Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kraft&Kultur blir Nordic Green Energy

https://www.klimatsmart.se/images/news/nordicgreenenergy195x120.png

Kraft&Kultur har sedan starten år 2000 varit ett av få helt gröna elbolag i Sverige. För tre år sedan lanserades verksamheten i Finland, vilket blev början på företagets nordiska satsning på förnybar energi. Det senaste året har Kraft&Kultur genomgått stora förändringar och har bland annat upphört med kulturverksamheten. Nu behövs därför ett nytt namn som ska vara representativt för den marknad företaget är verksamt på i Sverige liksom i Finland och som även kommunicerar företagets koncept och dess ständiga satsning på förnybar energi. Det nya namnet blir Nordic Green Energy. - Under en lång tid har ett nytt namn, som representerar vår verksamhet på den nordiska elmarknaden, stått på önskelistan. Det nya namnet ska skapa en tydligare bild av vårt koncept och stärka vår nordiska identitet, säger Jan Inge Johnsen VD Nordic Green Energy. I dag är företaget Nordens ledande leverantör av el från sol, vind och vatten till hushåll, företag och offentlig sektor. Missionen är nu att hjälpa fler byta till förnybar energi – En total energiomställning från kärnkraft och fossila bränslen till förnybart kan bli möjlig med ett gemensamt engagemang! - Vi vill att våra kunder ska känna sig nöjda med oss och därför satsar vi på att ständigt förbättra våra elavtal, kunderbjudanden samt vår kundservice. Vi vill helt enkelt vara det självklara valet för dem som vill vara elkund hos ett grönt elbolag, säger Jan Inge Johnsen. För att underlätta valet av ursprungsmärkt el för kunderna har Nordic Green Energy förenklat elavtalen och erbjuder Vattenkraft, Bra Miljöval och 100% Vindkraft till olika bindningstider. I samband med lanseringen av det nya namnet har företaget ett kampanjerbjudande på grön el i 9 månader till marknadens bästa pris. Med detta hoppas Nordic Green Energy få fler att förstå att gröna elavtal inte är krångligare eller dyrare än andra. Företaget ser det också som ett första steg för att uppnå visionen ”Att vara en drivkraft för hållbar utveckling i samhället och att ständigt minska vår och våra kunders påverkan på miljön”.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kraft&Kultur blir Nordic Green Energy

2012-12-11
Kraft&Kultur har sedan starten år 2000 varit ett av få helt gröna elbolag i Sverige. För tre år sedan lanserades verksamheten i Finland, vilket blev början på företagets nordiska satsning på förnybar energi. Det senaste året har Kraft&Kultur genomgått stora förändringar och har bland annat upphört med kulturverksamheten.

Nu behövs därför ett nytt namn som ska vara representativt för den marknad företaget är verksamt på i Sverige liksom i Finland och som även kommunicerar företagets koncept och dess ständiga satsning på förnybar energi. Det nya namnet blir Nordic Green Energy.

- Under en lång tid har ett nytt namn, som representerar vår verksamhet på den nordiska elmarknaden, stått på önskelistan. Det nya namnet ska skapa en tydligare bild av vårt koncept och stärka vår nordiska identitet, säger Jan Inge Johnsen VD Nordic Green Energy.

I dag är företaget Nordens ledande leverantör av el från sol, vind och vatten till hushåll, företag och offentlig sektor. Missionen är nu att hjälpa fler byta till förnybar energi – En total energiomställning från kärnkraft och fossila bränslen till förnybart kan bli möjlig med ett gemensamt engagemang!

- Vi vill att våra kunder ska känna sig nöjda med oss och därför satsar vi på att ständigt förbättra våra elavtal, kunderbjudanden samt vår kundservice. Vi vill helt enkelt vara det självklara valet för dem som vill vara elkund hos ett grönt elbolag, säger Jan Inge Johnsen.

För att underlätta valet av ursprungsmärkt el för kunderna har Nordic Green Energy förenklat elavtalen och erbjuder Vattenkraft, Bra Miljöval och 100% Vindkraft till olika bindningstider. I samband med lanseringen av det nya namnet har företaget ett kampanjerbjudande på grön el i 9 månader till marknadens bästa pris.

Med detta hoppas Nordic Green Energy få fler att förstå att gröna elavtal inte är krångligare eller dyrare än andra. Företaget ser det också som ett första steg för att uppnå visionen ”Att vara en drivkraft för hållbar utveckling i samhället och att ständigt minska vår och våra kunders påverkan på miljön”.

Senaste nyheter