Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kritiserat förslag om klimatkompensation dras tillbaka

https://www.klimatsmart.se/images/news/zeromission250x94.jpg

Igår fick vi och våra kunder ett glädjande besked med stadsbudgeten. Regeringen har dragit tillbaka förslaget om att begränsa avdragsrätten till enbart gälla köp av utsläppsrätter. Nu ska de se över alternativa förslag och förhoppningsvis undersöka nya möjligheter. Citat från kapital 20: "Regeringen vill också ge företag ökade incitament till att köpa in och annullera utsläppsrätter och har remitterat ett förslag om en avdragsrätt för företag för klimatkompensation genom annullering av utsläppsrätter. Regeringen väljer att inte gå vidare med det remitterade förslaget utan avser istället att se över alternativa förslag på skatteavdrag för företag och privatpersoner som minskar utsläppsutrymmet.(Fi2016/01209/S1 och Fi2016/02179/S1)" Vi har drivit ärendet att avdragsrätt ska gälla för all certifierad projektbaserad klimatkompensation och det är ett glädjande beslut för oss och alla andra som varit med och drivit debatten. Nu ser vi fram emot ett bättre förslag från regeringen som stödjer företag som tar klimatansvar. För mer information kontakta ZeroMissions VD Claire Wigg, claire.wigg@zeromission.se eller 08-34 65 65. ZeroMission har arbetat med klimatfrågan i 10 år och hjälper företag och organisationer med klimatstrategier, beräkning, analys och minskning av utsläpp. Vi möjliggör bättre affärer. Vi är också en ledande leverantör av högkvalitativ klimatkompensation med projekt som har en stark förankring hos lokala samhällen och med fokus på människor.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kritiserat förslag om klimatkompensation dras tillbaka

2016-10-19
Igår fick vi och våra kunder ett glädjande besked med stadsbudgeten. Regeringen har dragit tillbaka förslaget om att begränsa avdragsrätten till enbart gälla köp av utsläppsrätter. Nu ska de se över alternativa förslag och förhoppningsvis undersöka nya möjligheter.

Citat från kapital 20:

"Regeringen vill också ge företag ökade incitament till att köpa in och annullera utsläppsrätter och har remitterat ett förslag om en avdragsrätt för företag för klimatkompensation genom annullering av utsläppsrätter. Regeringen väljer att inte gå vidare med det remitterade förslaget utan avser istället att se över alternativa förslag på skatteavdrag för företag och privatpersoner som minskar utsläppsutrymmet.(Fi2016/01209/S1 och Fi2016/02179/S1)"

Vi har drivit ärendet att avdragsrätt ska gälla för all certifierad projektbaserad klimatkompensation och det är ett glädjande beslut för oss och alla andra som varit med och drivit debatten. Nu ser vi fram emot ett bättre förslag från regeringen som stödjer företag som tar klimatansvar.

För mer information kontakta ZeroMissions VD Claire Wigg, claire.wigg@zeromission.se eller 08-34 65 65.

ZeroMission har arbetat med klimatfrågan i 10 år och hjälper företag och organisationer med klimatstrategier, beräkning, analys och minskning av utsläpp. Vi möjliggör bättre affärer.

Vi är också en ledande leverantör av högkvalitativ klimatkompensation med projekt som har en stark förankring hos lokala samhällen och med fokus på människor.
Källa: ZeroMission

Senaste nyheter