Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kravmärkt eko-glögg från Dufvenkrooks

https://www.klimatsmart.se/images/news/dufvenkrooks159x250.jpg

Det är inte ofta vi ser fram emot en grön jul, och det vill Dufvenkrooks ändra på. Vi tycker att alla som önskar ska få möjlighet att uppleva en riktigt grön jul, och lanserar därför en kravmärkt rödvinsglögg, lite mindre söt och gjord av ekologiskt odlade druvor. Dufvenkrooks KRAV-certifierade Vinglögg (10%) är Sveriges första vinglögg framställd på ekologiskt odlade druvor. Vinet, basen i glöggen, handplockas från ekologiska vingårdar i Spanien. Sockret är KRAV-certifierat och glöggaromen och kryddblandningen extraheras från naturliga råvaror. Dufvenkrooks Vinglögg KRAV har stor klassisk doft av glöggkryddor och en fyllig, fruktig, lite mindre söt smak med tydliga toner av kardemumma, kryddnejlika och ingefära. Dufvenkrooks Vinglögg KRAV serveras traditionellt varm. Våra glöggmakares ständiga strävan efter att uppfylla konsumenternas önskan om nya spännande smaker och för miljön hållbara produkter, fick oss att anstränga oss lite extra i år. Dufvenkrooks har letat reda på druvproducenter som kan tillgodose de högt ställda krav som en KRAV-certifiering ställer på bra miljö, god hälsa och socialt ansvar. För mer information, kontakta: Marknadschef Josef Ståläng, 08-587 410 80, josef@tegnerhermansson.se Besök också gärna vår hemsida, www.dufvenkrooks.se. Dufvenkrooks grundades 1997 som ett innovativt alternativ till de traditionella glöggföretagen. Dufvenkrooks finns som starkvinsglögg, vinglögg och lättglögg. De varierar i smak och kryddning och har alla sin egen unika karaktär. Vinglöggarna baseras på fina viner som spetsas med fräscha och naturliga aromer. Dufvenkrooks ingår i vinimportören Tegnér Hermansson AB, som har sitt huvudkontor i Stockholm. -------------------------------------------------------------------------------- Alkohol är beroendeframkallande och kan skada din hälsa. --------------------------------------------------------------------------------

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kravmärkt eko-glögg från Dufvenkrooks

2010-10-25
Det är inte ofta vi ser fram emot en grön jul, och det vill Dufvenkrooks ändra på. Vi tycker att alla som önskar ska få möjlighet att uppleva en riktigt grön jul, och lanserar därför en kravmärkt rödvinsglögg, lite mindre söt och gjord av ekologiskt odlade druvor.

Dufvenkrooks KRAV-certifierade Vinglögg (10%) är Sveriges första vinglögg framställd på ekologiskt odlade druvor. Vinet, basen i glöggen, handplockas från ekologiska vingårdar i Spanien. Sockret är KRAV-certifierat och glöggaromen och kryddblandningen extraheras från naturliga råvaror.

Dufvenkrooks Vinglögg KRAV har stor klassisk doft av glöggkryddor och en fyllig, fruktig, lite mindre söt smak med tydliga toner av kardemumma, kryddnejlika och ingefära. Dufvenkrooks Vinglögg KRAV serveras traditionellt varm.

Våra glöggmakares ständiga strävan efter att uppfylla konsumenternas önskan om nya spännande smaker och för miljön hållbara produkter, fick oss att anstränga oss lite extra i år. Dufvenkrooks har letat reda på druvproducenter som kan tillgodose de högt ställda krav som en KRAV-certifiering ställer på bra miljö, god hälsa och socialt ansvar.

För mer information, kontakta:
Marknadschef Josef Ståläng, 08-587 410 80, josef@tegnerhermansson.se

Besök också gärna vår hemsida, www.dufvenkrooks.se.

Dufvenkrooks grundades 1997 som ett innovativt alternativ till de traditionella glöggföretagen. Dufvenkrooks finns som starkvinsglögg, vinglögg och lättglögg. De varierar i smak och kryddning och har alla sin egen unika karaktär. Vinglöggarna baseras på fina viner som spetsas med fräscha och naturliga aromer. Dufvenkrooks ingår i vinimportören Tegnér Hermansson AB, som har sitt huvudkontor i Stockholm.

--------------------------------------------------------------------------------
Alkohol är beroendeframkallande och kan skada din hälsa.
--------------------------------------------------------------------------------
Källa: Dufvenkrooks

Senaste nyheter