Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Konsumenter vill ha Svanenmärkt smink

https://www.klimatsmart.se/images/news/svanensmink.jpg

Sminkuppropet ”Medveten Skönhet” som startades i våras har fått över 550 anhängare. Bloggare hängde på först, och sedan har uppmaningen att skriva på uppropet spridit sig vidare över Internet. När Svanen startade Sminkuppropet i våras hade man två mål: 1) Att visa konsumenter att det finns Svanenmärkt kosmetika. 2) Att visa för producenter att det finns en stor marknad för Svanenmärkt kosmetika – utbudet är däremot fortfarande för litet. - Vi har fått ett bra gensvar från både bloggare och andra som skrivit på uppropet på webben. Det finns ett engagemang, och det finns en vilja att köpa Svanenmärkt. Nu gäller det bara för ännu fler producenter att möta konsumenternas krav, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Svanen. De som skrivit på uppropet vill framför allt ha följande produkter Svanenmärkta (i ordning från mest önskad): schampo/balsam, hudkräm, smink (ej specificerat), mascara, hårprodukter (ej specificerat), läppstift/glans, tandkräm, deodorant. De märken, också i ordning från mest önskad, som flest vill se Svanenmärkta är: L’Oreal Aco/Apoteket Oriflame Body Shop Max Factor Maybelline Make up Store Isadora Clinique - Vi har kontaktat alla dessa varumärken för att berätta att de kommer upp på konsumenternas önskelista över Svanenmärkta varor. Vi hoppas naturligtvis att de vill möta konsumenternas krav och tillsammans med oss jobba för en mer hållbar konsumtion, säger Karin Carlsson. Svanenmärkt kosmetika minskar utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen, främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen, ger effektiva och dryga produkter samt minskar miljöbelastningen från förpackningar. För mer information, kontakta: Karin Carlsson, affärsområdeschef Svanen, 070-719 04 93, karin.carlsson@svanen.nu Brita Forsström, projektledare Svanen, 0733-908 980, brita.forsstrom@svanen.nu

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Konsumenter vill ha Svanenmärkt smink

2010-01-18
Sminkuppropet ”Medveten Skönhet” som startades i våras har fått över 550 anhängare. Bloggare hängde på först, och sedan har uppmaningen att skriva på uppropet spridit sig vidare över Internet.

När Svanen startade Sminkuppropet i våras hade man två mål:
1) Att visa konsumenter att det finns Svanenmärkt kosmetika.
2) Att visa för producenter att det finns en stor marknad för Svanenmärkt kosmetika – utbudet är däremot fortfarande för litet.

- Vi har fått ett bra gensvar från både bloggare och andra som skrivit på uppropet på webben. Det finns ett engagemang, och det finns en vilja att köpa Svanenmärkt. Nu gäller det bara för ännu fler producenter att möta konsumenternas krav, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef på Svanen.

De som skrivit på uppropet vill framför allt ha följande produkter Svanenmärkta (i ordning från mest önskad): schampo/balsam, hudkräm, smink (ej specificerat), mascara, hårprodukter (ej specificerat), läppstift/glans, tandkräm, deodorant.

De märken, också i ordning från mest önskad, som flest vill se Svanenmärkta är:
L’Oreal
Aco/Apoteket
Oriflame
Body Shop
Max Factor
Maybelline
Make up Store
Isadora
Clinique

- Vi har kontaktat alla dessa varumärken för att berätta att de kommer upp på konsumenternas önskelista över Svanenmärkta varor. Vi hoppas naturligtvis att de vill möta konsumenternas krav och tillsammans med oss jobba för en mer hållbar konsumtion, säger Karin Carlsson. Svanenmärkt kosmetika minskar utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen, främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen, ger effektiva och dryga produkter samt minskar miljöbelastningen från förpackningar.

För mer information, kontakta:
Karin Carlsson, affärsområdeschef Svanen, 070-719 04 93, karin.carlsson@svanen.nu
Brita Forsström, projektledare Svanen, 0733-908 980, brita.forsstrom@svanen.nu


Här finns en lista på samtliga Svanenmärkta Kosmetikaprodukter: www.svanen.nu/Default.aspx
Källa: Svanen
Foto: Svanen

Senaste nyheter