Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Krusell lanserar klimatsmarta mobilskal

https://www.klimatsmart.se/images/news/mobilskal190x285.JPG

Krusell har startat ett samarbete med det internationella företaget Bioserie, som var först i världen med att lansera ett mobilskal som är tillverkade i 100 % biobaserade och industriellt komposterbara bioplastmaterial. Skalen är tillverkade av växter och skyddar mobilen på ett miljövänligt sätt. Krusell kommer till en början marknadsföra två olika modeller: BioCover och GlassCover för iPhone 4/4S. BioCover har en oöverträffad prestanda och hållbarhet tack vare den nya 100 % biobaserade Ingeo™ PLA biopolymer som dessutom är motståndskraftig för höga temperaturer. De nya unika GlassCovers är tillverkade av 100 % glas, liknande de förstärkta glasen som används på smartphone-skärmar, tillsammans med bioplast som härleds från årligen förnyelsebara växtresurser. Skalen är moderna men också miljövänliga, tillgängliga i en serie av djärva färgkombinationer och unik design. – Krusell tar ett ansvar gentemot miljön och befolkningen världen över. Vi på Krusell fokuserar på miljöfrågor och det var ett naturligt nästa steg för oss att även erbjuda en miljövänlig produkt, säger Ulf Sandberg vd på Krusell. Det är också väldigt viktigt för oss att välja en välkänd och seriös partner i eko-branschen, därför valde vi Bioserie. – Vi fortsätter att utforska nya och innovativa sätt att utveckla vår produkt på ett miljömedvetet sätt och samtidigt med en hög modegrad, säger Kaya Kaplancali, CEO på Bioserie. Att kunna printa på förstärkt glas och sedan kombinera det med vårt biobaserade skal gör att vi överträffar kundernas krav på högteknologisk lyx samtidigt som vi behåller vårt miljöansvar intakt. Vi är stolta att kunna presentera vår bästa produkt någonsin och vi är övertygade att samarbetet med Krusell kommer bidra till en bredare målgrupp tack vare dess omfattande globala distributionsnätverk. Hela förpackningen inklusive samtliga komponenter är miljövänliga och tillverkade av FSC-certifierat 100 % återvunnet material. Rekommenderade konsumentpriser BioCovers: 200 SEK Rekommenderade konsumentpriser GlassCovers: 400 SEK För mer information, kontakta: Ulf Sandberg, vd, 031-338 00 05, 0709-300 300, ulf.sandberg@krusell.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Krusell lanserar klimatsmarta mobilskal

2012-02-29
Krusell har startat ett samarbete med det internationella företaget Bioserie, som var först i världen med att lansera ett mobilskal som är tillverkade i 100 % biobaserade och industriellt komposterbara bioplastmaterial.

Skalen är tillverkade av växter och skyddar mobilen på ett miljövänligt sätt. Krusell kommer till en början marknadsföra två olika modeller: BioCover och GlassCover för iPhone 4/4S.

BioCover har en oöverträffad prestanda och hållbarhet tack vare den nya 100 % biobaserade Ingeo™ PLA biopolymer som dessutom är motståndskraftig för höga temperaturer.

De nya unika GlassCovers är tillverkade av 100 % glas, liknande de förstärkta glasen som används på smartphone-skärmar, tillsammans med bioplast som härleds från årligen förnyelsebara växtresurser. Skalen är moderna men också miljövänliga, tillgängliga i en serie av djärva färgkombinationer och unik design.

– Krusell tar ett ansvar gentemot miljön och befolkningen världen över. Vi på Krusell fokuserar på miljöfrågor och det var ett naturligt nästa steg för oss att även erbjuda en miljövänlig produkt, säger Ulf Sandberg vd på Krusell. Det är också väldigt viktigt för oss att välja en välkänd och seriös partner i eko-branschen, därför valde vi Bioserie.

– Vi fortsätter att utforska nya och innovativa sätt att utveckla vår produkt på ett miljömedvetet sätt och samtidigt med en hög modegrad, säger Kaya Kaplancali, CEO på Bioserie. Att kunna printa på förstärkt glas och sedan kombinera det med vårt biobaserade skal gör att vi överträffar kundernas krav på högteknologisk lyx samtidigt som vi behåller vårt miljöansvar intakt. Vi är stolta att kunna presentera vår bästa produkt någonsin och vi är övertygade att samarbetet med Krusell kommer bidra till en bredare målgrupp tack vare dess omfattande globala distributionsnätverk.

Hela förpackningen inklusive samtliga komponenter är miljövänliga och tillverkade av FSC-certifierat 100 % återvunnet material.

Rekommenderade konsumentpriser BioCovers: 200 SEK
Rekommenderade konsumentpriser GlassCovers: 400 SEK

För mer information, kontakta:
Ulf Sandberg, vd, 031-338 00 05, 0709-300 300, ulf.sandberg@krusell.se.

Senaste nyheter