Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Köper solel från Mölndal

https://www.klimatsmart.se/images/news/huss250x188.jpg

Nordic Green Energy köper solel från Mölndal sedan 2011, året då vi för första gången kom i kontakt med bröderna Göran och Christer Edvardsson. Det blev början på ett givande samarbete mellan vårt bolag och de två entreprenörerna. Som ingenjör har Göran alltid haft ett brinnande intresse för solcelltekniken och produktionen av solkraft. År 1984 lade han ut vanliga värmeelement på berget bakom huset på Rådavägen 52 i Helenevik, Mölndal. Dessa element var den första generationen av solfångare. År 2008 installerade Göran den tredje generationen. Samma år anslöt sig Görans tvillingbror Christer, även han ingenjör och bosatt i Helenevik, i energiproduktionen. I mars 2012 hade solkraftverket kommit upp till över 10 000 producerade kilowattimmar. Bröderna Edvardsson har förvandlat sina villor till kraftverk. Solcellerna täcker hela taket och är uppdelade på flera plattor, så kallade moduler. De är svensktillverkade men kiseln, som bildar yta, är köpt utifrån. Solcellerna är kopplade till 230 volt och framför huset står sex seriekopplade moduler. Sammanlagt finns 75 kvm solcellsyta. De svarta solcellsplattorna är elva kvadratmeter stora och genererar likström som går in i huset till en växelriktare, som gör växelström av likströmmen. Energin från solcellerna räcker till att värma upp hela huset samt all till försörjning med varmt vatten. Överskottet av solenergi går därefter ut på nätet och säljs till oss på Nordic Green Energy. På så sätt kan du som elkund hos oss få solel tillgodo. Ett genomsnittligt inköp av solel från bröderna Edvardsson brukar komma upp till 14 000 kWh.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Köper solel från Mölndal

2013-04-29
Görans solpaneler på Rådavägen 52.
Nordic Green Energy köper solel från Mölndal sedan 2011, året då vi för första gången kom i kontakt med bröderna Göran och Christer Edvardsson. Det blev början på ett givande samarbete mellan vårt bolag och de två entreprenörerna.

Som ingenjör har Göran alltid haft ett brinnande intresse för solcelltekniken och produktionen av solkraft. År 1984 lade han ut vanliga värmeelement på berget bakom huset på Rådavägen 52 i Helenevik, Mölndal. Dessa element var den första generationen av solfångare. År 2008 installerade Göran den tredje generationen.

Samma år anslöt sig Görans tvillingbror Christer, även han ingenjör och bosatt i Helenevik, i energiproduktionen. I mars 2012 hade solkraftverket kommit upp till över 10 000 producerade kilowattimmar.

Bröderna Edvardsson har förvandlat sina villor till kraftverk. Solcellerna täcker hela taket och är uppdelade på flera plattor, så kallade moduler. De är svensktillverkade men kiseln, som bildar yta, är köpt utifrån. Solcellerna är kopplade till 230 volt och framför huset står sex seriekopplade moduler. Sammanlagt finns 75 kvm solcellsyta.

De svarta solcellsplattorna är elva kvadratmeter stora och genererar likström som går in i huset till en växelriktare, som gör växelström av likströmmen. Energin från solcellerna räcker till att värma upp hela huset samt all till försörjning med varmt vatten. Överskottet av solenergi går därefter ut på nätet och säljs till oss på Nordic Green Energy.

På så sätt kan du som elkund hos oss få solel tillgodo. Ett genomsnittligt inköp av solel från bröderna Edvardsson brukar komma upp till 14 000 kWh.
Foto: atenca.se

Senaste nyheter