Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kvillebäcken stöd för hållbar utveckling

https://www.klimatsmart.se/images/news/kvillebacken220x101b.jpg

Kvillebäckens ansökan till Delegationen för hållbara städer innefattade sex olika punkter. Nu står det klart att Kvillebäcken beviljas stöd för samtliga punkter och tilldelats 35 miljoner kronor för bland annat utvecklingen av effektiv insamling av avfall, effektsmarta byggnader och cykelgarderober. - Målen med investeringarna är bland annat att bygga världens första källsorterande sopsug i hela östra Kvillebäcken. Och att utveckla bekväma, trygga och säkra cykelgarderober som uppmuntrar de boende att använda cykeln för sin dagliga pendling, säger Johan Ekman, presstalesman på Kvillebäcken. Kvillebäcken är en ny stadsdel i Göteborg där arbetet med hållbarhet stått i fokus ända sedan start. Delegationen för Hållbar utveckling har nu beviljat Kvillebäcken stöd på 35 miljoner kronor för sex planerade åtgärder: 1. Effektiv insamling av avfall 2. Effektsmarta byggnader med fjärrvärmedrivna vitvaror 3. Miljöskyttel över Göta Älv 4. Cykelgarderober 5. MDE-teknik i stadens tunga fordonsflotta 6. Innovationsplattform för affärsdriven miljöutveckling samt kunskapsspridning Med åtgärderna ovan ska Kvillebäcken fungera som ett demonstrationsområde för hållbar stadsutveckling och integrerad miljöteknik. Totalt bedöms åtgärderna ge en utsläppsminskning av koldioxid på ca 21.000 ton per år. Delegationen för Hållbar utveckling delar på uppdrag av regeringen varje år ut ekonomiskt stöd till hållbara städer. Kvillebäcken är ett av stadsbyggnadsprojekten som i år fick ta emot ett statligt stöd motsvarade 35 miljoner kronor. Syftet med stödet är att skapa attraktiva städer som är både ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbara. Det ska i sin tur bland annat bidra till minskade utsläpp av växthusgaser. - Vi är oerhört glada över det positiva beskedet från Hållbar utveckling. Göteborg har fantastiska markresurser vid älvstränderna och ambitionen med Kvillebäcken är att skapa en stadsdel som är ett föredömligt exempel när det gäller hållbart stadsbyggande, säger Johan Ekman. För mer information, kontakta: Johan Ekman, Älvstranden Utveckling, 0706-95 96 10, johan.ekman@alvstranden.goteborg.se Kvillebäcken är en helt ny stadsdel i Göteborg. Totalt ska 1600 nya lägenheter byggas. Visionerna för Kvillebäcken är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva klimatsmart. Allt endast 6 minuter från Brunnsparken. Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden utveckling. Nya Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Läs mer på www.kvillebacken.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kvillebäcken stöd för hållbar utveckling

2010-12-08
Kvillebäckens ansökan till Delegationen för hållbara städer innefattade sex olika punkter. Nu står det klart att Kvillebäcken beviljas stöd för samtliga punkter och tilldelats 35 miljoner kronor för bland annat utvecklingen av effektiv insamling av avfall, effektsmarta byggnader och cykelgarderober.

- Målen med investeringarna är bland annat att bygga världens första källsorterande sopsug i hela östra Kvillebäcken. Och att utveckla bekväma, trygga och säkra cykelgarderober som uppmuntrar de boende att använda cykeln för sin dagliga pendling, säger Johan Ekman, presstalesman på Kvillebäcken.

Kvillebäcken är en ny stadsdel i Göteborg där arbetet med hållbarhet stått i fokus ända sedan start. Delegationen för Hållbar utveckling har nu beviljat Kvillebäcken stöd på 35 miljoner kronor för sex planerade åtgärder:

1. Effektiv insamling av avfall

2. Effektsmarta byggnader med fjärrvärmedrivna vitvaror

3. Miljöskyttel över Göta Älv

4. Cykelgarderober

5. MDE-teknik i stadens tunga fordonsflotta

6. Innovationsplattform för affärsdriven miljöutveckling samt kunskapsspridning

Med åtgärderna ovan ska Kvillebäcken fungera som ett demonstrationsområde för hållbar stadsutveckling och integrerad miljöteknik. Totalt bedöms åtgärderna ge en utsläppsminskning av koldioxid på ca 21.000 ton per år.

Delegationen för Hållbar utveckling delar på uppdrag av regeringen varje år ut ekonomiskt stöd till hållbara städer. Kvillebäcken är ett av stadsbyggnadsprojekten som i år fick ta emot ett statligt stöd motsvarade 35 miljoner kronor. Syftet med stödet är att skapa attraktiva städer som är både ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbara. Det ska i sin tur bland annat bidra till minskade utsläpp av växthusgaser.

- Vi är oerhört glada över det positiva beskedet från Hållbar utveckling. Göteborg har fantastiska markresurser vid älvstränderna och ambitionen med Kvillebäcken är att skapa en stadsdel som är ett föredömligt exempel när det gäller hållbart stadsbyggande, säger Johan Ekman.

För mer information, kontakta:
Johan Ekman, Älvstranden Utveckling, 0706-95 96 10, johan.ekman@alvstranden.goteborg.se

Kvillebäcken är en helt ny stadsdel i Göteborg. Totalt ska 1600 nya lägenheter byggas. Visionerna för Kvillebäcken är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva klimatsmart. Allt endast 6 minuter från Brunnsparken. Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden utveckling. Nya Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs stads nya och tuffa miljökrav. Läs mer på www.kvillebacken.se.

Senaste nyheter