Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kontorsmagasinet skickar klimatneutralt

https://www.klimatsmart.se/images/news/tricorona250x41n.gif

Kontorsmagasinet har som en av Sveriges första återförsäljare av kontorsmaterial beslutat sig för att klimatkompensera för de utsläpp av växthusgaser som deras verksamhet ger upphov till. Tillsammans med en av världens ledande aktörer inom den globala klimatekonomin, Tricorona har en uppskattning av verksamhetens klimatpåverkan gjorts och åtgärder för att kompensera för detta har vidtagits. Kontorsmagasinet har i samråd med Tricorona valt att köpa FN-certifierade utsläppsminskningar som, till skillnad från traditionella utsläppsrätter, bidrar till investeringar som ersätter kraftverk drivna av fossila bränslen med förnyelsebara alternativ, ett exempel på detta är en vindkraftspark i Yinyi, i Kina. - Många av våra kunder är väldigt miljömedvetna, det ser vi inte minst på att efterfrågan på miljömärkta kontorsvaror ökar kraftigt. Att klimatkompensera för vår verksamhet ser vi som ett naturligt steg både i vårt miljöarbete och i vår strävan att bli Svergies ledande återförsäljare av kontorsmaterial på nätet. Hela vår affärsidé bygger på att ha kunden i fokus och då detta är något som efterfrågats av våra kunder så var denna investering lätt att ta, säger Kontorsmagasinets VD Hans Edlund. Tricorona konstaterar att även om handel med kontorsmaterial över nätet ger upphov till en viss klimatpåverkan är detta ett betydligt mer klimatsmart alternativ än om varje enskild kund själv skulle åka ut till ett kontorsvaruhus och hämta varorna. Genom de effektiva logistiklösningar som Kontorsmagasinet kan erbjuda via sina samarbetspartners samt sina satsningar på klimatkompensation hoppas Kontorsmagasinet att vara den självklara valet för en växande skara miljömedvetna köpare av kontorsmaterial. För mer information, kontakta: Hans Edlund, VD, 070-863 21 16, hans.edlund@kontorsmagasinet.se Kontorsmagasinet säljer kontorsmaterial online till företag, föreningar och organisationer i Sverige. Vårt mål är att vara Sveriges ledande återförsäljare av kontorsvaror, detta genom att erbjuda ett brett sortiment, låga priser samt ett enkelt sätt att handla. Kontorsmagasinet är ett affärsområde inom Tailorcut Business AB, 556693-6273, med säte på Hantverkargatan 5 i Stockholm.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kontorsmagasinet skickar klimatneutralt

2009-09-28
Kontorsmagasinet har som en av Sveriges första återförsäljare av kontorsmaterial beslutat sig för att klimatkompensera för de utsläpp av växthusgaser som deras verksamhet ger upphov till. Tillsammans med en av världens ledande aktörer inom den globala klimatekonomin, Tricorona har en uppskattning av verksamhetens klimatpåverkan gjorts och åtgärder för att kompensera för detta har vidtagits.

Kontorsmagasinet har i samråd med Tricorona valt att köpa FN-certifierade utsläppsminskningar som, till skillnad från traditionella utsläppsrätter, bidrar till investeringar som ersätter kraftverk drivna av fossila bränslen med förnyelsebara alternativ, ett exempel på detta är en vindkraftspark i Yinyi, i Kina.

- Många av våra kunder är väldigt miljömedvetna, det ser vi inte minst på att efterfrågan på miljömärkta kontorsvaror ökar kraftigt. Att klimatkompensera för vår verksamhet ser vi som ett naturligt steg både i vårt miljöarbete och i vår strävan att bli Svergies ledande återförsäljare av kontorsmaterial på nätet. Hela vår affärsidé bygger på att ha kunden i fokus och då detta är något som efterfrågats av våra kunder så var denna investering lätt att ta, säger Kontorsmagasinets VD Hans Edlund.

Tricorona konstaterar att även om handel med kontorsmaterial över nätet ger upphov till en viss klimatpåverkan är detta ett betydligt mer klimatsmart alternativ än om varje enskild kund själv skulle åka ut till ett kontorsvaruhus och hämta varorna. Genom de effektiva logistiklösningar som Kontorsmagasinet kan erbjuda via sina samarbetspartners samt sina satsningar på klimatkompensation hoppas Kontorsmagasinet att vara den självklara valet för en växande skara miljömedvetna köpare av kontorsmaterial.

För mer information, kontakta:
Hans Edlund, VD, 070-863 21 16, hans.edlund@kontorsmagasinet.se

Kontorsmagasinet säljer kontorsmaterial online till företag, föreningar och organisationer i Sverige. Vårt mål är att vara Sveriges ledande återförsäljare av kontorsvaror, detta genom att erbjuda ett brett sortiment, låga priser samt ett enkelt sätt att handla. Kontorsmagasinet är ett affärsområde inom Tailorcut Business AB, 556693-6273, med säte på Hantverkargatan 5 i Stockholm.

Senaste nyheter