Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmart Projekt Putte 2010

https://www.klimatsmart.se/images/news/putte_i_parken.jpg

Du kan förändra världen. Och Putte i Parken vill visa hur. "Klimatsmart" är årets Projekt Putte i ett nytt samarbete mellan Putte i Parken och Karlskoga Energi & Miljö. När Putte i Parken för tredje året genomförs (28-31 juli 2010) är det med "Klimatsmart" som årets Projekt Putte. - Ett logiskt val för oss, säger arrangören Niclas Lagerstam. Klimatfrågan är en av de största mänskligheten har att hantera men samtidigt en av dem där var och en av oss kan göra en konkret insats. Putte i Parken har tidigare genomfört stora projekt kring droger och mobbning.Båda har fått stort genomslag och nu hoppas man naturligtvis på samma sak med "Klimatsmart". - Samtidigt som det är en gigantisk fråga kan du och jag faktiskt förändra världen, påverka den i rätt riktning, säger Niclas Lagerstam. - Varje gång du släcker en lampa som lyser i onödan har du gjort en insats. - Drar du fram kylen och frysen för att torka av damm på baksidan av dem kan du sänka elförbrukningen för dem med 20 procent. - Och det finns tusen andra exempel där var och en av oss med enkla medel kan agera klimatsmart och konkret göra en insats. Putte i Parken samarbetar i årets projekt med Karlskoga Energi & Miljö. - En naturlig samarbetspartner för oss, menar Niclas Lagerstam. Karlskoga Energi & Miljö är en professionell aktör som dagligen arbetar med och försöker gå i bräschen för en bättre energianvändning och miljö. En rad aktiviteter är aktuella under Projekt Putte och temat "Klimatsmart". Mest synligt blir en sorts monument som, i ett 20-tal upplagor, kommer att finnas runt om i Karlskoga till sommaren. - De blir en symbol för och en påminnare om att agera klimatsmart. Det handlar återigen om att genomföra ett projekt med en positiv framtoning, betonar Niclas Lagerstam. - Problemen kring klimatet känner vi till. Nu ska vi börja göra något åt det och det kan vi göra här och nu, idag och med enkla medel för att tillsammans faktiskt skapa något bättre. - Och det är nyckelord som både Putte i Parken och Karlskoga Energi & Miljö vill stå för och förmedla. Putte i Parken är Mellansveriges nya, stora musikfestival. 2008 var premiäråret, 2009 byggdes festivalen ut till fyra dagar och 2010 satsar man ytterligare på en bred och kvalitativt högkaratig festival. Festivalområdet vid Rävåsen i Karlskoga förbättras ytterligare och när det gäller artister arbetar man intensivt. Biljetterna till Putte i Parken 2010 släpps vid månadsskiftet november-december och de som är nog snabbt ute behöver inte köpa varken tält eller sovsäck. Alla som köper sin festivalbiljett innan jul får ett specialdesignat Putte-tält och en märkt Putte-sovsäck på köpet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmart Projekt Putte 2010

2009-11-27
Du kan förändra världen. Och Putte i Parken vill visa hur. "Klimatsmart" är årets Projekt Putte i ett nytt samarbete mellan Putte i Parken och Karlskoga Energi & Miljö. När Putte i Parken för tredje året genomförs (28-31 juli 2010) är det med "Klimatsmart" som årets Projekt Putte.

- Ett logiskt val för oss, säger arrangören Niclas Lagerstam. Klimatfrågan är en av de största mänskligheten har att hantera men samtidigt en av dem där var och en av oss kan göra en konkret insats.

Putte i Parken har tidigare genomfört stora projekt kring droger och mobbning.Båda har fått stort genomslag och nu hoppas man naturligtvis på samma sak med "Klimatsmart".

- Samtidigt som det är en gigantisk fråga kan du och jag faktiskt förändra världen, påverka den i rätt riktning, säger Niclas Lagerstam.

- Varje gång du släcker en lampa som lyser i onödan har du gjort en insats.

- Drar du fram kylen och frysen för att torka av damm på baksidan av dem kan du sänka elförbrukningen för dem med 20 procent.

- Och det finns tusen andra exempel där var och en av oss med enkla medel kan agera klimatsmart och konkret göra en insats.

Putte i Parken samarbetar i årets projekt med Karlskoga Energi & Miljö.

- En naturlig samarbetspartner för oss, menar Niclas Lagerstam. Karlskoga Energi & Miljö är en professionell aktör som dagligen arbetar med och försöker gå i bräschen för en bättre energianvändning och miljö.

En rad aktiviteter är aktuella under Projekt Putte och temat "Klimatsmart". Mest synligt blir en sorts monument som, i ett 20-tal upplagor, kommer att finnas runt om i Karlskoga till sommaren.

- De blir en symbol för och en påminnare om att agera klimatsmart.
Det handlar återigen om att genomföra ett projekt med en positiv framtoning, betonar Niclas Lagerstam.

- Problemen kring klimatet känner vi till. Nu ska vi börja göra något åt det och det kan vi göra här och nu, idag och med enkla medel för att tillsammans faktiskt skapa något bättre.

- Och det är nyckelord som både Putte i Parken och Karlskoga Energi & Miljö vill stå för och förmedla.

Putte i Parken är Mellansveriges nya, stora musikfestival. 2008 var premiäråret, 2009 byggdes festivalen ut till fyra dagar och 2010 satsar man ytterligare på en bred och kvalitativt högkaratig festival. Festivalområdet vid Rävåsen i Karlskoga förbättras ytterligare och när det gäller artister arbetar man intensivt.

Biljetterna till Putte i Parken 2010 släpps vid månadsskiftet november-december och de som är nog snabbt ute behöver inte köpa varken tält eller sovsäck. Alla som köper sin festivalbiljett innan jul får ett specialdesignat Putte-tält och en märkt Putte-sovsäck på köpet.

Senaste nyheter