Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Konferens om miljödeklarationer

https://www.klimatsmart.se/images/news/miljostyrningsradet106x137ha.gif

Välkommen till den första konferensen för det internationella EPD®-systemet, The International EPD® System – Your partner for environmental communication, som hålls den 15 maj på Stockholm Waterfront Congress Centre. Konferensen riktar sig till alla intressenter för systemet, vilket framför allt innebär företag som tagit fram miljödeklarationer, EPD®:er, och medlemsorganisationer i hela världen. På programmet står de nya regler som håller på att tas fram, goda exempel på både internationella och mindre företag som arbetar med miljödeklarationer och vägledning i hur en EPD® kan marknadsföras. Heldagskonferensen är kostnadsfri och bekostas av The International EPD® System, vars uppdragsgivare är Miljöstyrningsrådet. ”Det är spännande att få välkomna företag och organisationer som jobbar eller vill jobba med att ta fram miljö- och klimatdeklarationer. Förra året registrerades 60 nya EPD:er av företag i hela världen, så vårt system växer stadigt”, säger Joakim Thornéus på sekretariatet för det internationella EPD®-systemet. Det internationella EPD®-systemet grundades i Sverige och har sedan starten 1998 vuxit till att inkludera företag och organisationer i tiotals länder i nästan alla världsdelar. Det är det enda internationella systemet för miljödeklarationer som bygger på ISO14025. Systemet erbjuder ett komplett program för att utveckla och kommunicera en produkts miljö- och klimatprestanda genom livscykelanalys och miljödeklarationer. För mer information och anmälan, kontakta: Joakim Thornéus, sekretariatet för The International EPD® System, joakim@environdec.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Konferens om miljödeklarationer

2012-03-05
Välkommen till den första konferensen för det internationella EPD®-systemet, The International EPD® System – Your partner for environmental communication, som hålls den 15 maj på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Konferensen riktar sig till alla intressenter för systemet, vilket framför allt innebär företag som tagit fram miljödeklarationer, EPD®:er, och medlemsorganisationer i hela världen. På programmet står de nya regler som håller på att tas fram, goda exempel på både internationella och mindre företag som arbetar med miljödeklarationer och vägledning i hur en EPD® kan marknadsföras.

Heldagskonferensen är kostnadsfri och bekostas av The International EPD® System, vars uppdragsgivare är Miljöstyrningsrådet.

”Det är spännande att få välkomna företag och organisationer som jobbar eller vill jobba med att ta fram miljö- och klimatdeklarationer. Förra året registrerades 60 nya EPD:er av företag i hela världen, så vårt system växer stadigt”, säger Joakim Thornéus på sekretariatet för det internationella EPD®-systemet.

Det internationella EPD®-systemet grundades i Sverige och har sedan starten 1998 vuxit till att inkludera företag och organisationer i tiotals länder i nästan alla världsdelar. Det är det enda internationella systemet för miljödeklarationer som bygger på ISO14025. Systemet erbjuder ett komplett program för att utveckla och kommunicera en produkts miljö- och klimatprestanda genom livscykelanalys och miljödeklarationer.

För mer information och anmälan, kontakta:
Joakim Thornéus, sekretariatet för The International EPD® System, joakim@environdec.com.

Senaste nyheter