Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmarta hem Malmöfestivalen 14-21/8

https://www.klimatsmart.se/images/news/skiss_det_klimatsmarta_hemmet_juni_2009_250x176.jpg

Funderar du på hur du kan leva mer klimatsmart hemma? Vill du ha personlig rådgivning för en hållbar livsstil? Eller vill du bara ha en lugn kaffepaus i festivalvimlet? Då är tältet ”Det klimatsmarta hemmet” utanför Stadshuset ett klockrent festivalstopp för dig. Här får du en massa konkreta tips om hur du lever klimatsmartare (och ofta dessutom tjäna en slant på köpet). Här får du en massa konkreta tips om hur du lever klimatsmartare, men också en massa andra aktiviteter: klimatexperiment för ungdomar, miniföreläsningar, vattenbar, livsstilscoacher, guidade turer i närmiljön, fairtrade-kaffe och klimatlöften. Veckans program: Fre 14/8 Invigningsmingel Lör 15/8 Kl 15:00 Rättvis handel för ett rättvist klimat. Föredrag med Jonas Lövendahl från Fairtrade City Malmö. Sön 16/8 kl 14:00 -16:00 KlimatX – Kom och prova på Klimatexperiment för barn och unga kl 17:00 Föredrag om klimatsmart mat med Gunilla Andersson Mån 17/8 15:30-17:00 Staffan Lindberg. Staffan är bland annat känd för sitt engagemang i koldioxidfrågan - i ett projekt tillsammans med Uppsalaforskare, Uppsala kommun, miljöförvaltningen i Stockholm med flera gjorde Staffan Lindberg under 2007 ett försök att dra ned förbrukningen av växthusgaser till en hållbar nivå. En genomsnittsstockholmare förbrukar 7-10 ton vilket gjorde det hela ganska knepigt. Staffan är också en känd trubadur med bl.a ett Karamellodiktstipendium i bagaget. Kom och lyssna på Staffans kåserande kring en strävan mot en hållbar livsstil. Staffan Lindberg ger även en Klimatshow i Oasen på Gustav Adolfs torg senare på kvällen. Tis 18/8 14:00 -16:00 KlimatX – Kom och prova på Klimatexperiment för barn och unga Fre 21/8 12:00 Klimatsmart lunch? Föredrag med Gunilla Andersson Varje dag Lämna klimatlöfte på torget Gå tipsrunda i det klimatsmarta hemmet Se filmen Planeten Ta hjälp av våra coacher för att hitta en mer hållbar livsstil Träffa VA SYD och lär dig mer om sortering av matavfall mm Malmö Stad och VA SYD står för programmet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmarta hem Malmöfestivalen 14-21/8

2009-08-14
Skiss av Elna Bengtsson
Funderar du på hur du kan leva mer klimatsmart hemma? Vill du ha personlig rådgivning för en hållbar livsstil? Eller vill du bara ha en lugn kaffepaus i festivalvimlet?

Då är tältet ”Det klimatsmarta hemmet” utanför Stadshuset ett klockrent festivalstopp för dig. Här får du en massa konkreta tips om hur du lever klimatsmartare (och ofta dessutom tjäna en slant på köpet).

Här får du en massa konkreta tips om hur du lever klimatsmartare, men också en massa andra aktiviteter: klimatexperiment för ungdomar, miniföreläsningar, vattenbar, livsstilscoacher, guidade turer i närmiljön, fairtrade-kaffe och klimatlöften.

Veckans program:

Fre 14/8
Invigningsmingel

Lör 15/8
Kl 15:00 Rättvis handel för ett rättvist klimat. Föredrag med Jonas Lövendahl från Fairtrade City Malmö.

Sön 16/8
kl 14:00 -16:00 KlimatX – Kom och prova på Klimatexperiment för barn och unga
kl 17:00 Föredrag om klimatsmart mat med Gunilla Andersson

Mån 17/8
15:30-17:00 Staffan Lindberg.

Staffan är bland annat känd för sitt engagemang i koldioxidfrågan - i ett projekt tillsammans med Uppsalaforskare, Uppsala kommun, miljöförvaltningen i Stockholm med flera gjorde Staffan Lindberg under 2007 ett försök att dra ned förbrukningen av växthusgaser till en hållbar nivå. En genomsnittsstockholmare förbrukar 7-10 ton vilket gjorde det hela ganska knepigt.

Staffan är också en känd trubadur med bl.a ett Karamellodiktstipendium i bagaget. Kom och lyssna på Staffans kåserande kring en strävan mot en hållbar livsstil.

Staffan Lindberg ger även en Klimatshow i Oasen på Gustav Adolfs torg senare på kvällen.

Tis 18/8
14:00 -16:00 KlimatX – Kom och prova på Klimatexperiment för barn och unga

Fre 21/8
12:00 Klimatsmart lunch? Föredrag med Gunilla Andersson

Varje dag
Lämna klimatlöfte på torget
Gå tipsrunda i det klimatsmarta hemmet
Se filmen Planeten
Ta hjälp av våra coacher för att hitta en mer hållbar livsstil
Träffa VA SYD och lär dig mer om sortering av matavfall mm

Malmö Stad och VA SYD står för programmet.

Läs mer på www.malmo.se/klimat
Källor:

Senaste nyheter