Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Konsumentmärkning av små vindkraftverk

https://www.klimatsmart.se/images/news/energimyndigheten220x47pb.png

Den internationella överenskommelsen om märkning av småskalig vindkraft har tagit ett steg framåt. Märkningen ska ge jämförbar information om bland annat energiprestanda och ljud. Konsumentmärkningen för små vindkraftverk tas fram inom IEA Wind, Task 27 ”Labelling Small Wind Turbines". - Om konsumenterna får begriplig och användbar information så kan de göra medvetna val, och det gör att bättre produkter kommer fram, säger den svenska representanten i gruppen, Sven Ruin från Teroc AB. En uppdaterad Marknadsöversikt av småskaliga verk, som Svensk vindkraftförening gör med stöd från Nätverket för vindbruk, kommer att publiceras i slutet av augusti. För mer information, kontakta: Energimyndigheten, 016-544 20 00.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Konsumentmärkning av små vindkraftverk

2011-08-25
Den internationella överenskommelsen om märkning av småskalig vindkraft har tagit ett steg framåt. Märkningen ska ge jämförbar information om bland annat energiprestanda och ljud. Konsumentmärkningen för små vindkraftverk tas fram inom IEA Wind, Task 27 ”Labelling Small Wind Turbines".

- Om konsumenterna får begriplig och användbar information så kan de göra medvetna val, och det gör att bättre produkter kommer fram, säger den svenska representanten i gruppen, Sven Ruin från Teroc AB.

En uppdaterad Marknadsöversikt av småskaliga verk, som Svensk vindkraftförening gör med stöd från Nätverket för vindbruk, kommer att publiceras i slutet av augusti.

För mer information, kontakta:
Energimyndigheten, 016-544 20 00.

Här kan du ladda ner riktlinjerna för konsumentmärkningen (på engelska): www.natverketforvindbruk.se/Global/Consumer_label_RP%2012%20approved.pdf

Senaste nyheter