Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kunder klimatkompenseras - godare kaffe

https://www.klimatsmart.se/images/news/Zblomma_koppLitenSK_3.jpg

Miljösatsningen ”Ett smakfullt engagemang” ger positiva gensvar! Med målet att kunderna skall få en bättre helhetsupplevelse har kaffeföretaget Beans AB nu även tagit ytterligare ett steg, nämligen att kompensera även för kundernas elförbrukning av deras kaffemaskiner. En satsning de är ensamma om i kaffebranschen, tror de själva! Efter en grundlig inventering och återkommande utbildningar och workshops, är Beans nu i mål med deras andra miljömål. Rune Bergo, VD på Beans AB förklarar: -” Skönt att återigen kunna presentera ett miljöengagemang som förhoppningsvis även våra kunder gillar!” Vi har från början blivit sporrade till att ta mer och mer ansvar, nu känns det verkligen att vi är på väg”. Beans insåg tidigt att de var tvungen att se över den påverkan verksamheten hade på miljön. Målet var att en kopp kaffe från deras maskiner skulle vara en välförtjänt paus, både för kunderna men även för miljön. Ur denna tanke kom ”Ett smakfullt engagemang”, Beans egna miljöprogram. För att driva saken till sin spets och ta ytterligare ett steg längre, klimatkompenserar de inte bara för sig själva utan nu även för sina kunder! En insats de är stolta över och tycker fler borde tänka på. -”Att kompensera och räkna ut vår klimatpåverkan har gjort att vi bidragit till byggandet av vindkraftverk i norra Kina. Vindkraftverk är ett ypperligt verktyg för att producera elkraft. Att det dessutom sker för att vi skapar en bättre miljö känns ännu bättre!”, säger Beans VD, Rune Bergo. Rune fortsätter: -”Kunderna kan med andra ord påverka miljön i rätt riktning bara genom den kaffeleverantör de väljer.” Vill ni läsa mer om Beans miljöarbete går det bra att beställa ditt exemplar av Beans miljöredovisning som tagits fram i samarbete med miljökonsultbolaget Rewise AB. Kontakta Rune Bergo via 08-475 53 43 för att veta mer om deras miljöarbete eller få tips om hur ni kan intensifiera ert. Ett smakfullt engagemang finner du under: www.beans.se/miljo Beans AB är ett snabbt växande företag som arbetar med försäljning och support av kaffemaskiner till kontorskunder (office) och restauranger i stockholmsområdet. Företaget grundades år 2002 har idag 23 medarbetare. Verksamheten omsatte ca 31,5 MSEK under 2008. Beans AB är ett modernt företag och stämningen präglas av öppenhet, glatt humör och medarbetarna har och ska ha en hög motivation och stark känsla för eget ansvar. Mer information om företaget finns på www.beans.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kunder klimatkompenseras - godare kaffe

2010-01-16
Foto: T. Holm
Miljösatsningen ”Ett smakfullt engagemang” ger positiva gensvar! Med målet att kunderna skall få en bättre helhetsupplevelse har kaffeföretaget Beans AB nu även tagit ytterligare ett steg, nämligen att kompensera även för kundernas elförbrukning av deras kaffemaskiner. En satsning de är ensamma om i kaffebranschen, tror de själva!

Efter en grundlig inventering och återkommande utbildningar och workshops, är Beans nu i mål med deras andra miljömål.

Rune Bergo, VD på Beans AB förklarar: -” Skönt att återigen kunna presentera ett miljöengagemang som förhoppningsvis även våra kunder gillar!” Vi har från början blivit sporrade till att ta mer och mer ansvar, nu känns det verkligen att vi är på väg”.

Beans insåg tidigt att de var tvungen att se över den påverkan verksamheten hade på miljön. Målet var att en kopp kaffe från deras maskiner skulle vara en välförtjänt paus, både för kunderna men även för miljön. Ur denna tanke kom ”Ett smakfullt engagemang”, Beans egna miljöprogram.

För att driva saken till sin spets och ta ytterligare ett steg längre, klimatkompenserar de inte bara för sig själva utan nu även för sina kunder! En insats de är stolta över och tycker fler borde tänka på.

-”Att kompensera och räkna ut vår klimatpåverkan har gjort att vi bidragit till byggandet av vindkraftverk i norra Kina. Vindkraftverk är ett ypperligt verktyg för att producera elkraft. Att det dessutom sker för att vi skapar en bättre miljö känns ännu bättre!”, säger Beans VD, Rune Bergo.
Rune fortsätter: -”Kunderna kan med andra ord påverka miljön i rätt riktning bara genom den kaffeleverantör de väljer.”

Vill ni läsa mer om Beans miljöarbete går det bra att beställa ditt exemplar av Beans miljöredovisning som tagits fram i samarbete med miljökonsultbolaget Rewise AB.
Kontakta Rune Bergo via 08-475 53 43 för att veta mer om deras miljöarbete eller få tips om hur ni kan intensifiera ert. Ett smakfullt engagemang finner du under: www.beans.se/miljo

Beans AB är ett snabbt växande företag som arbetar med försäljning och support av kaffemaskiner till kontorskunder (office) och restauranger i stockholmsområdet. Företaget grundades år 2002 har idag 23 medarbetare. Verksamheten omsatte ca 31,5 MSEK under 2008. Beans AB är ett modernt företag och stämningen präglas av öppenhet, glatt humör och medarbetarna har och ska ha en hög motivation och stark känsla för eget ansvar. Mer information om företaget finns på www.beans.se.

Senaste nyheter