Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

KRAV-produkter under första kvartalet

https://www.klimatsmart.se/images/news/bulle250x167.jpg

Under årets första kvartal lanserades över 250 KRAV-märkta produkter, bland annat ett 50-tal KRAV-märkta mjölsorter och bröd. – Mjölsorter av olika slag ligger i tiden. Särskilt kombinationen ekologi och närodlat, säger Håkan Thilén, på Myrby Lantbruk utanför Enköping. Myrby Lantbruk är ett av flera företag med KRAV-certifierad produktion som nyligen valt att förädla den egna spannmålen. Ett annat företag är Ångsta Kvarn utanför Östersund. De KRAV-certifierades i höstas och lanserar nu flera nya mjölsorter. – Det är smaken som gör att bagarna just vill köpa vårt mjöl. Det är inget ”bråttom-mjöl” precis och kräver sin jästid, säger Tina Goldmann, som berättar att de just lanserat två olika sorters vetemjöl där det ena har smak av ärta och det andra smak av vanilj. Ångsta Kvarn säljer framförallt sitt mjöl direkt till bagare, men även gårdsbutiker och Ica-butiker i Östersundsområdet. – Att KRAV-företag satsar på att mala mjöl av sin egen spannmål och att det lanseras fler KRAV-märkta bröd är sannolikt ett resultat av de senaste årens brödfokus i media och konsumenters vilja att äta mer naturlig mat, säger Katarina Wolf, Marknadschef KRAV. Av de 250 produkter som lanserats hittills i år står barnmat, sylter och marmelader för en stor del. Även ett 30-tal produkter som inte går att äta, KRAV-märkt planteringsjord och gödselmedel för privat bruk, har lanserats. Ett 50-tal av de 250 produkterna är förpackade i storpack och säljs inte direkt till konsument utan till restaurang och offentlig sektor. För mer information, kontakta: Katarina Wolf, Marknadschef KRAV, 018-17 45 12 Kristin Cooper, Pressansvarig KRAV, 070-665 95 30.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

KRAV-produkter under första kvartalet

2012-04-10
Under årets första kvartal lanserades över 250 KRAV-märkta produkter, bland annat ett 50-tal KRAV-märkta mjölsorter och bröd.

– Mjölsorter av olika slag ligger i tiden. Särskilt kombinationen ekologi och närodlat, säger Håkan Thilén, på Myrby Lantbruk utanför Enköping.

Myrby Lantbruk är ett av flera företag med KRAV-certifierad produktion som nyligen valt att förädla den egna spannmålen. Ett annat företag är Ångsta Kvarn utanför Östersund. De KRAV-certifierades i höstas och lanserar nu flera nya mjölsorter.

– Det är smaken som gör att bagarna just vill köpa vårt mjöl. Det är inget ”bråttom-mjöl” precis och kräver sin jästid, säger Tina Goldmann, som berättar att de just lanserat två olika sorters vetemjöl där det ena har smak av ärta och det andra smak av vanilj.

Ångsta Kvarn säljer framförallt sitt mjöl direkt till bagare, men även gårdsbutiker och Ica-butiker i Östersundsområdet.
– Att KRAV-företag satsar på att mala mjöl av sin egen spannmål och att det lanseras fler KRAV-märkta bröd är sannolikt ett resultat av de senaste årens brödfokus i media och konsumenters vilja att äta mer naturlig mat, säger Katarina Wolf, Marknadschef KRAV.

Av de 250 produkter som lanserats hittills i år står barnmat, sylter och marmelader för en stor del. Även ett 30-tal produkter som inte går att äta, KRAV-märkt planteringsjord och gödselmedel för privat bruk, har lanserats. Ett 50-tal av de 250 produkterna är förpackade i storpack och säljs inte direkt till konsument utan till restaurang och offentlig sektor.

För mer information, kontakta:
Katarina Wolf, Marknadschef KRAV, 018-17 45 12
Kristin Cooper, Pressansvarig KRAV, 070-665 95 30.
Källa: KRAV

Senaste nyheter