkraftsanläggning i sin helhet överlämnats till Jämtkraft, för att leverera el till Jämtkrafts kunder under minst 25 år. Tio stycken vindkraftverk från Siemens 2,3 MW har byggts på Kyrkbergets höjder i Venjan väster om Mora. Här är vindförutsättningarna mycket goda. - Vindkraften på Kyrkberget är en del i Jämtkrafts offensiva satsning på förnybar elproduktion och en del av vårt långsiktiga miljötänkande. Det känns jättespännande att nu ta formellt ta över parken, säger Tommy Borgh, Affärsområdeschef för Elproduktion på Jämtkraft. - Byggnationen av vindkraftsanläggningen har överträffat alla förväntningar, ett effektivt lagarbete har möjliggjort överlämnandet några veckor före planerat. Detta visar på Nordisk Vindkrafts pålitlighet och styrka i att leverera nyckelfärdiga projekt till den svenska marknaden, säger Arne Lorenzen, VD Nordisk Vindkraft. - Vindkraftsmodellen SWT-2.3-101 är Siemens bästsäljare och passar ypperligt för platser med låga till medelhöga vindhastigheter. Våra kunder vet att de får både hög kvalitet och tillförlitlighet. För oss är det roligt att kunna bidra till förnybar energi för Jämtkrafts kunder, säger Hans Carlsson, chef för förnybar energi på Siemens i Sverige. Kyrkbergets vindkraftpark kommer att ge omkring 73 gigawattimmar el per år, vilket motsvarar el till omkring 14.000 hushåll. Jämtkraft räknar med att det kommer att behövas 2-3 helårsanställda för drift och underhåll av vindkraftparken. Studiebesök i vindkraftparken kommer att anordnas under sommaren 2011, och officiell invigning är planerad till maj. För mer information, kontakta: Jämtkraft, Melcher Falkenberg, vindkraftsansvarig, 073-275 52 88 Nordisk Vindkraft, Anna Jivén, 076-126 01 15.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kyrkbergets vindkraftsanläggning i drift

2011-03-16
Nu överlämnar Nordisk Vindkraft AB Kyrkberget Vindkraftsanläggning i Dalarna till Jämtkraft. Efter en effektiv byggperiod, några veckor före planerad överlämning, har nu Kyrkbergets Vindkraftsanläggning i sin helhet överlämnats till Jämtkraft, för att leverera el till Jämtkrafts kunder under minst 25 år.

Tio stycken vindkraftverk från Siemens 2,3 MW har byggts på Kyrkbergets höjder i Venjan väster om Mora. Här är vindförutsättningarna mycket goda.

- Vindkraften på Kyrkberget är en del i Jämtkrafts offensiva satsning på förnybar elproduktion och en del av vårt långsiktiga miljötänkande. Det känns jättespännande att nu ta formellt ta över parken, säger Tommy Borgh, Affärsområdeschef för Elproduktion på Jämtkraft.

- Byggnationen av vindkraftsanläggningen har överträffat alla förväntningar, ett effektivt lagarbete har möjliggjort överlämnandet några veckor före planerat. Detta visar på Nordisk Vindkrafts pålitlighet och styrka i att leverera nyckelfärdiga projekt till den svenska marknaden, säger Arne Lorenzen, VD Nordisk Vindkraft.

- Vindkraftsmodellen SWT-2.3-101 är Siemens bästsäljare och passar ypperligt för platser med låga till medelhöga vindhastigheter. Våra kunder vet att de får både hög kvalitet och tillförlitlighet. För oss är det roligt att kunna bidra till förnybar energi för Jämtkrafts kunder, säger Hans Carlsson, chef för förnybar energi på Siemens i Sverige.

Kyrkbergets vindkraftpark kommer att ge omkring 73 gigawattimmar el per år, vilket motsvarar el till omkring 14.000 hushåll. Jämtkraft räknar med att det kommer att behövas 2-3 helårsanställda för drift och underhåll av vindkraftparken.

Studiebesök i vindkraftparken kommer att anordnas under sommaren 2011, och officiell invigning är planerad till maj.

För mer information, kontakta:
Jämtkraft, Melcher Falkenberg, vindkraftsansvarig, 073-275 52 88
Nordisk Vindkraft, Anna Jivén, 076-126 01 15.

Senaste nyheter