Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

KRAV-märkt mat på Way out West

https://www.klimatsmart.se/images/news/wayoutwest203x63a.png

Way Out West är den första svenska musikfestival där samtliga matserveringar är KRAV-märkta. ­– Att vara en del av Way Out West tror vi är ett sätt att nå engagerade och nyfikna konsumenter som bryr sig om hur maten produceras, säger Lars Hällbom, Regelchef KRAV. Musikfestivalen Way Out West i Göteborg har sedan starten 2007 miljödiplomerats av Göteborgs Stad och haft höga ambitioner för både mat och miljö. – För oss och våra besökare är detta inga konstigheter. Man vill käka schysst, helt enkelt: med smaklökarna, ögat och förnuftet, säger Niklas Lundell ansvarig på Luger, som arrangerar Way Out West. Way Out West jobbar främst med krögaren Mats Nordström, en känd Göteborgsprofil med både kungamiddagar och guld i kock-SM i ryggsäcken. Han har också en stark ekologisk prägel på sin stjärnkrog Wasa Allé. – Att få laga mat för så många och så trevliga människor som njuter i musikens tecken är en glädje. Jag försöker bjuda på en upplevelse i världsklass – menyerna hämtar inspiration från hela världen men är också prisvänliga och mättande, säger Mats. Utöver musiken och maten kommer också KRAV att vara på plats under festivaldagarna 13:e och 14:e augusti. Musikfestivaler som Way Out West är exempel på evenemang som KRAV söker ambassadörer till. – Om du är en engagerad och energisk konsument som vill representera KRAV på allt ifrån butiksdemonstrationer till festivaler ska du självklart ansöka om att bli KRAV-ambassadör, säger Lars Hällbom. För mer information, kontakta: Joel Borg, Way Out West, 08-578 679 16, joel@wayoutwest.se Lars Hällbom, Regelchef KRAV, 018-17 45 18 lars.hallbom@krav.se •KRAV är naturlig mat som odlats utan kemiska bekämpningsmedel och innehåller bara naturliga tillsatser. KRAV står även för god djuromsorg, socialt ansvar och ett hållbart klimat. •KRAV-märket sitter bara på mat som kontrollerats. •I år har KRAV funnits i 25 år. Tillsammans med konsumenter, producenter och handeln har KRAV drivit fram en ekologisk marknad i Sverige. I dag finns det cirka 3 600 KRAV-lantbrukare och 5 500 KRAV-märkta produkter. •Läs mer på www.krav.se KRAV-märket är ett registrerat varumärke hos Patent- och registreringsverket. Registreringen ger KRAV ekonomisk förening ensamrätt till varumärket KRAV.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

KRAV-märkt mat på Way out West

2010-06-09
Way Out West är den första svenska musikfestival där samtliga matserveringar är KRAV-märkta.

­– Att vara en del av Way Out West tror vi är ett sätt att nå engagerade och nyfikna konsumenter som bryr sig om hur maten produceras, säger Lars Hällbom, Regelchef KRAV.

Musikfestivalen Way Out West i Göteborg har sedan starten 2007 miljödiplomerats av Göteborgs Stad och haft höga ambitioner för både mat och miljö.

– För oss och våra besökare är detta inga konstigheter. Man vill käka schysst, helt enkelt: med smaklökarna, ögat och förnuftet, säger Niklas Lundell ansvarig på Luger, som arrangerar Way Out West.

Way Out West jobbar främst med krögaren Mats Nordström, en känd Göteborgsprofil med både kungamiddagar och guld i kock-SM i ryggsäcken. Han har också en stark ekologisk prägel på sin stjärnkrog Wasa Allé.

– Att få laga mat för så många och så trevliga människor som njuter i musikens tecken är en glädje. Jag försöker bjuda på en upplevelse i världsklass – menyerna hämtar inspiration från hela världen men är också prisvänliga och mättande, säger Mats.

Utöver musiken och maten kommer också KRAV att vara på plats under festivaldagarna 13:e och 14:e augusti. Musikfestivaler som Way Out West är exempel på evenemang som KRAV söker ambassadörer till.

– Om du är en engagerad och energisk konsument som vill representera KRAV på allt ifrån butiksdemonstrationer till festivaler ska du självklart ansöka om att bli KRAV-ambassadör, säger Lars Hällbom.

För mer information, kontakta:
Joel Borg, Way Out West, 08-578 679 16, joel@wayoutwest.se
Lars Hällbom, Regelchef KRAV, 018-17 45 18 lars.hallbom@krav.se

•KRAV är naturlig mat som odlats utan kemiska bekämpningsmedel och innehåller bara naturliga tillsatser. KRAV står även för god djuromsorg, socialt ansvar och ett hållbart klimat.
•KRAV-märket sitter bara på mat som kontrollerats.
•I år har KRAV funnits i 25 år. Tillsammans med konsumenter, producenter och handeln har KRAV drivit fram en ekologisk marknad i Sverige. I dag finns det cirka 3 600 KRAV-lantbrukare och 5 500 KRAV-märkta produkter.
•Läs mer på www.krav.se
KRAV-märket är ett registrerat varumärke hos Patent- och registreringsverket. Registreringen ger KRAV ekonomisk förening ensamrätt till varumärket KRAV.


Läs mer om:
Way Out West: www.wayoutwest.se/

KRAV-ambassadör: www.krav.se/krav-supporter/KRAV-ambassador
Källor: KRAV, Way Out West

Senaste nyheter