Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kommunalt miljönätverk besöker Pantamera-fabriken

https://www.klimatsmart.se/images/news/pantamera-burkar200x301.jpg

I går den 19 mars besökte det kommunala miljönätverket DEF Waste, Returpack i Norrköping för att höra mer om nya pantlösningar på återvinningscentraler. Tester som gjorts vid Returpunkten i Norrköping visar goda resultat både gällande ökad återvinning och nöjda kunder – Vi är ständigt på jakt efter nya samarbeten för att underlätta för alla att panta sina burkar och flaskor. Samarbetet med Norrköping Vatten och Avfall kring pantmaskinen på Returpunkten är ett av många goda exempel, säger Leif Stenberg, projektledare på Returpack. DEF Waste är en ekonomisk förening för kommuner och kommunala bolag inom återvinning och avfallshantering i Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län. I samband med föreningens årsmöte presenterade Returpack det pågående samarbetet med Norrköping Vatten och Avfall AB kring test av en ny pantlösning på Returpunkten i Norrköping. – Testet visar att kunderna är nöjda med att kunna lämna även pantförpackningar på återvinningscentralen. Vi tycker att det är väldigt värdefullt att DEF Waste besöker oss, så att fler kommuner får möjlighet att höra mer om våra pantlösningar för återvinningscentraler, säger Leif Stenberg. 5,5 miljoner burkar och flaskor Sedan testet med den nya pantlösningen infördes på Returpunkten i augusti 2011 har närmare 5,5 miljoner förpackningar pantats vid Returpunkten i Norrköping, en återvinningscentral med omkring 250 000 besökare per år. De senaste åren har Returpack arbetat aktivt för att öka tillgängligheten till pantsystemet för konsumenterna. Idag finns det fler än 10 000 ställen där man kan lämna sin pant, av dessa är drygt tretusen butiker med pantautomater.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kommunalt miljönätverk besöker Pantamera-fabriken

2015-03-23
I går den 19 mars besökte det kommunala miljönätverket DEF Waste, Returpack i Norrköping för att höra mer om nya pantlösningar på återvinningscentraler. Tester som gjorts vid Returpunkten i Norrköping visar goda resultat både gällande ökad återvinning och nöjda kunder

– Vi är ständigt på jakt efter nya samarbeten för att underlätta för alla att panta sina burkar och flaskor. Samarbetet med Norrköping Vatten och Avfall kring pantmaskinen på Returpunkten är ett av många goda exempel, säger Leif Stenberg, projektledare på Returpack.

DEF Waste är en ekonomisk förening för kommuner och kommunala bolag inom återvinning och avfallshantering i Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län.

I samband med föreningens årsmöte presenterade Returpack det pågående samarbetet med Norrköping Vatten och Avfall AB kring test av en ny pantlösning på Returpunkten i Norrköping.

– Testet visar att kunderna är nöjda med att kunna lämna även pantförpackningar på återvinningscentralen. Vi tycker att det är väldigt värdefullt att DEF Waste besöker oss, så att fler kommuner får möjlighet att höra mer om våra pantlösningar för återvinningscentraler, säger Leif Stenberg.

5,5 miljoner burkar och flaskor
Sedan testet med den nya pantlösningen infördes på Returpunkten i augusti 2011 har närmare 5,5 miljoner förpackningar pantats vid Returpunkten i Norrköping, en återvinningscentral med omkring 250 000 besökare per år.

De senaste åren har Returpack arbetat aktivt för att öka tillgängligheten till pantsystemet för konsumenterna. Idag finns det fler än 10 000 ställen där man kan lämna sin pant, av dessa är drygt tretusen butiker med pantautomater.
Källa: Panta mera

Senaste nyheter